Sony Z3

 

 

20150109_172609 20150109_172620

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cu cateva luni in urma, la lansarea iphone6,  trolam in grup ca ala e bun, ca nu e,  ca sunt altele mai telefoane ca iphone…
La vremea aia eu n-am gasit niciun telefon care sa se apropie macar de calitatea de finisare a lui iphone 5s, daramite 6. Discutii cum ca iphone nu e full HD si ca alte telefoane sunt si oferă si densitate de ppi mai buna si-ar avea locul dacă si numai daca iphone nu i-ar bate pe toti la corecția zgomotului de display. Si zic big time, in general. Am primit sugestii, gen, Nexus5, care in materie de design e cu doua ture in urma. La calitatea materialelor folosite,  doar cu una.

Sony Z1, mi s-a parut atunci cat de cat pe aproape.
Pen’ ca firma unde lucrez e generoasa, imi ia telefon din timp in timp si este după pofta inimii mele si disponibilitatea la operator, desigur.

Si mi se lungeau ochii la iphone6, dupa ce 4s s-a ars.
L-am testat la niste colegi  si mi s-a parut cam mare pentru un iphone. In rest bale si hormoni.

Si acum trebuie sa zic  2 chestii.
Tot atât,  cât imi place designul si calitatea produselor apple si a sistemelor lor de operare, urasc modul lor de a te lega de brand cu cloud,  cu incompatibilități,  cu lipsa Sd card… Adica sa ne intelegem, inca mai am poze pe iphone-ul care s-a ars, ca nu le-am facut backup pe fappening/ icloud.

Asa ca a incoltit in mintea mea,  din nou, ideea de fuck you apple.
Si-am cautat alternativa. Am găsit.  Z3 e full hd, ecran la fel de calitativ si de bine finisat.  si e din aluminium si sticla :-).

La OS, tot bate Apple – asta e. Dar clodu’ google suporta multibrand,  iar portarea aplicatiilor de pe samsung pe asta a durat 30  de minute fara sa intervin. Sa va vad cand vreti sa mutati de pe apple pe ceva altceva decat apple.

Altfel, il prefer pe asta ca e mai hipsteresc decat iphone, gen underdogu’.

Nu vorbesc de specs ca se gasesc pe net,  dar arata si se simte de vrei sa il futi.

Si e scump. Asa de scump ca daca ar fi sa-l cumpar din banii mei mi-as taia o mana( pe aia de dat) , inainte sa platesc pe el cat pe o centrala termica ( la liber).
Si totusi nu e mai scump ca iphone6. Deci, daca tot ce vrei e sa epatezi, sau iti cumpara angajatorul telefonul si vrei sa iti bati pula de banii lui, tot iphone trebuie sa iei, no choice here.

E asa de cool, ca nevasta care voia 4s si m-am opus ca nu vreau sa fiu ciung, luând atunci un Sony Acro S, il vrea pe asta acum.

Camera are mai multi megapicsi decat DSLRul meu, incluzand stabilizator d-ala opticu’. Softul de procesare e si el bun pentru ca din ce imi dau seama este cam primu’ telefon care poate sa traga poze cam la fel ca un iphone ( din generatia lui). Posibil ca asta sa traga mai bine decat iphone6, n-am stat sa compar in detaliu, dar ca sa las loc de interpretare, zic ca-i pe acolo.

E asa de fin incat daca il pun pe un alt smartphone aluneca . La fel ca de pe orice suprafata putin inclinata, plana. Daca as fi un iuzer normal, m-as grabi sa ii iau ceva husa, toc, sa-i pun folie… Sa-l protejez. Da’ eu sunt un fetishist si se simte mult, mult prea fin ca sa las un plastic intre mine si telefon.
In doi ani, probabil ca-l voi fi zgariind pe toate partile si nu va mai fi valorând nimic, dar acum ma bucur de el.
Sic.

 

Revin cu o comparatie obiectiva:

Am incarcat orice poza din landscape-uril de aici  . Pe telefonul lu’ Greg – Iphone 6 , pozele se vad cu tonuri un pic mai vii, chiar si pentru un ochelarist. Privind ecranul cam de la 170 de grade, imaginea pe Sony  Z3 e semnificativ  mai fada.  Inclin sa cred ca in momentul de fata Apple  are ( din nou) cele mai bune display-uri. Dar diferenta e mica, de data asta. Sau poate se randeaza webul mai prost pe chrome , dar nu cred.

Eram prea obosit aseara si n-am observat ca  telefonul meu era la 25% luminozitate , iar al lui la 50%.

last night

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La rematch , e mult mai bine. Culorile de pe iphone sunt mai calde, sony merge la temperatura de culoare mai inalta , dar asa am balansul de alb reglat.

Cand ma uit in unghi de 170 grade , parca tot iphone e mai luminos.

rematch

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poze facute cu agregatul:

 

AR_FUN_20150120131924[1] DSC_0005[1] DSC_0003[1] DSC_0006[1]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Are Garmin GPS , moca. CU harti din tuaaata Ieuropa.

 

A, si ultima: Sunetu’. Bine de tot. Bah astia de la Sony chiar se pricep la asta.  Alea de la Samsung’s pocnitori , nici iphone nu m-a convins .

Daca as fi manelist as putea sa dau petrecere in metrou. Oh, wait! Ma duc sa-mi iau 2 calatorii….

 

 

 

Breaking news: L-am scapat de la 60 de cm ( a alunecat e o banca) pe gresie si s-a spart ecranul.

Nu are gorilla pornilla glass d-ala , deci s-a spart direct touch-ul si nu il mai pot folosi. Pai , pula mea, aplauze :D.

Broken

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments