Intr-o lume a lui Eugen Grigore. Din viitor

 

A venit momentul ăla în care toată lumea  își lovește pumnii a ”sâc-sâc” și  nu ratează ocazia să le spună nemților că ”v-am spus bă, noi, să nu primiți imigranți islamiști că sunt bombalăi” și că pula mea.

Și cam aia e, le cam ia curul foc zilele ăstea. Și cam aia e , imigranții ăia islamiști era limpede că reprezintă un risc pentru securitate și se și vede.  Iar lumea, stigmatizează, pe undeva corect, islamul ,ca fiind responsabil pentru asta.

Corect, nu pentru că religia ”păcii” induce implicit la terorism, cum cred majoritatea.  Doar că nu ai cum să nu faci corelația statistică. Cum nu ai cum să cânți ode comunismului și să lauzi idealismul marxist , lamentându-te că a eșuat doar pentru că a fost aplicat prost și ignorând cât de prost a eșuat și cât de grave au fost problemele create și că nu a găsit cineva până acum o metodă practic eficientă de a-l aplica.  În concluzie , e o mizerie. La fel ca și religiile ,la fel ca și islamismul în particular. Doar că motorul atentatelor e altul, radicaliștii islamici  care-și asumă credit și incită la terorism sunt doar niște speculatori infecți. Iar o data pornită chestia asta mi-e greu să cred că lucrurile ăstea s-ar opri chiar cu dispariția factorului numit religie islamică și jihad.

S-a cam prins gustul chestiei ăștia , iar societatea a evoluat într-un așa grad de organizare și segregare socială, încât orice încercare de a te împotrivi , de a face ceva care să facă societatea sensibilă la problemele indivizilor e amortizată de vâscuozitatea birocratică, de indiferență, de mormanele de bani aflate între clasele sociale, de urechile care se scaldă în ce sunete vor. Cu excepția cazurilor când se mai aude câte un ”bau”.

O societate unde lipsa de responsabilitate individuală, lipsa de responsabilitate a deciziei tronează. Exact cum  creionau jegoșii aia pro Brexit, exact motivul pentru care  britanicii au fost prostiți să voteze să iasă din UE.

Tot ce mai poti sa faci pentru awareness ( aka sa-ti faci păsul auzit) e sa te sacrifici cu ecou. Poc.

Si acum , despre nenea ăsta pe care îl dau eu exemplu în mai multe situații. Nu stau să vă spun cine a fost, în detaliu ,  Eugen Grigore, citiți în link, daca vreți.

Vreau să fac doar mici precizări că poate ați înțeles greșit mesajul dacă i-ați văzut numele strigat prin vreo galerie de fotbal.

In ciuda faptului că a făcut vraiște o șatră de țigani, ucigând vreo 24 la întamplare, atacul nu a fost determinat de rasism. Posibil ca el să fi urât țiganii , în sinea lui, e incert, însă și-a băgat pula în ei doar după ce i-au dat foc la casă cu familia închisă înăuntru, doar după ce poliția  a facut ce face ea mai bine când trebuie să-i apere pe cetățeni și să aplice legea – a tras de timp, doar după ce poliția l-a pedepsit tot pe el cu amenințări …etc.

Este portretul unui om futut în pizdă de sistem , fără nimic de  pierdut. Un om pe care nu-l poți amenința cu pușcăria, sau cu altceva.

Pentru că  nu poți să-mi iei tot ce am, eventual și motivația de a trăi și să-mi spui serios că dacă nu sunt de acord poate mă bagi și la pușcărie, în morții mei de infractor. Și să te aștepți că nu te dau cu capul de toți pereții până îți las fresca pe zid.

Ironic, din ultimele stiri , fix atentatul din Nisa , ăla cu camionul , are mai puțin profilul omului incolțit de sistem fără opțiuni. Din câte înțeleg , omul era ușor dezaxat , nu suferea material ( a trimis o caciulă de bani în Tunisia), practic singura problemă notabilă ar fi că l-a lăsat nevasta pentru că o bătea prea mult.

