Bad management

Note to self.
Daca ai un proiect deschis mult timp pune notițe la vedere pentru chestiile foarte importante. Ai sa scapi cu siguranță chiar și detalii elementare din timp în timp.

Cum ar fi ca încălzirea prin pardoseala se face cu țevi trase prin șapa de sub parchet. Și ca nu e ok sa încerci sa pui praguri de trecere care se montează cu dibluri în podea, mai ales dacă ai țevi care trec prin zona aia. Ca știi cât costă sa spargi tot cimentul sa scoti țevile și armatura de plasa de fier beton și sa le pui la loc? Din fericire nu am aflat nici eu, însă,  din ce știu țevile alea nu se pot lipi. Cică se pun ceva mufe de conectare.Poate ma înșel.

Oricum treaba e ca si-a adus aminte tata, după ce a montat meșterul 3 praguri  d-astea .
Scos trecerile,  scos parchet, scos dibluri și verificat instalația de țevi cu ajutorul unui compresor de aer cu manometru și turnând apa în găurile diblurilor.
Am avut noroc. Dar morcovul era înfipt cu tot cu frunze.

Toată toamna am stat sa monitorizez presiune, volum de apa, scurgeri, ca mi se părea ca se pierde. Nu se.

Din ciclul asa nu!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Fery
Fery
8 years ago

Poti te rog sa mai updatezi schema de incalzire, avand in vedere ca te plangi de grupul de amestec, si alte cele? In ideea ca si eu fac acelasi lucru la casa, si acuma fac “cercetare” pe banii altora. Mersi.

Fery
Fery
8 years ago

Nu-l vreau ma, eu cred ca rezolv mai ieftin si mai decent cu inca o valva de aia termostatica de amestec, plus ceva distribuitor pentru circuite individuale. Asta de care zici tu e scump grav si e si prostut asa in felul lui. Am vazut niste puffere ieftin in comert gen 2500 ron la 1000 de litri izolat, dar fara serpentine, ca urmare o sa comand niste schimbatoare de caldura in placi din Polonia, ca ma enerveaza solutiile alea cu rulat teava de cupru si imersat in puffer. Si atunci nici nu imi trebuie antigel in tot lichidul din acumulator,… Read more »

Fery
Fery
8 years ago

Da, ai dreptate. Inertia termica a sistemului de incalzire in pardoseala este asa de mare, incat nu merita sa te agiti cu incalzirea prioritara a circuitelor in dauna pufferului. Totodata, temperatura maxima admisibila a agentului termic in circuitele din sapa este prea mica pentru cazan pentru mai mult de cateva minute dupa ce incepe focul sa bage (talk about impedante neadaptate). Bine, cazanul meu e cu gazeificare, si vreau sa mearga blana cand fac foc, nu vreau sa fumeg lemne. Am vazut automatizare la ungurii de unde ai luat controlerul ala diferential care stie centrala de asta, inclusiv cu monitorizare… Read more »