Viitorul trece deja pe langa mine

 

Vremurile ma lasa in urma deja.  Si nu , aici nu vorbesc despre faptul ca dupa o noapte de petrecere cu firma si baut la limita ratiunii , continuat cu clubin’ si alte activitati domestice  m-au facut sa cred a doua zi ca  sunt din alt film. Vorbesc despre tehnologie. Bah si n-am nici 40 de ani.

De cand am calculator nu am sters mai nimic. Am arhivat pe diskuri , in primii ani.  Multe discuri. Cand strangi cateva genti pline ochi cu  date , 80% valorand nimic , dar cin’ sa stea sa  sorteze ca n-am femeie de serviciu IT sa-mi curete desktopul (cliseu)  –  ajungi la concluzia ca  nu mai poti tine pasul. Asa ca am cumparat mereu harddikuri de capacitate dubla. Am renuntat sa scriu pe diskuri optice , pentru ca  un DVD are 4.7G , unele  au 9, cu densitate dubla  si mai sunt unele de 18 , dar eu n-am vazut vreodata vreunul.

Dar backup ?

Pai eu am date de pisti un terabyte. Si daca mi se schimba 3 fisiere intr-un folder , n-am innebunit sa caut ce am  arhivat si sa fac backup doar la  alea noi. Exista  blu ray stiu , dar aici e alta poveste legata de viteza , costuri si faptul ca nu gasesti un blue ray pe multe masini. Treaba e ca asta cu discurile optice se cam duce… Si-am renuntat de mult sa mai fac copii. Am ceva backup-uri dar acum reversul medaliei , cine dracu cauta prin 1000 de discuri de acum niste ani sa le iau pe fiecare sa … bah , stai eu nu mai am nici DVD….uai..

Ok , pot sa il iau p-ala de pe server, ma rog nu pot ca e IDE si  lumea a trecut la SATA  de acum 5 ani. Pot sa cumpar unu , as fi putut daca n-ar fi fost zgarcit si daca ar mai fi avut vreun sens.

Pot sa cumpar harddiskuri si sa fac backupuri in NAS,  cum face dracu toata lumea ? Pot, pot ?  Puteam , as fi putut.

Pana una alta m-am trezit ca unu din discuri a crapat. Avea 7 ani saracu’. Samsung. Trebuia sa il scot din schema la doi ani de cand l-am cumparat , la primu’ bad. L-am reparat cu un program  dinozauros de vechi.  Dar  prin venele mele nu curge pic de sange. E plin cu zgarcenie din cea mai buna calitate , care ma face sa actionez impotriva oricarei logici.

Acum programul ala s-ar putea sa nu mai fie de ajuns. Pentru ca orice ITst  ( cred ca orice om cu un calculator ) stie sunetul ALA , click-ul  ala care te face sa transpiri si sa te gandesti : Sa-mi fut una , n-am niciun backup de 2 ani incoa’. Nu ca n-as avea un file server in casa , sau un router cu un port de harddisk extern, sau…sau. Asta am auzit duminica. Clink! Clink! Si pula 400 de giga de My Documents ( incluzand acte scanate ) , poze si muzica.  Toate celelalte sunt pe alt harddisk de 1 tera , mai nou. Adica alea importante gen filme , jocuri ,chestii pe care le pot lua inapoi de pe net in juma de zi si de care nu ma intereseaza , in princpiu nici cat negru sub unghie.

De ce dracu am pus datele personale pe un HDD vechi si cacaturi pe unul nou?  Logica? Nicio logica, atunci cand am cumparat harddiskul nou , l-am umplut cu rahaturi ca sa testez ca nu se face praf in doua luni ( ca se mai intampla) si am continuat sa tin datele importante pe harddiskul vechi – urmand   sa ” le mut eu dupa aia“. Aia fiind Pastele Cailor. Si ar fi trebuit sa mai iau inca un harddisk , dar…

Sunt ocupat, cand nu sunt  mi-e lene si as vrea sa fac altceva  si parca n-as mai da banii pe prostii?

Va suna cunoscut? Ca daca da , asta e sindromul batranetii. Se instaleaza. Dar iau masuri!

Sper doar sa mai pot citi datele  din ultimii 3 ani de poze and shit. Fuck , sunt asa de batran ca nici nu imi aduc aminte ce-am facut in anii astia daca nu ma uit la poze…

Si-acu caut dupa harddisk, sau harddiskuri , in functie de cat ma lasa zgarcenia.

Si-mi dau seama ca mai multe echipamente de aceeasi varsta au crapat , cum ar fi si un monitor si ca n-am facut nimic in speta de mai multe luni.Wow, acum 7 ani eram asimptotic mai sarac comparativ cu acum , dar daca s-ar fi intamplat asa ceva a doua zi as  fi mancat paine de pe jos si-as fi cumparat un inlocuitor.

 

Fuck me , if you dare , or send me fuck myself!

L.E. A fost prea greu chiar si pentru  HDD Regenerator. Dar nu e defect mecanic . Is buguri prea gravide. Am recuperat totusi 90% din date.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments