Ha picat netu’. 2 zile.

Nu-mi convine faptul ca s-a blocat iarasi routerul vietii, ultima oara a fost acum 3 luni cand o ardeam prin vacanta. Plm, nu e vreun-ul de data center da’ nici pocnitoare.  E un Asus RT-AC68U.

Pana anul asta a cam mers ganta, asa ca acum m-am uitat si ce are.

Pe de-o parte e vina mea, ca am pus un soft modificat de la Merlin.

Pe de alta,  ultimele loguri din net aratau a DoS. Desi eu am enable la ceva DoS protection, habar nu am cum functioneaza ala. Aparent nu. As putea sa-i dau disable,  da pe urma am sa am mai mult de munca sa repar damage-ul pe server. Asa ca, plm, momentan, lucram cu ce avem. Daca isi ia routerul overflow, serverul iese offline. Mi-ar placea o metoda sa dau restart la router din server, pe ssh, automat. Desi e enabled, e o problema cu asta, am sa ma uit la ea cand o sa am timp. Pana una alta i-am facut un schedule de reboot. O sa vad cum merge.

 

Ca bonus, s-a gripat si un rulment la ventilatorul de la placa video – dap, am placa video pe server, lol. Si facea ca un sobolan in calduri. Am scos ventilatorul. Daca o crapa, plm.

Send to Kindle

2 Replies to “Ha picat netu’. 2 zile.”

  1. E un Asus RT-AC68U

    Am avut povesti realmente de groaza cu Asuşii, nu aş mai folosi nici daca mi-l da pe gratis – il dau la duşmani. LOL. Ia-ti si tu ceva serios pe post de router, un Mikrotik, Ubiquity, ceva, nu pocnitori facute pe vapor.

  2. Pocnitoarea aia a costat 800 de lei ( mă rog, l-am luat redus, dar anterior) și făcea atunci mai multe decât alea de care spui. Am ubiquity știu la ce e bun, nu prea se compară. A mers 3 ani fără să se blocheze o dată. Până am pus Merlinu’ pe el 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.