Scurt: RCA 2018. Uliuuu

Expira RCA-ul la rabla la sfarsitul lunii Noiembrie si mi-a trimis brokerul ceva reminder automat si un link catre oferta lor actuala asa de hot ca frige.

Observatii, aparte ca pare mai scump – dublu – decat anul trecut.

  1. Gasesti asigurare pe 6 luni e mai ieftina decat aia pe 1 an  / 2  – la acelasi asigurator. De exemplu Grawe.
  2. A aparut serviciul de decontare directa. Te loveste Gigel, te doare in pula, mergi la asiguratorul tau sa iti repari rablamentul. Ceea ce schimba un pic regulile jocului. Adica posibil sa nu mai vrei cea mai paradita asigurare RCA, daca vrei sa platesti diferenta de pret pentru serviciul asta, ci o faci la unii care stii ca au servicii bune, ca-i vorba de rabla ta deja de-acum.

 

Nu, nu mi-am luat de niciun fel, ca ie scump, maica si mai am o luna, si am o vaga idee ca rablamentul nu va fi foarte folosit de la 1 ianuarie, asa ca tot o ieftineala am sa cumpar.

Deh, 3 litri, 240j de cai si alte manele. Platesti.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
22 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Alex
Alex
5 years ago

S au scumpit din cauza ca ai avut tu incidente? Sau a luat o piața razna?

Poate ca în ianuarie vor fi mai ieftine

Ronnie
Ronnie
5 years ago

RCAul se va scumpi la nivel general, asta e tendinta pt ca asiguratorii nu ies cu mare lucru dupa plata daunelor; vezi ca Generali si Allianz nu au oferte disponibile. In principiu, ei le au dar doar direct la sursa; au ajuns sa limiteze ponderea vanzarii RCA prin limitarea drastica a comisioanelor catre brokeri. Din ce vad in oferta, ar fi de ales Grawe sau Groupama, varianta cu decontare directa

Alex
Alex
5 years ago

Unde pleci de la 1 ianuarie?

Livache
Livache
5 years ago

daca iei in calcul si impozitul tot nu renteaza sa o schimbi?

Buruc
Buruc
5 years ago

Poti sa ti aduci masina in uk daca tii neaparat si s o tii pana la 6 luni parca, fara probleme

Buruc
Buruc
5 years ago

Vezi mai multe aici sau google https://www.licencebureau.co.uk/wp-content/uploads/Driving-in-Britain-as-visitor-or-resident.pdf chiar weekendul trecut m a depasit pe M40 o masina cu nr de romania ? Nu sunt f sigur cat poti s o tii in uk, mi se pare ca intre 3-6 luni. Si evident dubios de condus invers, dar nu imposibil. Daca as fi avut o masina buna o luam cu mine cand m am mutat. Dar am preferat s o las pe a mea in ro ca era praf oricum si inca o mai tin, asigurarea e cam 160 ron la 6 luni. I am platit itp etc e mai ieftin… Read more »

Buruc
Buruc
5 years ago

Vezi aici e mai clar, pana in 6 luni e safe nu tb sa declari nimic doar sa ai toate actele in regula si rca sa te acopere in uk (ceea ce e default oricum, e trecut pe asigurare)
https://www.litrg.org.uk/tax-guides/migrants-and-tax/other-migrant-issues/can-i-bring-my-car-uk

Catalinx
Catalinx
5 years ago

Pentru 6 luni nu prea merită să mă trambalez.

Livache
Livache
5 years ago

pai atunci da`o la tara, abia nu mai cumperi tractor 😉

Fery
Fery
5 years ago

N-are ma nici o problema, conduc zilnic masina din Ro in UK. Nu ai nici o treaba cu vizibilitatea, aici 99% mergi pe autostrada, si cand nu oricum nu depaseste mai nimeni pe national. Mai ales ca a ta e inalta, vezi peste toti. Pe autostrada mai mult te uiti in oglinzi. Daca ai chef hai sa te dai cu Hilux romanesc o zi sa vezi cum e. Daca ceri rezidenta aici ai trei luni s-o transcrii pe tine. Dar tu fiind un mare smecher natural o treci pe firma in RO si nu te intereseaza de chestia asta, esti… Read more »

Buruc
Buruc
5 years ago

Cam la orice masina sare de 1k in primul an (mai putin daca iei ceva motor mic, caz in care am platit ‘numai’ 700£). Dar cand esti de abia venit aici poate ai alte cheltuieli si n ai vrea sa arunci cu bani in ceva ce poate fi evitat (gen sa ti iei masina cand poti sa ti aduci, mai ales ca pt familie inmultesti transport x3 sau 4, ca sa nu mai zic ca poti sa deduci si mileage…) Evident fiecare stie mai bine ce are de facut, eu am suferit la inceput in uk fara masina, am si… Read more »

Catalinx
Catalinx
5 years ago

Vorbim de 700-1000 de lire pe an. Sau pe lună. Că e diferență.
Pot să nu plătesc asigurare/road tax in lunile când nu circul( ăla nu sunt acolo )?

Fery
Fery
5 years ago

Pe an. Nu, nu poti da skip la asigurare/road tax. Road tax e 315 lire pe an flatrate daca masina e mai veche de 2006, daca e mai noua e pe calculatelea. MOT (ITP la ei) e max 50 de lire o data pe an (e limitat de guvern pragul superior, poti gasi mai ieftin). Pentru asigurare nu conteaza ce motor are masina, conteaza cat valoreaza ea pentru ei (de ex. S-klasse din 2000 il asigur cu acelasi tarif ca un Panda din 2008-2009), cata vechime ai la permis, daca ai claim-uri in anii anteriori, daca mai conduce cineva masina… Read more »

Buruc
Buruc
5 years ago

Nu stiu cum calculeaza muistii ca efectiv am avut 5 quote uri pe diverse masini cu preturi asemanatoare si motoare 1.2-1.4 si doar la una mi a iesit 700£ restul sareau de 1k. Da, e pe an. Si asa mi se pare enorm cum plm sa fie pe luna. Pana la urma am luat o pe aia, ca nu ma interesa ce conduc , doar sa mi deduc mileage. Mi am scos banii cam dublu… and still counting. Asigurarea e una – depinde si de ‘no of claim bonus years’. Si cum tu esti de abia venit, ai zero! Desi… Read more »

Fery
Fery
5 years ago

Nu te amendeaza bre nimeni, conduc Hilux cu numere de bucuresti de 3 luni pe aici, nu-ti are nimeni grija. L-o oprit militia pe colegu ca vorbea la telefon, i-o dat amenda, da de masina n-o zis nimic. Lol, nu-mi iau S acuma ca ce vreau eu e prea scump. Adica am banii, dar nu vreau sa ii dau pe masina. Imi iau XC90 daca raspunde polonezu ala la telefon inainte sa me enervez prea tare. Masina din Croatia e la ‘soacra’ in curte. Daca nu iau masina aici intr-o saptamana, ma duc si-o aduc pe aia incoace. De vandut… Read more »

Buruc
Buruc
5 years ago

@fery
clar, nu ma amendeaza nimeni :/ dar de ce sa risc ? (inteleg ca nu esti … a big fan of movie series Columbo :))

Fery
Fery
5 years ago

Columbo si aialalte distrusa de Angela Lansbury pot sa-mi suga pula. Mie imi place boston legal si law and order