Vai, ne ia popa banii!

image

Și nu ne dă chitanță. 
Se inflamă, vere, onlineul că le ia popa banii la botez fără chitanță,  sau în plus, șpagă peste chitanță,  și ca se rățoiește la ei să  bage fise (bagnote 😉 ) ,  ca și cum n-ar ști.
Articolul original.
Reacții.

image

Știi vorba aia: Doamne miluiește,  să sugi pula cu pește! 
Peștele,  simbol creștin,  evident.
Care păstorește și se îngrijește de curvele aflate la produs.

Mă, băieți,  în ceea ce mă privește eu cred că se poartă preacuvios cu voi. Uite, omul s-a oferit până și să facă botezul gratis, lol, of course.

image

Că vai, că ce curajoși suntem noi că avem 🍳 oo să spunem până și numele preotului, vai, pula mea, ce realizare!
Că dacă îl faci public ce, mă?  Cum te șantajează?  Îți dă acatiste, îți face rollback la botez, îți “leagă cununiile”?
Că doar nu e doctor!
Repetă după mine:
Sunt un retardat și am nevoie de ajutor ca să discern când un popă își bate pula de mine

Bă,  proștilor, deci voi,v-ați adunat acolo,  în casa Domnului, pardon, a omului, pardon,  a domnului cum îl cheamă pe popă,  iar acum nu vreți să jucați după regulile domnului.
Că e evazionist!
Ai dat, mă cois,  bacșiș la restautant? Ai dat, dă-te-n sânge!   Ai dat bani că  ai făcut vreo lucrare prin casă ( amenajări, reparații, construcții, mobilă )  la care nu ai primit bon fiscal și factură? 
Ai dat, nu te caca pe tine, că instalatorul ăla de ți l-a recomandat un prieten nu ți-a tăiat factură de toți banii.
Ai stat, bă muie, în chirie în București,  când ai venit cu nămol sub unghii din Moldova sau Oltenia și nu ai înregistrat contractul la fisc, dacă ai avut unul?
Da, recunoaște,  nu te 💩 caca pe tine,  că pute.

La toate astea ai fost de acord,  ba pentru că scapai de Tva, ba pentru că erai ok să înșeli statul decât să plătești mai mult la chirie, sau să cauți 2 săptămâni în plus, dar cu popa Nu.
Nu se poate. Cu popa tu ai o chestiune de principiu. De principiu că popa,  spre deosebire de ceilalți, nu are voie să facă bani la negru, că se supără Doamne-Doamne.

Tu ai ceva împotriva popii. Doar că ești prost! 
Nu alegi calea corectă,  ci alegi să te tragi de șireturi cu el în biserica lui, deși Legal, nu prea e obligat să plătească impozite ca mirenii.
Nici nu ii propui să o faceți legal, gen,  hai coaie, mai taie o factură și pe asta și dă-mi un preț care să includă taxele.
Noooo, tu urmărești principii coaie.
Cel mai simplu principiu, coaie, e nu ai ce căuta să îți botezi copilul dacă nu vrei să întreții mizeria numită biserică. 
Iar dacă te invită careva să îi fi nas. Sau te interesezi cât costă și accepți cutumele dacă finul tău merită să te abați de la principiile tale, fie îi tragi pula în gură lui tac’so și îi spui că te caci în biserica ma-sii și în toți sfinții falși ,  de la Arsenie Boca la Zaharia.

Că aici e sursa tuturor relelor. În secolul 21 popii mai au monopol pe ceva doar în mintea voastră bolnavă și mică. 
Dacă mâine nu îmi convine ceva îmi fac biserica mea, mai aproape de “Dumnezeu” și de lege, și le fur și clienți și nu au decât să mi-o suga cu spume. 
Dar nu, tu trebuie să treci pe la biserica ma-tii, de prost ce ești.  În locul popii,  să îndrăzniți astfel de arogante, v-aș declara eretici, v-aș lega de stâlp și v-aș da vreo zece bice să vă vină mintea la cap.

Asta ca să știți răspunsul când aveți a mă întreba de ce nu am botezat ultimul copil că am putut convinge cumva jumătatea mai bună că nu (mai) vreau să aud de așa și că copilul se poate boteza singur în ce religie vrea, dacă ii trebuie.
Și da, când m-am însurat și când am botezat celălalt copil, mai tânăr și mai flexibil, am fost convins să fac voia jumătății mai bune și să merg la biserică să dau bani la speculanții ăia infecți. 
Iar din moment ce am convenit să le folosesc facilitățile am plătit tot, fără circ și fără principii false, că nu scandalul și  panarama sunt lucrurile pentru care am scos cașcavalul din buzunar ci pentru o desfășurare decentă a evenimentelor.

Nu am nicio simpatie,  sincer, sper să vă aștepte popa la colț,să vă bată și să vă ia banii din geantă, ninjastyle. 

Send to Kindle

5 Replies to “Vai, ne ia popa banii!”

 1. Diferenta e de vointa: adica VREAU sa-i dau unui instalator un leu in plus pentru ca eu consider ca merita. Dar unui popa poate ca NU VREAU sa-i dau si nu ii dau. Dar ei profita ca esti cu familia si prieteni toti gramada in biserica si 99.(9)% cotizeaza o suma ad-hoc fara sa o cunoasca dinainte, pusi fiind in fata faptului implinit… Ca poate daca stiu ca ma tarifeaza de 250 –> 500 lei ii ziceam din start ca ma duc la alta “parochie”. Este JAF la drumul mare ce fac popii. Vezi bine ca nu ma leg de legalitatea sumelor.

