About/Despre…

0. Obligat de lege, mă văd nevoit să menționez că aplicația web folosește cookie-uri. Că trebuie să mai respectăm și legea.  Nu știi ce sunt ălea? Uite ici.

  1.  Fără pretenții de Atotștiutor.

Tot ce spun reprezintă doar părerea mea. Nu este neapărat ca a ta și, dacă te deranjează, ghinion.

  1. Gramatica și ortografia.

De obicei scriu rapid, pentru că ideile vin în grabă și nu așteaptă. În plus, timpul este prețios și eu scriu gratuit. Corectez într-o măsură, dar nu foarte des. Time is money!

Este posibil să am uneori greșeli gramaticale sau de ortografie în limba română/engleză. Nu este o bătaie de joc sau lipsă de cunoaștere și, în general, îmi pasă, dar vezi mai sus de ce. Nu insult pe nimeni cu asta și este clar că singurul afectat în imagine sunt eu. Este în regulă, nu trebuie să-ți faci griji. Dacă îți jignește intelectul, poți găsi un “X” în colțul dreapta sus al paginii.

Diacritice? Un vis frumos… Timpul înseamnă bani, iar banii sunt religia mea.

  1. A fost restructurat.
  2. “No critics accepted” Disclaimer. Și fără publicitate.

Dacă nu-ți place formatul blogului, ceea ce scriu sau conținutul, sau ai idei despre ce ar trebui să scriu, nu-ți pierde timpul. Nu fac sondaje și nu cer păreri. Dacă ai ceva de spus, pune mâna și scrie tu ce crezi, cum crezi. Nu aștepta după mine să-ți îndeplinesc dorințele, pentru că nu sunt pestișorul de aur.

Aici este un singur link către opencube.ro, unde iar nu se mai scrie și unde-mi petrec timpul. Singurul motiv pentru care acel link este aici este faptul că acolo NU e un spațiu comercial.

  1. Cenzura.

Aici nu există democrație și libertate, pentru că eu plătesc curentul și am impresia că legea mă face un pic responsabil și pentru mizeriile pe care le-ai putea scrie tu. Ce scoți din tastatură este treaba ta doar până devine și treaba mea. Dacă vezi că un comentariu este în moderare, nu te obosi să-mi scrii să-l aprob. Se întâmplă că:

  1. Nu sunt online sau am alte treburi decât blogul.
  2. Mă înjuri și nu ai nimic important de spus. De obicei, dacă văd ceva substanțial în comentariu, fie că sunt de acord sau nu, îl aprob cu tot cu interpelări, jigniri sau orice altceva scrii, pentru că nu sunt pudic și mi-e prea lene să editez, nu pentru că îți respect dreptul la liberă exprimare sau pentru că îmi pasă de el, ca și cum aș fi pe moșia mea. Dacă balanța înclină spre mizerii sau îmi dau seama că pur și simplu ești handicapat sau bolnav psihic, prefer să te ignor, dacă se poate.

Am o urmă de bun simț și, odată ce un comentariu este aprobat, consider că ești ok și îți permit să scrii, în principiu, ce vrei.

Dacă un comentariu este în moderare, îl voi vedea și eu, stai liniștit.

Dacă a intrat în spam (când unii scriu de pe tot felul de IP-uri dubioase sau postează cu 5 conturi de pe aceeași adresă IP, habar nu am de ce, personalități multiple, probabil), nu îl voi vedea, pentru că sunt sute. Poți scrie un alt comentariu scurt pentru a-mi atrage atenția, iar eu îl voi găsi când am timp. Îți dai seama că este în spam pentru că nu apare ca moderat sau aprobat.

Dacă trebuie să mă obosesc să interzic manual un comentariu după ce m-am obosit să aprob primul, fii sigur că nu se întâmplă din cauza cuvintelor “pula” sau “pizda”, ci pentru că consider că nu mai vreau să-mi spui părerea despre nimic. Este foarte probabil să nu mă obosesc să-ți explic ce nu e în regulă.

  1. Adblockerele.

Sunt binevenite. Dacă știți vreunul nou, spuneți-mi și mie.

Conform a ceea ce am scris mai sus, nu am banere, pop-up-uri sau scripturi care să-ți urmărească comportamentul, în afară de cele standard în WordPress. Unele pluginuri pot conține diverse scripturi, dar nu îmi pierd timpul cu asta. Așa stau lucrurile, pluginurile sunt gratis, le iau așa cum sunt, nu stau să le dezvolt sau să le modific pentru voi. Uneori mai fac ajustări când observ lucruri evidente, dar nu investesc mult timp în asta.

