Assange out

Am urmarit de-a lungul anilor parcursul WikiLeaks si-al lui Assange si Snowden , in liniste, pentru ca mi se parea incredibil nivelul de desecretizare practicat si trebuia sa aiba si un turnover strategic. Se intampla sa nu cred in oameni ”de bine”.

Dupa atata timp inca nu m-am lamurit care a fost ideea de start a WikiLeaks, poate chiar au avut un interes onorabil, eu n-am inteles inca si prefer sa nu speculez, insa de-a lungul timpului au capatat si astia un momentum de partizanat dictat de interese politice.

Nea’ Assange, daca nu stiti povestea, a ajuns in bratele ecuadorienilor, fara sa-l vrea aia, prin 2012, fiind hingherit in UK de niste acuzatii de viol ( cu cerere de extradare) din Suedia, de care asta a incercat sa scape pana nu a mai putut. Deci e un erou ca toti eroii, care probabil c-a mai comis-o pe ici pe colo, destul de penal.

Lifestyle-ul lui in celula ( ok, puteti sa-i spuneti ambasada, daca va suna mai bine ) s-a cam intins pe cheltuiala alora si a fost suportat de presedintele anterior al Ecuadorului, “revolutionarul” Correa, care nu era in termeni buni cu americanii, care-l voiau ;inapoi acasa pe micut pentru tradare, probabil mai tare decat il vor suedezii pentru viol.

Intre timp, americanii l-au mai lasat in pace cat timp Wikileaks a scos niste materiale care il avantajau pe Trump, iar nenea asta a devenit un “pop star” pe banii ecuadorienilor de la ambasada din Londra.

Din pacate pentru el in 2017 s-a schimbat sponsorul, nu chiar in liniste .

Iar noul presedinte ( ignorati numele de dictator ), Lenin Moreno vrea relatii mai bune cu Statele Unite ale Americii. Intre timp pozitia administratiei Trump, s-a schimbat si ea.

Mai intai i-au taiat din servicii ecuadorienii, apoi i-au taiat si netul, dupa care, evident, i-au anulat azilul politic si azi il saltara englejii intru dreapta justitie.

Astept sa aud americanii cum lauda democratia din Ecuador si pe marele conducator. E o urmare naturala.

Ce ramane e un Wikileaks momentan nefunctional, ca, in ciuda distantarii declarative de guvernul rus, Snowden e totusi azilant acolo, iar aia nu dau azil pe moca.

Prin urmare, cine ar mai trimite informatii unui serviciu “protected by Kaspersky Lab”.

Pe mine m-a marcat imaginea din duba, aia din feat. In contrast cu asta din 2012.

Si ma intreb: pentru ce?

Un luptator pentru libertate nu e niciodata liber.

Send to Kindle

9 Replies to “Assange out”

 1. :))) ups

  Systematic abuse of technology by governments against fundamental freedoms of world citizens remained an abiding concern—more than a decade later, in the introduction to Cypherpunks (2012), Assange summarised: “the Internet, our greatest tool for emancipation, has been transformed into the most dangerous facilitator of totalitarianism we have ever seen”.

 2. Corect, știu că e originar din Australia, scrisesem ceva de Assange și Snowden și am reformulat până l-am umplut de muci.
  Voiam să spun de fapt că are cerere de extrădare și de la americani

 3. Treaba e ca violul ala n-a fost viol si acuzatiile au fost retrase. Iar ala nu s-a predat atunci nu de teama “justitiei” din Muiedia, ci de teama faptului c-ar putea fi extradat din Suedia in US.

  …si ghici ce? Ieri, cand nici nu fusese bine arestat, a venit si cererea de extradare de la americani. Desi, sa vezi, muiedezii au retras acuzatiile.

  Misto, nu?

  Si nu, asta n-a luptat pentru “libertate”, ci pentru celebritate. That was it.

 4. Treaba e ca violul ala n-a fost viol si acuzatiile au fost retrase. Iar ala nu s-a predat atunci nu de teama “justitiei” din Muiedia, ci de teama faptului c-ar putea fi extradat din Suedia in US.

  Imi amintesc stirile de-atunci, dar n-as fi sigur daca a fost, sau n-a fost.
  Dar acuzatiile nu au fost retrase, ci a fost oprita ancheta, pe motiv ca nu poate continua cu ala indisponibil. Dar cica se redeschide.
  Sigur, ar putea sa fie un cover-up, sau backup, in caz ca nu iese cu extradarea in US, n-am eu informatii de genul asta. Da’ nici n-as zice ca n-a fost viol.

 5. On 20 August 2010, two women, a 26-year-old living in Enköping and a 31-year-old living in Stockholm,[4][5] jointly went to the Swedish police not seeking to bring charges against Assange but in order to track him down and persuade him to be tested for sexually transmitted diseases after their separate sexual encounters with him.[6] The police told them that they could not simply tell Assange to take a test, but that their statements would be passed to the prosecutor.[7] Later that day, the duty prosecutor ordered the arrest of Julian Assange on the suspicion of rape and molestation.[8]

  The next day, the case was transferred to Chefsåklagare (Chief Public Prosecutor) Eva Finné. In answer to questions surrounding the incidents, the following day, Finné declared, “I don’t think there is reason to suspect that he has committed rape”.


  Assange, who was aware that it was the expressed wish of the injured party and a prerequisite of sexual intercourse that a condom be used, consummated unprotected sexual intercourse with her without her knowledge.

  …ok.

 6. Am citit și eu asta și nu doresc să dau eu definiția violului , dar mi se pare un abuz al consimțământului oricum ai da-o.

  E ca un contract cu clauze. Poți să mă fuți, dar cu prezervativ.
  N-ai prezervativ, nu poți să mă fuți. Simplu.

  Cum să se pedepsească treaba asta și în ce măsură reprezintă o infracțiune nu pot spune.
  Cert e că există victimă și nu vreau să îmi dau cu presupusul pe temă că nu-s in situația de a fi victimă în situația asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.