Noul aparat de cafea:Philips LatteGo EP2236-40. Instrucțiuni, numai instrucțiuni

De la fatidicul eveniment, care mi-a frânt profitul pe anul în curs, am cumpărat alt aparat de cafea, care va sfârși probabil la fel în ceva gen 1-2 ani, de data asta unul mai ieftin, de la Philips.

Îi zice Philips LatteGo EP2236-40, era să zic că e o chinezărie, dar e fabricat în România. Cam ca și răposatul de la Delonghi, cine-o mai cumpăra, huo, oarba după ei.

Am o evaluare de circa aproape două luni, tocmai am realizat că n-am curățat nici ăstuia cartușul în atâta timp – de aia se și strică, dracului. Promit solemn că o să mă ocup în duminica asta, sau alta.

Înainte de a-mi prezenta nemulțumirile cu privire la operațiile pe care le face, atașez mai jos operațiunea de unboxing și punere în funcțiune, mergeți și cumpărați de aici cu proshitfare. Luați-o cu praz, dacă n-aveți sare.

În sinea lui este inferior celui de la Delonghi, ca tehnologie și cred că și calitatea materialelor, dar aici nu-s sigur. Oricum, nu ma interesează asta , în punctul ăsta, ci doar fiabilitatea. Dacă se strică și ăsta într-un an iau câmpii.

Cafeaua iese bună, dar nu are buton de cafea cu lapte, doar capucino – care-i bun dar puțin.

Râșnița e cum trebuie nu am reglat nimic la ea, nu a fost necesar. Gustul cafelei, poate mă înșel, dar cred că e un pic , un pic mai bun decât cel de la Elleta. Mai probabil am eu bias.

Are mai puține setări mai puține indicații cu privire la erori, dar , în afară de faptul că e un pic mai lent, merge destul de simpluț, fix cum vreau. Pot să fac cafea apăsând 2 butoane – fix ce îmi doream.

Mi-a zis frate-meu de la începu să iau Philips că el a văzut o dată la un service numai aparate Delonghi unde o să ajungă și al meu, dar eu nimic.

O să văd cât ține și ăsta, că de scump a fost și ăsta, dar nu chiar ca celălalt. Am dat aproape 400 de lire, ăla a fost peste.

L-au scumpit și pe ăsta acuma, e 530 de lire dacă îl vreau mâine. La banii ăștia nu-l vreau neam, că nu e de 500 de lire, e cam de 300.

5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Doru Vlad
Doru Vlad
4 days ago

Al meu are 10 ani încă funcționează. Dar recent am primit un espressor manual de pa Biovita. Costă decât 1250 Lei și cine l-a cumpărat a considerat că dacă fac cafea turcească la nisip am timpul și răbdarea să fac cafea și la aparatul ăsta. L-am scos din cutie după mai bine de o săptămână și după ce mi-am primit apostrofarea de rigoare că nu apreciez cadourile celorlalți și după ce am stricat 250g cafea Illy am scos primea cafea băubilă. E un futai in 3 acte: primul in care te prinzi de cât de grosier trebuie râșnită cafeaua, apoi… Read more »

Doru Vlad
Doru Vlad
Reply to  Catalinx
4 days ago

Nope! M-a prins omul când făceam o turcească, de la vapor stie că mi-am bagat adanc pula in sufletul ăluia care ne-a trimis cafea de p calitate execrabilă și că am coborât si cumparat personal cafea în primul port. Plus că am făcut bucăți si refăcut un Siemens de care toată lumea se plângea că face o pișoarca rece deși erau comandantul se jura că atunci cand era nou mergea brici. Așa că a zis că gata sunt la un alt nivel când e vorba de cafea. Ce nu a înțeles el e că nivelul meu nu e de barista… Read more »

Fery
Fery
Reply to  Catalinx
2 days ago

E ca aia când îi făceai cadou soției aspirator, sau ceva de genul.

deodorant

Catalinx
Catalinx
Reply to  Fery
2 days ago

#desezon.