Dar dacă te uiți la atentatele din Germania, ele arată alți oameni.

Societatea europeana ofera posibilități limitate pentru săraci. Oameni care vad că nu au prea multe de pierdut se radicalizează ușor pentru că e limpede că asta e cam cea mai la îndemână metodă de a obține atenție, pentru că prinde.

Ultimul bombalău din Ansbach avea ceva istoric de ”probleme mentale” pentru tentative de sinucidere. Am pus ghilimele pentru ca întotdeauna societatea pune tentativa de sinucidere pe seama problemelor mentale. Un o sănatos la minte nu s-ar sinucide niciodată.  Nu se uita nimeni la efectul lipsei de opțiuni.  Poate doar niște băieți care pot valorifica o sinucidere la modul: Auzi? Tot ai o viață de căcat la care vrei să renunți. Nu vrei să o faci epic, să te țină minte toată lumea?

Dacă ăștia doi de deasupra au măcar o notă de radicalizare islamică, say legătură cu Isis, puțoiul din Munich nu. Se vorbește despre obsesia legată de omorurile în masă, despre legătura cu Breivik, despre lucruri care indică către un rebel fără cauză.

Nu vorbește nimeni despre condiția socială. Adică, cum pula mea se întâmplă că nu vezi niște băieți care  duc o viață bună, coborând dintr-un Merc , cu două pizde care să le care trancanele , una să țină farfuria cu coca,  care să înceapă să traga în mulțime?

Oameni care nu mai au nimic (prea mult ) de pierdut au existat tot timpul, acum pare ca exista si o nișă de speculă în zona asta, unde ei sunt găsiți și motivați  către acte de violență. Și sunt din ce în ce mai mulți. Și da, faptul că niște milioane de d-ăștia și-au găsit casa pe aici pe  aproape nu poate decât să crească riscul de astfel de evenimente.   Unii vor spune că România e ( a fost) plină de săraci și uite că nu… Aia e ! A fost plină. Mai mulți săraci decât altfel. Cei mai mulți pe care ii vedeai erau săraci. Cei mai mulți pe care îi cunoșteai erau săraci, suficienți cât să găsești un sens al vieții mizere. Du-te într-o țară unde ”toți” trăiesc semnificativ mai bine ca tine, iar tu fii unul care subzistă. Altfel se desenează lumea.   Nu compătimesc pe nimeni, doar privesc.

Nu, încă nu au ieșit suficienți d-ăștia care nu mai au nimic de pierdut cu bomba la cingătoare , dar vor să vină.

Deja se încearcă  asimilarea oricărui incident  cu terorismul, că e mai simplu așa ”win-win”. Radicaliștii islamici au nevoie să câștige capital de imagine si credibilitate și au tot interesul să valideze și să salute orice atac, iar restul lumii are nevoie să bage gunoiul sub preș și să mențină frica de babau.

Problematica a crescut destul de complex și e mai simplu să-i spui simplu terorism și să încerci să o tratezi sub aspectul termenului ăstuia. Doar că nu cred că există soluție.

Socialismul european gândit să țină în frâu pe cei de la marginea de jos a societății, să nu se revolte pentru lipsa de echitate din construcția sistemului, făcea cumva față dificil societății existente, în condițiile depopulării. S-a visat că repopularea va ajuta sistemul. Nu când asta se face tot cu atârnători, cu mâini întinse  către țâța sistemului , unde mai pui că aștia-s unii mai avizi de pomană , veniți special pentru reclama asta . Ajunși în fața pomului lăudat, cam sterp azi, după ce și-au vândut ce viață or fi avut pe unde unde or fi avut-o, se regăsesc în pula goala, cu sacul gol și fără prea mari perspective. Să ni se dea, țipă, dar nu prea îi aude nimeni. Să ni se dea țipă și localnicii deja obișnuiți să li se dea și li se dă pula-n brațe.

Atunci să-i dăm foc!

