Fii bun, boule!

Mai zic una si gata, ca am treaba.

Scurt: Ieri mi-au inundat baia (aia renovata recent ) niste meseriasi care lucrau la apartamentul de deasupra si au spart o teava. L-am sunat pe administrator, a venit saracu’  ( e batran) s-a chinuit prin subsol sa opreasca apa si m-a lasat pe mine sa ma ocup de pornit cand termina aia de reparat.
image

Am urcat sa le spun sa ma sune cand termina, ca aveam treaba nu stateam dupa curul lor.

Vinovatul principal care statea si fuma pe scara , apropo, e voie sa fumezi in scara blocului ? Nu se incadreaza la spatiu public? Intreb , nu stiu.

Asa, si cum de il intreb daca lucreaza in apartamentul cu pricina , incepe sa urle defensiv ca nu e vina lui, ca nu a mai vazut asa ceva, ca pula mea, parca ma interesa pe mine.

II spun scurt:

-Stiti, eu am venit sa va spun doar ca atunci cand terminati sa ma sunati sa deschid apa la loc , ca domnu’ administrator e cam bolnav si nu se mai vara prin subsol.

-Aaa, mosu’ ala ? Comunistul ala imputit? Nenorocitul ala infect?

Intamplarea face sa am oaresce respect pentru comunist, asa mos comunist cum e, ca se preocupa de bloc si , printre altele, blocul nostru e unul dintre alea izolate din zona si altele. Era suparat ca-i spusese ca e un ageamiu sau ceva, si se credea nedreptatit. Zic:

-Da, omul e foarte ok si nu am o problema cu dumnealui.

-Pai ce,ma, e vina mea? Eu am dat o gaura!

Chiar n-aveam timp de asta, dar il intreb:

-Dar apa, v-ati gandit sa o opriti inainte ?

-Pai vino,  ma, boule,  sa-ti arat ca n-aveam de unde sa stiu! Eu voiam sa montez un bazin de WC, bai pula, si am dat o gaura in perete, aici ( am fost sa imi arate) , unde e o teava  care vine de la coloana, nu are robinet si e blocata cu dop! Ce vina am eu? Eu am 25 de ani de experienta!

In general, mi se rupe pula de anii de experienta ai cuiva. Am avut si mai am colegi cu mai multa “experienta” decat mine in ani, la ceea ce fac, iar daca-i vezi ce fac, te-apuca pofta de bataie.

Adevarat e si ca inaintea ageamiului asta a lucrat alt ageamiu care a lasat conducte sub presiune ascunse in pereti , fara robinet la coloana si fara scop.  Dar nu e treaba mea.

Treaba mea ar fi fost sa-i trag o flegma in muie si-un pumn intre ochi sa-nteleaga ca “cuvintele doare”, dar nu mai voiam inca o inundatie sau cine stie ce-i trece prostului prin cap , asa ca am plecat .

Azi dimineata, dupa ce dusei copilul la scoala, ma intalni cu “profesionistul” care isi cara materialele la usa  blocului, sa le urce sus, ca mai avea treaba. Era mai la 15 metri asa, cu sac de adeziv si ceva pe el, in brate. Ma vede ca intru si zice:

Fii bun, domnule,  si lasa-ma si pe mine sa intru.

Ma intorc, dau din cap aprobator ca am inteles ce a zis, intru,  trag usa dupa mine, iar dupa ce ma asigur ca se inchide – plec .

Ce-o fi zis in urma nu ma intereseaza, ca e termopan si nu am auzit.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
speedy.gonzales
speedy.gonzales
7 years ago

era bine sa ii spui si de ce ii inchizi usa, ca poate intelege boul.
dar asa in mod sigur nu o sa intelega, o sa zica doar ca ai fost tu porc ca i-ai inchis usa in nas.