Vasul de expansiune. Hidrotank 500

Am cumpărat anul trecut un ditai vasul de expansiune pentru megalomania mea cu sistemul de irigații. Adică pentru că mi s-a ars pompa anul trecut de la prea multe porniri și opriri ( ar trebui max 30 de porniri pe oră , dar nu chiar într-una așa) .

Zis și făcut. Vara trecută a venit vasul, am turnat un stativ și l-a plantat tata acolo. Anul ăsta când să îl conectăm la rețea, i-am zis lu’ tata să măsoare presiunea că vine preumplut cu 1.5 bari și să umfle până la 2. Doar că era 0 bari și pe urmă a văzut că pierde presiune.

Cristoaaaase, băga-mi-aș toate pulele in Melinda Instal ( că de la aia l-am luat) , gen cumpulamea să îl desfac acum, ditai hardughia de 500 de litri ( are vreo 80 de kg ) și să li-l duc înapoi să se pișe în el. Și mai ales, de ce dracului nu l-oi fi testat eu asta vară.

No, în timp ce înjuram eu a zis tata că îi dă cu spumă de ras și îl verifică el pe unde suflă.

Buba: Ventilul asta scapă aer între el și vas. I-a făcut tata o garnitură din ceva sfoară de izolat, habar nu am ce e aia, ce vedeți în poză. Și acuma ține.

Si acuma , pompa pornește o dată la 3 minute, dacă dau drumul la toate sistemele de irigație în același timp, și lucrează circa 1.5 minute să umple oala.

Eh, pe o singură zonă pompa nu pornește mai des de o dată la 7-10 minute, funcție de zonă.

Pohta ce am pohtit. Am rezolvat și problema asta.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stropic
Stropic
4 years ago

Si eu care credeam ca e un review la un gratar kamado, cum era el rosu si cu ceas asa :))