Pascala. Cu liberele – vedere de pe taramul mercenarilor

Pula mea, sunt si anul asta liber de Paste. Cam impotriva vointei mele. A venit vremea sa platesc pentru  anii in care aveau nevoie de mine la munca si eram surd. Ma gandeam ca va trebui sa ma adaptez dupa calendarul  britanic, da’ anu asta calendarul de are sfintii pusi la fel cu ortodoxu’ pentru  zilele de Paste. Doar ca astia sunt mai relaxati. Revin.

Anii trecuti sa  imi fi zis de la  firma ca nu e voie sa fiu lier de Paste, ca avem treaba, le-as fi aratat degetul mijlociu, as fi chemat protectia muncii pentru abuz, in definitiv le-as fi aratat curu’ ca tiganii si tot ce mai trebuie, si nu as fi muncit nici cu dat dracu’.  Am zis nu si gata!

Nu ca imi pasa de sarbatoarirea faptului ca l-au batut pe unul in cuie pe cruce. Dar pentru ca e o zi in care toata lumea e libera si te mai vezi cu unu, cu altul, cand sunt si ei liberi. Si ca, daca e un drept, scris in legea muncii, pai drept sa fie. Nu ne cacam pe noi.

Acu? Am alta perspectiva. Ai dracu’ astia ma obliga sa imi iau liber Luni dupa Paste,  desi nu ii incurca cu nimic daca muncesc, dar alea sunt regulile si gata. In fine, aia e. Daca nu au nevoie de serviciile mele, ciocnesc ouale in buzunar, ce sa fac. Dar nu e numai asta. Astia englejii sunt liberi si maine, cica Good Friday.  Good pe dracu’ eu pierd bani.  Visez tufle intregi de bani cum imi scapa printre degete si nu pot sa fac nimic. Il visez pe Cristos cum isi aprinde o tigara cu hartiile mele de 50 de lire. As fi muncit si Duminica daca ma lasau.

Dar aia e, pe mine Pastele ma face sa pierd bani. Pastele ma-sii de treaba! O caciula de bani.

 

Send to Kindle

2 Replies to “Pascala. Cu liberele – vedere de pe taramul mercenarilor”

  1. I feel for you. Si pe mine ma enerveaza ca am liber pastele asta, pastele ma-sii. Vorba ta, vad cum isi aprind astia cuiele cu banii mei…

  2. Partea si mai proasta e ca o sa si muncesc un pic. Ca marti trebuie sa le prezint ceva. Si in mintea unor oameni presupun ca e posibil ca azi sa discutam o chestie si pana marti sa se faca ea singura, ca doar sunt 4 zile intregi la mijloc. Si sigur ca pot sa il prezint la modul la care am sa-l las in in urmatoarele 10 minute ca mi-a cam anchilozat curul pe scaunul din aeroport, cum ar si merita, din moment ce nu au chef sa plateasca si zilele de maine si luni, dar pula mea, e vorba si de imaginea mea un pic – un pic, si-o s-o mai ard macar pe cosmetice cateva ore. Dar, aia e , cum ai spus. La sfarsit de luna trag linie, una peste alta iese bine, beau un pahar de coniac in plus sa ard din neuronii care ma supara si-i dau inainte, ca nu se sfarseste pamantul ca imi iau eu un pic teapa de pastele asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.