Carcalete

Am stat o zi fără mașină.  Vineri. Cam dubios. De obicei nu am nevoie de rabla în Bucuresti.  Ieri a fost ziua aia.
Am luat dimineața autobuzul până la poștă 🏤.  Ghiseul 1.  Că ghiseul 2 e lângă mine, la doi pași,  dar ei se ocupă doar de mesagerie.  Nu știu ce e aia,  eu aveam de primit ceva numit scrisoare ✉  extra.

De acolo am luat un taxi până la 😷 Vitan; 15 lei, fără rest. De acolo un taxi înapoi în Baltă 10 lei – la ăștia nu am mai cerut eu rest, dracu’. Cautam o bancă,  Intesa San Paolo.  S-a dus, nu mai e p-acolo.  Autobuz până acasă.  Am muncit ceva, mi-am făcut rezervare la autocar până la Pitești,  de acolo aveam mașină și am plecat,  în drum spre autogara Militari – dap,  până la Dristor,  căutând o altă bancă  Garanti, mi-a zis un amic că-s cool.  Am luat Uber – 10 lei.

Da, buni ăia de la Garanti,  i-am rugat să îmi deschidă un cont în euro și să îmi atașeze un card la el și mi-au spus ca nu se poate. Ei atașează doar carduri în lei.  Mi-au recomandat să merg la Banca Transilvania,  fără glumă.  Ăștia sunt ăia care îți luau  comision și pentru că respiri. Am înțeles că și-au mai revenit în fire, dar ultima dată când i-am vizitat,  atunci când am sfârșit deschizându-se cont la Idea,  am plecat că mi-a explicat o doamnă, care opera schimburi valutiste la ei acolo, de ce sa nu îmi fac cont la ei. Serios.

Oricum,  nu mai aveam timp să merg la altă bancă.  Am luat un taxi până la Militari, știu proastă idee, e metrou la Dristor /Muncii, și merge mai repede la 5 seara, dar eu mai aveam de muncă.  Din taxi e mai comod și fără întreruperi. 50 de lei m-a costat ora asta de muncă.  Nu e bai, câștig mai mult.

Am luat autocarul până la Pitești,  cea mai ieftină combinație: 20 de lei / 100 km. Ajuns acolo, mașina nu venise. Pula mea, primul accident și cu rabla asta. Un pic de gust. Nu am fost eu,  nu prea îmi pasă,  dar o să mă coste un pic căcatul ăla mic de la spălător care s-a futut. Mare mirare dacă scap sub 1000 de lei, serios.

Veracruz

Lumea zice că sunt nebun, că nu are cum să fie așa scump. Om  vedea. Da’ lumea incrunta din  👀 când mă întreabă și le spun ce mașină am.  ” Ce e aia? Sânta Fe? -Sânta Klaus!”

Nu știu dacă ar trebui să mă laud sau să îmi mănânc unghiile, dar în cei 7 mii de km prin Europa am văzut fix 2 mașini ca asta. Cu una am fost pe feribot,  iar una era pe drum prin Franța.

Îți dai seama cum e să vezi că mașina ta e mai rară decât un Ferrari, sau Lambo?

Deci, cum spuneam, văd eu cât costă.   În fine, de acolo am luat un taxi până la locul faptei.  N-a pus ceasul,  l-am intrebat dacă pune,  a zis că nu mai pune. Pula mea, chiar nu eram în dispoziția de a ma certa la ora aia, l-am lăsat să își facă ciubucul cu mine.  5 km / 20 de lei. Cum era aia cu “taximetriștii sunt de căcat în București? ” Right.  Cine a zis că în Pitești nu poți să te București.

Așa am ajuns să îmi deschid cont în  EUR la ING, da’  online. Să văd când vine cardul.

În fine, la plecare am mai băgat și vreo 2 litri jumătate de benzină în rezervor, că e mai ieftină. Plm, neatenția.  Dar nu se vede, la 78 de motorina. Merge ca unsă.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
saddas
saddas
6 years ago

Relax,eo prin 2008 sau 2009 am bagat la E-Klass diesel,motor de 2,2 benzina de vreo 20 lei.Noroc ca s-a luat curentul si trebuia sa achit ce bagasem deja.Show cu doamna la casa:”pompa aia cu mercedesul alb;..aha,benzina de 20 si ..lei…motorina doamna…e benzina domnu“…”
noroc ca aveam vreo 20 litri in rezervor si mi-a zis cineva ca n-are nici pe dracu daca fac full cu motorina.
Dreptatea avea,a mers,vorba ta,ca unsa,doar ce ac rescut consumul cu vreo 1,5l/suta de km.

fullmeta1
fullmeta1
6 years ago

Dupa ce am vazut cum se chinuie nevasta-mea cu toate bancile cu care a lucrat (brd, bcr, otp), la orice rahat, ing-ul meu mi se pare racheta. :B

ratonbox
ratonbox
6 years ago

Pot sa confirm, conturile si cardurile in EUR de la ING sunt OK. Nu ai comisioane absurde si customer service e de departe printre cele mai bune.

Catalinx
Catalinx
Reply to  ratonbox
6 years ago

Probabil te referi la Maria :))). Ca despre oameni am un pic alta parere.

ratonbox
ratonbox
6 years ago

Pe Maria o ocolesc tot timpul. Bine, probabil difera si de situatie, dar cam de 3 ori am avut nevoie sa-i contactez urgent si de fiecare data s-a rezolvat totul in 5 minute.

Catalinx
Catalinx
6 years ago

Eu am avut vreo 4 probleme pentru care am avut nevoie sa sun la ei. 1. Mi-am blocat contul online introducand de 3 ori codul de pe digipas gresit. Da, am si eu momentele mele de retardare totala. Am sunat, i-am oferit toate datele Mariei, care a confirmat ca m-a identificat. Cand i-am spus ce vreau a zis ca ma transfera unui operator uman. Care, ca un robot, a inceput sa-mi puna din nou aceleasi intrebari ( nu-i ca si cum ar fi multe optiuni) ca si Maria, sa ma mai identifice o data. L-am intrebat daca e robot cumva… Read more »