Cand te calca auditul

Pai va spun eu cand. In tarile civilizate, si mai ales la privati, cand faci ceva pe pile si miroase a ata alba.

Mai exact, noul meu contract e luat pe pile. Poti sa ii spui recomandare, dar a fost la modul la care arhitectul solutiei a zis :  “ba, mi-l aduceti pe asta. ACUM!” Si m-au adus. Si mi-au dat cat cam cerut si tot. Si nu am dat NICI MACAR UN INTERVIU. Contract ca primarul.

Iar  firma de consultanta care e service provider pe  proiect s-a sesizat imediat si a pus piciorul in prag la modul: Baaa, ia stati asa! Pe cine pula mea aduceti voi? Ce mismasuri se intampla aici? Ia, hai audit, la dosaru’ lu’ baiatu’. Mie mi-e tot una, eu nu tin neaparat sa merg pe proiectul asta. Poa’ sa fie altul, nu am dat spaga sa merg acolo. Cel mai probabil amicul meu e intr-un mare cacat si spera sa il scot eu, ca si data trecuta, dar asta am s-o aflu pe 27.

De obicei, nu-i nimic deosebit nu ma ridic singur la rang de erou. Cel mai probabil, factureaza deja de 3 luni ( de cand stiu eu), dar nu a produs nimic, ca e greu sa produci ceva cand nu muncesti, plm. Nicio problema, are el un prieten  harnic din Europa de est. Harnic, da’ nu sclav.

Dar ma supun la tot auditul lor ca e amuzant. Asa iti dai seama ca lumea cam umfla CV-urile ( gen , mai mult decat mine, na.)

Imi zice agenta ca am fost selectat “aleator” ( ha-ha, fucking ha!) pentru auditarea dosarului.  Nu ca se vede din avion situatia.

Si ca daca mai am sa  le dau doua referinte/ persoane care ma recomanda, ca una o au ei, lol. Evident, ca o au.

Da, baieti. Uite aici inca 2 in scris, cu stampila, ca la asta nu va asteptati. Si daca aia vor, sa-i sune pe colegii lor de la aceeasi firma din Danemarca si sa-i intrebe de mine. Random, nu le dau eu nume, decat daca nu se descurca.  Ca nu, ca e super de ajuns, ca e ok, ca nu se astepta sa raspund asa repede si sa am totul pregatit. Normal, bai, credeti ca lucrati cu amatori?

In seara asta imi da mail alta ca nu stie daca i-am trimis DIPLOMA de la ultima scoala absolvita ca le trebuie la audit. Ala random, desigur. Ba, m-a bufnit rasul. Ca o am pregatita cu tot cu suplimentul de diploma care-i emis by default bilingv ( ro/en), atata lucru bun au facut si aia de la Poli. Tot asteptam sa mi-o ceara vreodata cineva si nimeni.

In 3 minute era deja pe teava – gen poftiti, doamna, dati-le-o domnilor din comisia random 6 din 49.

Iar aia imi raspunde:

.

No shit. Astept sa-mi ceara si certificarea cu care m-am laudat in CV. Puteam sa le-o fi dat deja, dar nu le stric suspansul.

Dar ma gandeam asa, bai , in Romania nu se intampla niciodata asta. Niciodata ala venit pe pile/recomandari/referinte nu e auditat cand il banuiesti si te oftici. Nu, la noi doar te oftici si il injuri ( in gand) pe ala de l-a adus.  Mie mi-e mai bine asa. Sa ceara tot ce vor, ca sa fie clar ca e pe merit si sa nu avem vorbe la proces.

 

2 Replies to “Cand te calca auditul”

  1. Plm , treci auditul cu ea; hartii.
    la nimit concret. Dar am scris in CV ca am, jobul are nevoie de batchelor degree in technology sau pula mea, stii cum e. Toata lumea planteaza acolo astea. Unii au unii n-au. Pana acum nu mi-a cerut nimeni nimic.
    Acum astia au vrut hartia de la ultima scoala absolvita, ca aia de la agentie ar trebui sa o aiba, iar aia au intrat in panica, ca nu aveau nimic :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.