Prima sugestie mascată cu “să dea statul toți banii”

Iar se umple CTP de căcat să fie el moț. Sau poate sunt interese.

Despre cumințenia pulii e vorba.

Începe înșelător din titlu cu un miștou de șantier, d-ăla de care aș scrie eu aici pentru cei 0 cititori.

CTPULEA1

Își pregătește apoi terenul  șlefuind ideea ca omul din popor oricum e prost și nu înțelege  arta lui Brâncuși care e câteva nivele mai sus și că, fiind prost, n-are cum să marce banul, ci persiflează eforturile de a păstra  acest ”tezaur” în posesia statului român, la fel cum a făcut și statul comunist în anii ’50 când a avut șansa de a accepta donația lui Brâncuși și de a lua operele sale moca, considerând că sunt niște mizerii.Well, găsiți citatul exact în articol.

Iar după asta lovește năprasnic cu ceea ce mă așteptam dealtfel:

“Dacă aș fi prim-ministru, aș semna plata întregii sume, 11 milioane $, de la bugetul României, pentru Brâncuși, și pe urmă aș aștepta să fac pușcărie. “

Marș, mă! Să mori tu că ai face asta?

Bă, cumva toată lumea ignoră o chestie. Cum pula mea s-a ajuns la suma asta monstruoasă, dacă mă întrebi pe mine ăla neșlefuitul care nu înțelege liniile acestei sculpturi , nici mesajul artistului și mai ce vreți voi, bă, dar, pula mea sunt 11 mil. EUR.

Euro coaie, în România , unde circulăm lei, printre altele.

Mesajul augustului presar e că pietroiul ăsta infect trebuie să rămână accesibil românilor să-i inspire pe puținii care pot pricepe genul ăsta de artă elevată.

Băi să fie al dracului!

  1. Cât costă, mă, o replică de ghips, sau alte materiale mai moderne?
  2. Câtor studenți la arte de capacitate excelentă le poate asigura, mă, statul român educația prin burse, de 11 mil eur? Gen, ca să facă pietroaie d-ăstea, sau mai bune, că am mai avansat cu 100 de ani și să le doneze statului român?

Și dacă zicem, bă, pas!, nu!, nu ne interesează!, să și-o bage în cur! ? Ce-are?

Va rămâne un pietroi la fel de irelevant ca și până acum, că nu știa nici dracu de el, până să intre în atenția publicului, că l-au revendicat ăia.

Ideea de statul român, patronul artelor nu e rea, până la urmă mizeriile ăstea se pot și revinde, dacă ai nevoiede bani .

Doar că nu pot scăpa de ideea ca cineva, aici, ne fură cu stil cu implicarea poporului și tot ce trebuie. Dealtfel, realist îndemnul  de a semna plata pe toți banii și a aștepta pușcăria.

V-am spus că  mi-am făcut singur prorpia versiune a cumințeniei pământului și că aștept donații, da? Accept orice sumă, că nu nici eu nu-s Brâncuși.

image

image

P.S. Bine, s-ar putea ca opera să se fi distrus până în zilele noastre că era de plastilină, dar vă dau pozele, să vă inspire.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Gifo
Gifo
7 years ago

Toate statele lumii au în patrimoniul lor cultural mari opere de arta, unele plătind răscumpărări, licitații pentru a le include.

Nu înțeleg care ar fi problema dacă România ar face la fel.