Oricum, presupun că folosiți un adblocker și vă încurajez să-l utilizați aici. Spun și eu, dacă eu nu afișez reclame, de ce să fie afectat comportamentul tău de un plugin prostesc?

Nici măcar eu nu dezactivez adblockerul pe propriul meu site, de ce ți-aș cere ție să o faci.

Unele blockere de Mozilla blochează inclusiv javascript-urile, ceea ce face ca pagina să nu se încarce corect și să nu poți vedea slideshow-urile.

Mie nu-mi pasă. Este treaba ta! Dacă te descurci, foarte bine, dar nu mă bântui că nu vezi pozele sau nu se încarcă niște rahaturi, tu blocând scripturile.

  1. Identitatea.

Când intri în casa cuiva, este corect să nu ai mască pe față și să ai buletinul cu fotografie, în caz că vrei să mă cauți și să ataci familia mea pentru că ne-am certat online, măcar să știu de unde ești.

Totuși, nu-mi pasă dacă folosești un email real sau nu, deoarece fraza de mai sus nu se aplică în lumea mea. Nici nu-mi pasă dacă comentezi cu IP real sau folosești Tor sau altceva, ba chiar îți încurajez anonimatul, dacă asta dorești. Dar nu comenta cu zece ID-uri și zece emailuri în mod ridicol, pentru că mă enervează să aprob atât de multe ID-uri.

Această situație poate să se schimbe dacă lucrurile degenerează, așa cum se întâmplă cu multe lucruri primite gratis în lumea asta, unde se dovedește că nu sunt apreciate, ci majoritatea doresc să calce pe efortul tău, oricare ar fi acesta.

  1. Linkul din ID-ul tău.

Dacă te reprezintă, este în regulă. Dacă reprezinți o firmă care vinde tot felul de lucruri și scrii doar pentru a-ți face reclamă, nu este prea bine, dar nu sunt prea sever în privința asta. Dacă contribuția în discuție este utilă, nu mă voi opri într-un link. Dacă ai trecut să-mi spui: “Bună, ce mai zici (linkul meu este aici)”, “Mama, ce bine scrii” și alte baliverne de genul acesta, pe lângă faptul că Akismetul te poate bloca înainte ca eu să o fac, da, un robot se prinde de astfel de vorbe goale. Mă consider jignit, exploatat, poluat și probabil voi decide să te ignor.

Dacă reprezinți firma “X” și am spus ceva rău despre tine și ai dreptul la replică, bine, scrie și public replică, evident. Dar să fie o replică. Dacă încerci să mă șantajezi sau să mă intimidezi, să știi că nu scriu pentru a te șantaja. Vrei să-mi dai bani să tac, sau să scriu frumos? Vezi punctele 2 și 4, nu mă interesează.”

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Florin
Florin
4 years ago

Salutare Catalin. Desi te citesc atat pe tine cat si pe Liviu, recunosc ca nu prea comentez la articolele voastre, chiar daca ‘disputele’ dintre voi sunt palpitante. Vreau sa te rog sa te uiti 2 secunde pe linkul de mai jos si sa-mi spui daca ar merita inceputa o cariera in SAP in modul asta sau stii altceva mai bun. Din pacate sunt la punctul in care trebuie sa ma reorientez profesional si ceva indefinit ma atrage spre SAP… Stiu ca timpul tau e limitat si scump dar indraznesc sa sper ca-mi vei da un raspuns, oricat de scurt, fie… Read more »

B
B
4 years ago

Salut,

Idem.Mi-ar placea sa-mi dai accept pe reteaua de “networking” poate incercam un “troc” de info sau idei daca te intereseaza ceva din “oferta mea”.

Zora
Zora
4 years ago

“Aici este un singur link, către opencube.ro unde nu se mai scrie se scrie din nou ”

Cu scuzele de rigoare, pot sa te rog sa imi spui daca mai scrie ? Am intrat si de pe alta retea si imi apare la fel, doar un filmulet. S-a intamplat ceva? Sau e o problema la mine.
Merci.

Catalinx
Admin
4 years ago

Nu mai scrie.

Zora
Zora
3 years ago

Am gasit un Laiviu american, spre ogoire…
https://youtu.be/JmEfBrDqj0Q
:))))))