Locuri de parcare – I’m all in!

Am citit o știre care cred că-i   doar un fâs și că nu se va aplica. Dar ar fi frumos dacă. Recunosc.

Primaria sectorului 3 oferă  acum locuri de parcare, în limita spațiului disponibil – adică câte dungi se pot trage pe asfalt și printre blocuri – pe bază de cerere, la tarif fix, în ordinea vechimii cererii. Și a șpăgii atașate la cerre, dar asta e altă discuție, aici vorbim de regulament.

Și s-a gândit Negoiță la o chestie tare, dar extrem de simplă și de rezonabilă, din moment ce cererea depășește oferta. Evident, că dungile ălea sunt, unde să mai facă parcări. Ar fi și asta o idee bună, dar una și mai tare și mai ieftină pentru primărie, e să distribuie locurile la licitație anuală.  #Dedreapta, cum ar zice Mircea Badea.

Momentan e în dezbatere publică și nu cred că trece de dezbatere, că plm, principiul e simplu. Sunt totuși mai mulți care au locuri de parcare decât care n-au, iar ăia care au , bociferează, normal, că vor să le țină în continuare și să le lase moștenire, la 100 de lei pe an. Iar Negoiță nu cred că are coaie să treacă hotărârea asta oricum.

Dacă ar trece, la următoarea etapă sunt la licitație cu o mie de euro in dinți. Eu nu am loc de parcare d-ăsta de reședință, plătit, și nici nevoie. N-am ce să fac cu el, că unde stau eu e spațiu căcălău. Parchezi tiruri, dacă vrei. Da numai de al dracului. Merg și licitez pe cel mai aproape de bloc spațiu posibil. Doar un an, estimez că nu-mi trebuie mai mult. Dar îmi place jocul.  Ce pula mea e vrăjeala asta cu eu am fost primul ”e al meu”, sau l-am atins e al meu.

Da, coaie, e al tau, dacă îți permiți să plătești pentru el mai mult decât restul, altfel e bun public, nu? Avem toți dreptul să-l accesăm.

Din nou, pentru mine notiunea de loc de parcare va insemna ca parchez la 30 de metri de bloc, nu la 150, big deal nu e. Dar e misto.

P.S. Nu a trecut de dezbatere. Au ajuns la concluzia doar sa se mareasca un pic taxa, da’ nu prea mult.  In rest, ramane cum a fost,  cand cineva moare, o masina ii ia locul.

Send to Kindle

7 Replies to “Locuri de parcare – I’m all in!”

 1. Cand nu locuiam la sat, parcam cam cu 50m mai in spatele blocului. La 5~10m de bloc, se bateau nebunii, mi-o lasat strabunicu locu’ asta de parcare, am scuipat in dreptul lui asa ca-i al meu, sa moara ma-sa chioara de nu dau foc masinii daca mai parchezi pe locul meu, da’ tu de cand stai aici!, manzgaleli pe asfalt, mizerii. O venit chestia cu platitul locurilor de parcare, 120 de lei pe an, cel mai finut tip din bloc o platit pentru asa ceva da’ tot se gaseau o gramada de jeguri care sa parcheze (inclusiv in intervalul 17 – 09) pe locul lui. Baiat finut, nu o chemat niciodata militia comunitara (altceva nu avea ce sa faca), da’ cand i-o expirat contractul, nu mai eram singurul care parca la 50 de m in spatele blocului.
  La munca avem un dobitoc care ne bloca masinile (probabil ca avea ceva cu institutia noastra), n-ar fi fost neaparat o problema, da’ locurile alea erau rezervate, se platea chirie pentru ele si eram obligati prin regulament sa parcam in fata institutiei. Cand o trebuit sa plec pe teren la 6 dimineata si n-aveam cum, i-am sunat pe aia de la militia comunitara. Am inteles ca istetul o scapat doar cu ceva amenda de 500 de lei, da’ ma gandesc ca parca merita sa inchiriezi un loc de parcare sa le vezi masinile ridicatele iscusitilor de genul asta.

 2. Unde locuiesc eu se cam respecta locurile de parcare platite si nu m-a futut nimeni cand am parcat pe strada acolo unde nu-s locuri de parcare marcate.
  Chiar am parcat, cand m-am mutat in bloc, pe un loc d-asta platit, nu eram sigur daca-i apartine cuiva sau nu, ca vedeam mai multe masini acolo si nu a chemat omul politia. Mi-a lasat un mesaj in parbriz si a parcat in alta parte. L-am vazut n-am mai parcat acolo, mi-am cerut scuze si aia a fost.

  Am mai vazut oameni parcand acolo desi nu au loc, unii-s frustrati mai fac scandal mai plm, dar in general se respecta.

 3. Pacat ca ratez (ma mut luna asta din 3 -> 1), aveam niste vecini pe lista pe care sigur ii luam la licitatie.

 4. Interesant, merci. Am sunat deja sotia sa mearga sa intocmeasca o viza de resedinta pe apartamentul cu pricina.
  Sunt totusi curios care e treaba cu “condițiile de atribuire a locurilor libere” ca e evident ca nu-i niciun loc liber. Toate-s deja ocupate. Altfel aveam si noi unul.

 5. Da. Citind acolo mi-am dat si eu seama ca m-am cam bucurat degeaba. Ca ei vorbesc de locurile ce o sa fie atribuite de acum in colo, la alea date deja nu se baga. Poate le mai taie la unii macaroana cu inventarul ala al lor, dar nu e de facut sperante 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.