Alte becuri economice

Acum un an ce ma laudam ca mi-am tras becuri led din Auchan, la 4.9 lei bucata.
image

Primul  crapa azi. Da stiu Philips, Batman, 25 de lei bucata, minim! Că parcă ține unu 5 ani. Dacă il si aprinzi gen.

Ma uitam la leduri, ca pot sa pun aparatul de masura pe ele sa vad ce e stricat, ori led ori vreo dioda  de pe acolo, pe urma ma uitai la 5 lei ca face mai mult efortul.  Bagai becul in dulap si ramane in pronuntare. Dar e tare ideea. Ma apuc de reparat becuri ! 😀
image

 

 

Send to Kindle

5 Replies to “Alte becuri economice”

 1. grija mare, ca la unele modele fac aia ce fac si conecteaza masa de pe partea de DC la partea de alternativ si nu stii daca la tine in casa vine la nul sau la faza, functie de ce-o legat electricianul pe mijlocul duliei. numa sa nu mori tanar, de aia zic. cu alte cuvinte nu exista separatie galvanica intre partea de AC si DC. sunt pe youtube niste clipuri in care arata ala exact asta, cu niste becuri care seamana izbitor cu cel pozat de tine.

 2. Modelul de becuri LED no-name care se găsesc în Auchan şi Praktiker (mari cât un balon, vin în cutie portocalie sau albastră, ca la alegerile din 2012) sunt chinezării ordinare. Au dulia metalică băgată cam aproximativ pe o carcasă de plastic, şi cele două contacte din interior unite cu setul de LEDuri prin 2 cabluri multifilare mici. Dacă se rupe unul, şi de obicei se rupe, nu mai ai ce le face, oricât ai încerca să le cositoreşti la loc.

  De asta e o idee bună să iei becuri LED marca proprie a lui Carrefour, care au o construcţie mai solidă şi nu sunt atât de scumpe ca Philips sau OSRAM.

 3. Dacă se rupe unul, şi de obicei se rupe, nu mai ai ce le face, oricât ai încerca să le cositoreşti la loc.

  Tare, ai incercat asta ?

  De asta e o idee bună să iei becuri LED marca proprie a lui Carrefour

  Ideea o fi buna, nu comentez, ca nu le-am vazut pe alea – cand am sa am ocazia am sa cumpar si de acolo.
  Dar decizia e economica, ca diferenta in litri de motorina de la Auchan-ul/ Cora de langa casa pana la primul Carrefour/ dus intors face aproape cat inca un bec d-asta prost de la Auchan :). + timp

 4. da, pentru ca un no-name paleste in fata brandului Cora, recunoscut mai pentru calitatea becurilor produse. Alea nu-s tot chinezarii ordinare aduse la tona si brandate direct de producator cu marca comerciantului?
  Nu se ma fabrica nimic de calitate, tocmai pentru ca pentru toata lumea criteriul de departajare este pretul si doar pretul. Trebuie sa cauti foarte mult in jungla de ieftinaciuni obosite o chestie, in orice domeniu, care sa fie o scula sanatoasa de exemplu, la pretul corect. Mai toti fabrica la pret de nimic astfel incat sa se rupa la momentul 2, ca sa-si mentina fluxul de productie tocmai prin nevoia generata de distrugerea rapida a propriilor produse. O prostie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.