 2. Nu un leu în plus. Instalatorului ii plătești toată munca fără factură. Că despre asta se vaită lumea, că de ce ia bani fără chitanță.
  Și, fix asta spun. Coaie, de ce dracului te-ai duce la unul ca ăsta să îți facă un astfel de ritual, dacă nu te pui de acord nicicum cu biserica, respectiv politicile clericilor. Nu mai e ca și cum te persecuta cineva dacă nu îți botezi copilul. Wtf?
  Cum, plm, să spui că te obligă popa să dai bani la botez. Nu. El se țigănește, își pune patrafirul în cap, își bate pula de petrecerea ta și de invitați, pentru că, ce crezi, ești în stabiliment la el și așa consideră el că e ok să își trateze clienții. Statul e ok cu asta. Nu cred că ai cum să îl forțezi să oficieze serviciul. Dacă nu e cumva un incompetent în meseria lui, imediat găsește inclusiv că nu îndeplinești anumite cutume religioase, te afuriseste și te dă pe ușă afară.

  Dacă te plângi pe net că și-a bătut pula de tine când ai fost nas, iar peste un an mergi de îți botezi copilul în aceleași condiții, e ca și cum ți-ar scuipa ospătarul în ciorbă, l-ai face albie de porci, dar săptămâna viitoare ești iar primul la ușă să mai servești o porție de flegme, ce să zic, să-ți fie de bine.

  Iar dacă îmi spui că nu ai alternative, ai. Că nu te obligă nimeni să faci asta.
  Știu un caz mai împuțit de atât, la bunicii nevestei în sat, care-s vecini cu popa, un mizerabil, bineînțeles.

  Un mos de acolo a dat colțul, iar fiu-so a venit să-l bage la păstrare. Normal,l-a întrebat pe popă, iar popa a zis ca nu, că mortul e dator, că nu a plătit contribuția pe 1000 de ani, corect, și i-a cerut o sumă de bani. Niște sute de lei. Plus plata serviciului.
  Ăsta nu a avut și l-a întrebat pe pastorul adventist din sat ( ăștia sunt mai comunitarieni și mai puțin materialiști) dacă îl îngroapă el. L-a îngropat. Moca.
  Asta nu e tot. Ce crezi, s-a supărat popa și a venit să ceară socoteală, că nu se poate, că el are calcule și bani de luat și de dat mai departe și…. și-a luat muie cu flegme, normal.

  Ce îți spun e că eticheta costă, boss. Dacă vrei să faci parte din grupul select al fraierilor cretini-ortodocsi, plătești și nu comentezi. În Jermania taxa e de la 2% din salariul lunar în sus. Da?
  Dar nu te obligă nimeni.

 3. Ai 101% dreptate! Doar ca familia si prietenii si cei cu care interactionezi se vor uita ca la ursul de la Sibiu daca le zici ca tu nu iti botezi copilul ca bla-bla il lasi sa isi aleaga religia cand gandeste cat de cat. Asa este la reformati: la 14 ani tanarul da un fel de examen, o “confirmare” a religiei pe care o alege… evident reformata tre sa fie. Daca nu o alege nu e fix nici o problema.
  Stiu caz in care copilul a fost botezat de doua ori ca nu s-au putut intalni familiile. Pai sa vezi aici discutii despre pacate esentiale.
  Dar sa revin on-topic: ai dreptate, frumos ai zis mai sus!

 4. Asta cu familia e cu dus și întors. Familia are o influenta asupra ta, eu aș zice control, dacă te bazezi pe ei ca să îți trăiești viața.
  Gen, stai cu tac’to și cu mă-ta în casă, în casa lor, adică? Da, s-ar putea să te creiereasca și să te fută la icre intr-una și s-ar putea să îți pese, că fără ei nu prea poți să trăiești, ba chiar, s-ar putea să achiesezi la ideea de botez din perspectiva materiala (ajutor, roata țigănească). Doar că alta e problema aici și cred că e limpede unde.

  Așa bănuiam și eu și și nevasta că ne fut ai noștri la icre, că așa trebuie, că plm. Dar asta era acum vreo 7 ani, gen, aveam vreo 26 de ani și nu, nu locuiam cu părinții.
  Si-am zis hai bă, că nu mor dintr-atat, deși eram mai sărac decât acum, să zic așa. Și nu a durut nici nu m-am vaitat, că știam ce pramatii sunt popii și nu m-a durut nici în cur. Am plătit cât a cerut, a cantat de banii ăia, ura și la gara. Inclusiv cu dedicații ca la lăutari, gen luați,băh, show și barosaneala, că de aia ne-am adunat aici.

  Și aș fi facut-o și a doua oară, că nu în 500 de lei, bani de popă, stau eu, vorba aia, dacă îmi pun mintea pot să îl chem și – nu chiar pe Daniel, că nu-s așa nabab, – dar de vreun arhiereu de sub el am bani și ar fi chiar amuzant.
  Doar că am făcut 30 de ani și a început să mi se facă silă, și nici nu dau două pule pe ce crede familia că ar trebui să fac eu în viață, că ei au avut șansa lor să decidă, așa că am pus piciorul în prag.

  Au comentat ai mei puțin, ai nevestei puțin – pula mea, ce puteau să facă, doar nu erau să ” nu mai vorbească cu noi “- gen, era în defavoarea lor.

  Restul din familia extinsă or fi barfind si acum, de ce nu, dar n-am auzit pe unul să se vaite ca i-am lăsat niște sute de lei în buzunar. Ultima dată când ne-am întâlnit, la botezul unui nepot, lol, păreau destul de ok, nu mi-au otrăvit sarmalele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.