Mașina de spălat Ariston

Hotpoint acum, dar pentru Ieuropa ( știți -Uniunea aia din care nu vă mai face parte Uk) tot la Ariston în Italia se fac. Iar italienii, nah.
Eu n-am vrut-o.  Am avut 7 ani un Arctic,  ai mei au tot d-ala ( mai dă chix al lor ca e și mai ieftin, dar merge). Tot așa voiam, ieftineala. Sa nu mă ia capul când se fărâmă. 
Dar deh. Nu e ca și când aș fi cumpărat telefoane,calculatoare să conteze că nu vreau eu.

Asta ar fi ea bună ca am luat-o cu 5 ani garanție,  numai ca trebuia să te înscrii nu știu unde și parcă nu mi-a mers înscrierea,  deci cam doi care au trecut.

În fine, vorbesc de garanție că de dimineață am fost informat ca mai merge doar un program de spălare. Ăla care se selectează inițial:  20 de grade bumbac- 3 ore.

Zic, aia e ne harănim așa weekendul ăsta.
Ce să te haranesti că după o tura apăru altă belea. Făcea mașina ca pompierii și arăta “F5”.

Aia știu ce e (găsiți pe net)! Filtrul înfundat.  M-am lamentat unui coleg că eu nu sunt mecanic de mașină de spălat, că nu pot, că pula mea, după care am luat patentul, șurubelnițe și am desfăcut filtrul vieții.  Am găsit o agrafa ce bloca pompa de evacuare.
Am scos-o. Ca să storc rufele trebuia încă un ciclu de 3 ore.

Băgat pula, luat șurubelnița stea 🌟,  deschis panoul care ține placa electronică, cum trebuie să facă orice absolvent de electronică.

image

Găsit și buba. Ca la ultima chinezărie butonul ala cu care selectezi programele intră intr-un selector de tip potentiometeu cu un cuplaj de plastic care s-a rupt, firește, pentru că e ieftin gândit, ieftin executat.

image

Am selectat alt canal, m-am curentat și am închis pacientul că a venit proprietara mașinii și se manifesta ca, vai, garanție, vai…

Mai târziu am deschis-o din nou, am scos butonul de tot, ca sa las potentiometrul accesibil.

image

Acum merge. Butonul arată așa.

image

L-am lipit cu poxipol.

image

Nu știu dacă și cât ține.  Probabil va trebui să chem pe cineva de la service.
În caz ca vreți recomandări,  bag picioarele în ieftineala asta scumpă de Ariston.
Bine, măcar,  că merge și așa.  Și că nu e o buba mai mare.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments