Cinstit. Bolnav de cinstit

ccr

Am  fost acum cateva zile la Valcea sa  fac un pasaport.  Inainte de orice , trebuie platita o taxa la cec.  De fapt sunt 3 , parca , dar ii spune simplu , taxa pentru pasaport temporar.

Ajuns in fata bancii vad o coada de vreo 15 persoane  afara la bancomat .Asa ceva am mai vazut dupa ’90 , doar la 8 dimineata la covrigariile din Bucuresti. Ma rog , intru inauntru , 3 ghișee  deschise, la fiecare coada ca de cometa. Eh, asta e ,  face lumea  pasapoarte , plateste facturi , etc. Ma asez  gospodareste , imi pregatesc actele si stau. 5 minute de persoana. Candva intr-o noua epoca vine si randul meu. Aveam doar bancnote de 10 lei , asa c-o intreb pe tanti ( la vreo 50-60 de ani)   daca pot plati cu cardul .

– Nu , aici nu merge cu cardul.

-Dar vad ca aveti POS-ul asta pe masa.

 

– Aaaa, nu, asta nu e ca la magazin, nu se poate cu cardul , te rupe la comision. E ca si cum ai face extragere din banca sau din bancomat.

Stau , ma gandesc , oricum trebuia sa mai scot niste bani si habar n-aveam  unde e bancomat ING in orasul ala. Mentionez ca femeia vazuse ca am bani. Ii numarasem deja  in timp ce  facuse ea toate cele 3 chitantele in 3 exemplare.

– Stiti ce , oricum trebuie sa merg sa scot niste bani din bancomatul de-afara si e ditai coada. Chiar nu se poate cu cardul?

-Mai mama , la ce banca ai card?

-La ING.

– Pai nu te duci tu aci pe centru, mai bine , sa-ti cauti banca ta si sa-ti scoti bani fara comision? De ce vreti ma’ toti  sa-i faceti ma’ pe altii cu burta mare ? Aici la POS-ul asta platesti in caz de urgenta, daca n-ai bani scosi si n-ai ce face.

Ma gandesc , ca intradevar nu vazusem pe nimeni  platind cu cardul. Ii dau cashu’  si-n timp ce  numara  imi  mai zice odata:

-Mai copii, mai!  Nu-i mai imbogatiti mai pe altii. Fiti, mai, destepti!

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Chaika
9 years ago

Foarte tare. 😀 La urma urmei, de ce sa se duca banii la americani…

Malin
8 years ago

Mai rar asa ceva prin Romania.