Un pic cu falimentul Genius Travel. Plec in vacanta din nou, gen :D

Am dat ieri cu tifla (tweet-ul) dar ma rog , ca ha dat faliment Genius Travel.

Cum e cu agentiile?

Aaa, am uitat sa va spun ca plec in vacanta. Cam intr-o luna asa. “Bag” copiii la scoala si vira in vacanta aia doar cu nevasta. Pacat, nu ati apucat sa ma luati la misto ca am fost la bulgari, ca saracii. In fine. Eu nu mai am bani nici de bulgari. Plateste nevasta asa ca  mergem unde vrea ea. Asa e anul asta. Par-impar, par-impar.  Nici nu va spun unde. Hehe , dar nu cu Genius Travel, din fericire, ci cu altii, revin mai incolo. Lumea , am vazut dis de dimineata la Arhi, dar mai sunt pareri la fel , zice ca “romanii cumpara pachete atrasi de pretul senzational al pachetului” si ca de aia  isi iau teapa, ca nu verifica bonitatea firmelor.

Mars, ma! Astia spre deosebire de altii mai de bloc decat ei care aveau capital social de 1000 de lei , aveau macar capitalul asta de 10000 de lei . Deci, erau, mhh, okish.

Mai exact, anul trecut i-am gasit si eu pe astia si erau dintre d-aia cu care as fi conchis sa merg in Zanzibar, ca mai stiam lume care a fost cu ei si au fost ok, in sensul ca au ajuns acolo.  In plus, anul trecut erau ok , nu erau faliment, nici ofertele lor nu erau chiar caritas. Adica aveau preturi comparabile cu ceilalti. Ca sa fie clar ce spun, am platit MAI PUTINI BANI prin TUI, ca se stie ca eu sunt zgarcit si pe mine banii ma dor.

Oamenii astia au dat faliment pentru ca sunt o galagie de agentii  de turism pe piata, unele mainstream , altele de nisa si e normal ca unii sa dea faliment ca nu e loc pentru toti. Daca nu ai o nisa bine focalizata asupra careia sa te concentrezi si nici o masa critica mare, e foarte usor sa ti-o iei in bot cu orice afacere nu numai turism. Sigur ca grasului ii e usor sa zica: “mergeti, bah, cu Cristian Cur si mai astia la care le fac eu reclama,  prostilor care luati tepe, ha, ha,ha!”, doar ca nu e asa.

Cristian Cur sunt ok pe Grecia. Stie lumea de ei , sunt tour operator acolo, adica ori-cu-care puleti ai merge tu din Romania, acolo ei presteaza, ei au hotelurile negociate, transferurile, plm. Majoritatea celorlalti sunt doar reselleri. Posibil sa mai aiba genul asta de destinatii, dar nu te duci in Zanzibar cu astia , sau in Tenerife, mai ales ca nu au oferta.

Mai sunt si altii mari, gen paralela45, cel putin suficient de mari incat te gandesti ca e greu sa inchida taraba din prima.

In prima mea vacanta in afara tarii, acum nu asa mult timp ca v-am spus ca am fost sarac, dar sa tot fie niste ani , am fost in Turcia cu Eximtour, apoi tot cu ei in Grecia.  Erau mari atunci. Acum nu stiu. Tot de frica am fost cu ei, ca eram foarte sarac si o beleam original daca  ma futeau de 1000-1500 de euroi.  Practic mi-as fi taiat pula, nu atat cat m-ar fi strans nevasta de gat, asa ca nu am indraznit sa zic nimic de ieftin si bun. Din respect le-am dat mail si le-am cerut oferte in absolut fiecare an in care am plecat in vacanta si am mai fost o data cu ei in Istanbul ( aveau zboruri ieftine), dar in rest mi s-a parut ca nu prea raspund la ce am eu nevoie, fie ca nu imi citesc cu atentie mailurile , fie ca nu le pasa. Asa ca nu am ajuns sa mai merg cu ei. De cele mai multe ori au raspuns si tarziu.

Angajandu-ma unde lucrez acum , s-a intamplat sa lucram cu Interra “pe firma” pentru bilete de avion unde plecam noi pe proiecte. Gen, mi se cere sa ajung luni la  Dusseldorf, sau oriunde, nu iti inchipui ca stau sa dau scroll pe vola.ro  sa caut cea mai buna oferta, sa …pe dracu ghem. Nu, tata , ca eu sunt programator, dar nu de zboruri.  Sun, cer ofertele , eventual le prezint project managerului , am ales si am plecat!  Nu stiu de cate ori uitam sa confirm si ma suna una din doamnele cu care lucrez gen “hello? imi confirmi si mie? ” Every fucking time, ca daca era sa ramana pe baza memoriei mele, mi-as fi furat-o fantastic.

Pentru genul asta de serviciu am ales sa merg in Tenerife cu ei, vorba aia , nu au cum sa dea  faliment, gen imi spune seful mai inainte, cred.

Ehm , am mai mers cu booking.com  si alte chestii, anul trecut voiam cu ei, dar nu aveau ce ma interesa pe mine, iar ce aveau era cam scumput si nu era in sfera mea de interes, gen safari si alergat cu leii, sau de lei prin Tanzania.  Astia de la Genius ar fi putut lega de un business, dar au raspuns tarziu asa ca am luat de la TUI. Stiu ca-s mari , plm,  dar nici macar nu am fost initial la ei sau sa le dau mail. Am vazut oferta pe pachetul oferit pentru nemtalai si nu stiam cum dracu sa-l cumpar. As fi mers la TUI  Doiciland sa il iau direct de acolo, dar toma ce am fost alocat in Paris asa ca ciu-ciu. Am batut drumul pana la ei si, in fine, s-a ocupat nevasta.

Ce vreau sa spun e ca e normal in zilele noastre sa procedezi asa. Tzac, pac , pe internet. Din cand in cand vei lua teapa.

Get over it si peste faptul ca rad unii de tine ca ti-ai furat-o ca ei au fost, vezi doamne, mai destepti si n-au patit-o. Mda, sigur!

Daca esti sarac, mda, mergi cu astia mari, nu neaparat unde vrei si cum vrei , dar ce conteaza, important e sa nu te pacaleasca, nu? Ca despre asta e viata. Sa nu existe riscuri, nu sa faci ce vrei .

 

Sau ai intotdeauna optiunea sa-ti largesti baza de alegeri. In tara asta e un cluster favorabil business-urilor care se construiesc pe baza sau in scopul tepuirii clientilor. International sunt oameni mai bogati pe care ii intereseaza profitul sanatos, adica nu-si risca capitalul deci nu-ti pune ochelari de cal daca nu ai nevoie.

Deci, da, si anul asta tot cu Interra plec. Asa a voit nevasta. E d-aia ca voi. Sa fim siguri ca nu ne tepuieste nimeni 😀 .

Sa stiti ca nu fac reclama. “Maine” daca ar  da faliment si astia  ( desi nu cred) , iar eu as afla de la colegii carora li se anuleaza biletele de avion, voi nu ati afla.  Incerc sa va spun altceva. Daca pricepeti, bine, daca nu, nu.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
11 years ago

[…] Treaba e  așa cum am zis și data trecută , oamenii astia au dat faliment pentru ca sunt o galagie de agentii  de turism pe piata, unele mainst… […]