Pe Sinești pe magistrală

I-auz’ :


Mai inainte de asta anul trecut de sarbatori si anul asta erau din nou semnalate infractiunile de gen.

Pe mine nu ma impresioneaza neaparat povestea cu bagabonti nici macar pasivitatea politiei aka :

Acolo s-a întâlnit și cu poliţiştii. “Mi-au spus că am avut noroc, pentru că alţii, în zilele trecute nu au fost la fel de norocoşi. Au fost bătuţi, jefuiţi”, spune Moraru. 

Da, coaie, ai fost norocos ca doar ti-au intepat rotile, pai da.  Noroc romanesc.

Dar aici te unge pe suflet :

Acolo, de la începutul anului avem două furturi din auto sesizate, o persoană reţinută. Noi am intensificat patrulările în zona respectivă, patrule care efectuează şi filtre chiar în parcarea respectivă în intervale de timp stabilite când este traficul aglomerat,”

Deci ei stiu ca au o problema de la inceputul anului. Zice omul.

I-am întrebat pe polițiști de ce nu se face ceva, dacă tot știu situația. Mi-au spus ca patrulează pe zona 2 mașini zi noapte, dar sunt depășiți. Sunt doar 40% din câți ar trebui sa fie. Si de la centru nu se face nimic, chiar dacă se știe situația. 

Facusem undeva un calcul ca Romania are mai multi politisti  pe cap de locuitor decat UK . Da’ nu-s de-ajuns, ca ce fac ei? Patruleaza. Zi si noapte. Bai sa fie al dracu’. Pai decat sa patrulezi zi si noapte nu mai bine organizezi 2-3 flagrante in perioadele aglomerate si-i iei pe aia ca din oala? Bai, nu stiu, dar eu cred ca genul asta de infractiune repetata tre’ sa se incheie cu arestul in ziua 2.

Adica, inteleg, daca eu jefuiesc pe unul azi si ma dau la fund 2 ani, pula, nu ma mai prinzi. Da’ astia au rutina, ca cat pulamea poti sa scoti dintr-un jaf auto? P-astia ii prinzi cu orice capcana. Garantat. Dar nu.

De la inceputul anului se patruleaza.  Ce sa zic – dedicatie speciala pentru patrula.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
15 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Manowar
5 years ago

Mda, dar UK nu are doar politisti, ci si camere video la orice. Vezi http://www.arc24.co.uk/how-many-cctv-cameras-actually-are-there-in-the-uk/

Meanwhile, in Romulania mi se pare ca probele video si audio nu mai sunt acceptate…?

Manowar
Reply to  Manowar
5 years ago

…si, fie vorba intre noi, p-aici nu prea merita sa risti parnaia pentru ce are unul in masina. Iar masina cu totul nu prea merita sa i-o furi. Se mai fura, dar rar, ca e cam complicat sa scapi de ele, cam trebuie sa le dezmembrezi sau sa le trimiti in alte tari. Complicat si scump.

Sincer, pe aici, daca esti pus pe japca, mai bine spargi un magazin, ceva cu bijuterii. Iesi mai bine si la bani si la sentinta.

Manowar
Reply to  Catalinx
5 years ago

Pai daca stai sa te gandesti un pic, nici aici nu ar merita, ca nu crezi ca-s mai bogati romanii si au mai multe in masina. Pai, nu-i vorba ca-s mai bogati romanii, da’ umbla cu cash mai des si-n cantitati mai de doamne-ajuta. Pe langa aia, mai iei un telefon, un ghiul, cateva degete, o treaba. Cea mai mare suma de bani pe care am avut-o in ultimii 6 ani la mine a fost de vreo 28 de lire, plus-minus. Si nici macar nu-mi amintesc de ce aveam o hartie de 20 la mine, ca nevoie sigur n-aveam de… Read more »

Actzipild
Actzipild
5 years ago

Amaratul ala a dat abia acum de ei.

Au ai mei casa la tara pe langa Movilita (tot E85), fac drumul ala de ani de zile. Inainte erau cu o masina cu numere de Franta si scuturau sticla de plastic ca “au ramas fara benzina” si incercau sa iti vanda aur fals. Se mutau de pe o parte a drumului pe alta la cateva zile distanta si tot le pica un prost in poala.

Politistii aia probabil ca isi iau tainul sau stau prin zona si fac pe ei de frica.

Livache
Livache
5 years ago

plm, de la Bz la B prin Urziceni sunt 110 km (sau pe aproape). ii faci in maxim 2 ore, mers lejer. pe traseul ala sunt zeci de benzinarii in care sa te pisi, ce coaiele lui Tarzan cauta ala in boschetii in care orice copil retard stie ca e plin de minoritari?

Livache
Livache
5 years ago

Sinesti – Lilieci – Sindrilita e zona crepusculara de ani de zile.
mai intra jandarmii si iau cite juma de sat.

la evrei eu zic ca era armata, nu politie..

acum intreb pentru un prieten: tu ai opri in boschetii de la Strehaia ca sa te.. odihnesti dupa ce ai condus 80km? ?

Livache
Livache
5 years ago

GTA sais poate porni din povestea asta ?

Big A
Big A
5 years ago

60.000 o pula, politisti pe cap de vită furajată in Ro. Poate or fi total posturi prevazute in schemă, desi chiar si asa, tot nu cred ca sunt 60.000. Oricum, vreo 25% sunt neocupate. Mai mult, la socoteala asta sunt puși si ăia care n-au legatura directa cu prins hoții, da’, plm, au uniforma, sunt politisti, se numără. Doar ca strica media. Plm, in politie, pana si 90% din secretare sunt politiste. Nu mai zic de ăia de la financiar, hr, it, soferi, magazioneri, biroul de presa, casa de cultura (haha), sectiile de sport de la Dinamo, personalul didactic sau… Read more »

zet
zet
5 years ago

“În contextul deficitului enorm de personal din cadrul instituției care se ridică la peste 25.000, cât și a amânării incadrarilor din sursă externă de anul acesta din motive financiare, s-ar produce un colaps.
…”, susţine Europol.
Din pacate lipsa de personal adunata la nepasarea, lenea si reaua vointa a multora dintre cei ramasi in activitate duce la infractionalitatea din Romania. Si sa nu uit, toleranta fata de tigani si pedepsele mult prea usoare.