Unde mai pui , că în vest , construcția asta socialistă, de luat de la ”bogați” și dat la săraci stă pe umerii, nu ai corporațiilor multinaționale care-și sifonează profiturile pe cine-știe-unde, ci pe ai angajaților onești care plătesc mai bine de jumătate din venituri pentru liniște și siguranță. Pe care nu le mai primesc, că ei sunt primii vizați de mizeria asta, nu primii. Cândva, oamenii ăștia vor ajunge ei să vrea să se facă auziți, momentul ăla îl aștept cu interes.  Nu mai e destulă viagra ca să mascheze impotența sistemului pentru mult timp.

Eugen Grigorii deja pocnesc ca popcornul din loc în loc. Doar că lumea încă nu îi vede așa.

 

[stextbox id=”black”]fără poze , fără SEO. Fără share, mă doare în pulă dacă am audiență.[/stextbox]

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
IM
IM
7 years ago

Nu stiu cum se vede de la altii, imi permit si eu un punct de vedere amatoricesc aproape mitocanesc daca vrei. La cat arsenal detine NATO si in general tarile astea care cica se bat cu terorismul -statu ala caca-pisu aparut peste noapte, responsabil de atacuri, era istorie demult. Cine isi face iluzii ca nu, poate ar face bine sa stea jos-patru. Daca in mintea ta s-a format destula groaza de teroristi e posibil sa submiti mai repede urma de gandire independenta pe care presupunem ca o mai aveai. Si mai da-o dracu’ de exprimare libera ca n-ai nevoie. Va… Read more »

Fery
Fery
7 years ago

@IM: criminalitatea targetata precis pe niste niste (asa cum le enumeri tu, mafioti, camatari, etc.) te lasa pe tine sa alegi daca te incadrezi (evident cu x% accidente), pe cand terorismul cu scopuri politice sau de propaganda te incadreaza in tinta fara discriminare. Asta inseamna ca prin factorul de imprevizibilitate afecteaza un asa mare numar de oameni incat devine semnificativ ca influenta sociala. Adica, eu personal simt mai nou o jena in a mai alege Parisul ca destinatie de cafea sambata dimineata (desi sunt constient ca matematic sansele de a muri “terorizat” sunt infime). Nu simteam aceeasi jena acum 3… Read more »

admin
Reply to  Fery
7 years ago

O astel de soluție, nu prea ar fi o soluție, în ideea în care ar putea trece ca aplicabilă democratic, adică pe timp de pace, pentru ca nu ar duce la o lume mai bună, ci la radicalizarea a mult mai multor cetățeni ca frustrare a discriminării arbitrare / epurării etnice la care sunt supuși.
Asemenea soluții se pot impune doar în timpul războaielor când nu sunt mulți care să piardă timpul cu întrebări de astea.
Și când rata atrocitatilor e așa de mare încât chestii d-astea nu mai pot avea atâta ecou social.

Fery
Fery
7 years ago

Eu n-am zis ca e ceva realist sau ca se poate implementa acuma; nici nu e de preferat sa ajungem sa traim intr-o lume in care o solutie de asta sa fie acceptabila de catre public. E insa o solutie si faptul ca ne pierdem timpul gandindu-ne la cacaturi de astea e deja un semn ca lucruri se intampla, si nu in sens pozitiv.

Nautilus
7 years ago

Socialismul european gândit să țină în frâu pe cei de la marginea de jos a societății, să nu se revolte pentru lipsa de echitate din construcția sistemului, făcea faţă uşor societății existente. Atâta vreme cât era construit pe ideea existenţei a două clase antagoniste, cum spunea părosul de Marx. Dintre care unii sunt excesiv de religioşi şi conservatori, talibani, ca grecii ortodocşi sau italienii şi austriecii catolici, iar alţii îşi imaginează că sunt foarte liberali, că ei fac revoluţia sexuală a pizdii şi trag iarbă legal şi cine mai ştie ce mofturi d-astea. Când îi auzi vorbind pe cei din… Read more »