Brava, băieți!

Probabil că nu-s mulți români care să fi văzut meciul cu ochii mei și îi înțeleg.

Da, am văzut același meci care cu puțin noroc se putea termina 3-0, dar i-a intrat golul din offside și în meciul ăsta lui Makaku sau Lukaku, cum îl cheamă pe belgianul ăla care dă goluri doar din faze invalide.

Mie mi-a plăcut ce am văzut, anume că au jucat fotbal, cu greșeli, în inferioritate față de Belgia, pe alocuri ca niște împiedicați, slabi în fazele de finalizare, dar în principiu, dacă te uiți pe statistici au jucat cam la fel ca cu Ucraina chiar un pic mai bine  – cu pase mai precise , dar posesie tot mai  slabă, chiar și conduși;  Șuturi doar un pic  mai multe spre poartă, dar mai imprecise – aici a fost treaba. Că nu au jucat cu Ucraina.

Cu o singură excepție, că au jucat un pic morcoviți , dar nu tare, a fost OK.  Legat de cum au intrat pe teren, aplaud  direcția în care îi induce Iordănescu Jr.

Nu știu dacă e strateg mai bun decât taică-său, e clar că ieri s-a văzut că nu a pupat icoanele, dumnezeu n-a fost român, lol,  dar  îi pune pe copii să joace fotbal. E clar că mare echipă nu are, dar ăia care sunt , îi tratează ca și cum ar fi mare echipă și e ceva.

Am înțeles că Nicolae Stanciu e căpitanul lor, nu știu unde era ieri , că nu l-am văzut pe teren, dar nu a contat, că s-au descurcat să ia golurile și fără el – asta înseamnă spirit de echipă. Cred că iar îl iau ziariștii la pulă și de abia le-a atras atenția după meciul cu Ucraina ca să vorbească  frumos, că uite , ei au confirmat. No, așa e când te ridici prea repede, dar nu e bai.

Singurul lucru care nu mi-a plăcut a fost prestația lui Hagi junior. Probabil de aia e și rezervă. Nu e că nu ar fi talentat, habar nu am, sau că n-o avea și el valoarea lui pe unde joacă fotbal, e că nu prea se potrivește în filmul naționalei de acum.

Nu știu dacă e pentru că nu se înțelege cu restul jucătorilor , sau nu se potrivesc la stil, dar se vede că nu e din același lot.

Pare lent și moale, se împiedică in minge  și cade repede, zici că a făcut fotbal la școala Mutu, pe dramatizare, i-au dat numărul 10, ca lui taică-său, bravo, respect, dar nici partea de număr 10 nu am văzut-o: stă cu mingea la picior și se gândește cui să paseze, nu poate pătrunde individual, dacă nu are cui pasa , nici nu am văzut să dea șut spre poartă.  Am prins câteva faze și cu alții din echipă, care s-au oprit indeciși , neștiind cui / cum să paseze în momente cheie, dar Hagi doar pentru ce-am spus a fost remarcabil. Poate este “late bloomer”, poate o să își revină pe parcurs , sau poate doar atâta poate el, dar nu joacă suficient de rapid și puternic nici pentru naționala României de aseară, darămite pentru Belgia, lol.

Dar aia e, a greșit, poate data viitoare joaca mai bine.

Înțeleg, că sunt și eu român și tot așa și eu, am stricat ieri bunătate de carne de vită,

Credeam că am făcut-o tocmai bine , dar am mai lăsat-ovreo 10 minute în vasul de sticlă de deasupra , și deși arăta mancabil, a fost de calitatea 0-2 pentru Belgia, spre nesatisfacția soției. Data viitoare o sa fiu mai atent.

Una peste alta, mi-a plăcut meciul și mă mai uit și dacă eram in tribune, in mod clar îi aplaudam, cum i-au și aplaudat și suporterii români de la Koln.

Legat de care, bravo lor că și-au luat bilete, s-au îmbrăcat în galben și au cantat tot meciul, dar au fost câțiva handicapați, futu-le muierile în cur, care au stat în prima repriză in spatele porții lui Niță, eroul meciului, lol, și care au aruncat cu sticle de plastic, sau ceva gunoaie , în teren, la vreo două atacuri de-ale belgienilor. Nu e bai, in repriza a doua au fost și câțiva handicapați belgieni, pe care i-am văzut făcând la fel, dar de ăia mă doare in pulă.

Bă, care te duci la meciuri, chiar dacă ești țigan de felul tău, nu te manifesta cât să se vadă la televizor, că io unul sunt satul de imaginea de țigani a românilor , dacă nu te poți abține ia bilet mai departe de teren.

5 4 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0040
0040
5 days ago

că io unul sunt satul de imaginea de țigani a românilor

Meltenismul nu tine cont de rasa. Avem melteni si compatrioti romani mai putin bronzati si tigani alike. Sunt unii veniti din anumite zone … parca sunt mai rau ca tiganii.