Iar o să ne facă ăștia țigani. Pentru că suntem.
Acum 6 luni am scris despre povestea asta într-un articol destul de lung și ziceam atunci:

A explodat. Au descris-o acum “The Sunday Times“, dacă nu înțelegeți engleză, ca studenții români din UK, lol, vedeți că au tradus Hoțnews articolul și pare tradus semantic corect, cred că au investit și ei în tehnologie ChatGPT, d-aia bună. De notat că articolul original are mai multă informație și mai interesantă, Andrei Georgescu de la hotnews a făcut doar un rezumat.
Acuma, eu am publicat articolul în septembrie anul trecut, dar îl scrisesem prin vară și știam de schema de mai bine de un an, dar nu spuneam public , că nu stric io ploile…
Ce e important din articolul ăla pe lângă că au mirosit gâscanii schema și o investighează și probabil o să schimbe câte ceva pe ici , pe colo, prin părțile esențiale – e amuzant că tot laburiștii, bă, care ai zice că sunt înclinați mai mult să facă ei scheme din astea – e important, mă repet, să vedem un grafic.

Primele două populații străine sunt romulanii și polonezii. În teorie, polonezi sunt un pic mai mulți, că au venit mai de demult. Practic, nu știu sigur, gen , oficial suntem un pic peste jumătate de milion.

Dar sunt 84,000 dintre noi ( peste 15% din populația de care știu ăștia că e migrată aici ) care au aplicat la schema asta – romulanilor ne place școala, lol, și polonezii sunt proști. Că doar 19,000. Proști sau fricoși. Sau poate mai muncitori și o duc mai bine și nu au nevoie de scheme din astea. Detalii.
Eu, de fapt, sunt supărat ,că împrumuturile astea nu se rambursează dacă nu câștigi peste 25,000 de lire pe an și voiam și toma găsisem și io o intrare o schemă, sau fiu 84,001. #suverani.
Motivul pentru care mă obosesc să scriu textul ăsta e ca să spun că nu sunt de acord cu intenția editorială a oagărilor de la Sunday Times , nici cu traducerea incapabilă de a disemina a domnului Georgescu de la hotnews.
Ăștia insinuează că, pe baza faptului că numărul de studenți români pe credit a crescut de la 5000 în 2015 la 84,000 în 2023 pentru că românii sunt fraudatori.
Eu nu cred că e vina românilor aici și, dacă aș fi ambasadorul român la Londra, i-aș lua la flegme.
Doar o parte din români exploatează sistemul, dar nici aceia nu-s vinovați, că sistemul lor e greșit și acolo trebuie să se uite în primul rând.
Nu au deschis / înființat românii facultăți de calitate mai proastă decât fabricile de diplome din Romania.
Nu le-au franșizat românii universitățile – schema cu universități neacreditate din Romania anilor ’90.
Nu au fost românii cei care nu recunosc diplomele românilor obținute în România , că se știe , că în România facultățile sunt la mișto. Aaaa, ok, noi suntem conformiști, lăsați că facem o facultate și aici la voi pe regulile voastre.
Nu din cauza românilor – mă rog, avem o parte din vină, suntem cam proști – după ce absolvi o facultate nu reușești să câștigi 25,000 de lire pe an, ca să poți plăti împrumutul.
Cel mai important. In 2014 erau vreo 150,000 de români în UK ( după pașaport, nu după limba vorbită nativ, că așa calculează ăștia ) în 2021 ăștia au măsurat 550000 , normal că a crescut și numărul de studenți considerabil , mai ales că bă, nu numai eu am venit în UK cu copiii pentru o educație mai bună. În fapt, am prieteni ( nu zic de mine , nu ) care nu se întorc chiar de anul trecut în România că stau aici pentru copilul lor, să facă și el o facultate bună. Să.
Sigur, sunt și oamenii care fac asta pentru profit, ca exploit. Nici măcar vina lor nu e și îi susțin să facă asta in continuare, că doar așa poate statul britanic să ia măsuri să regleze mecanismul.
De ce am adus ambasada in discuție?
Pentru că sunt acțiuni de presă targetate împotriva românilor.
Când se găsește vreun handicapat să înjunghie pe careva pe motive de religie și pula mea – nu ii vezi numele, naționalitatea sau originea publicate.
Ai români cu cel mai mare grad de acces la niste fonduri, români care merg la școală – dacă școlile sunt proaste, sunt ale lor, nu e vina noastră – pac => românii fac asta, românii sunt hoți ( suntem, da ) , indicativ direct.
#muie.
Sper că suntem în stare să facem toți facultăți aici și noi și copiii noștri, pe banii lor, după care să plecăm într-o țară mai bună, dacă tot nu ne vor, nu? Adică dacă mă plătești sub 25k lire pe lună , mai du-te în pula mea, dai vina tot pe mine?
Nu vorbesc de mine personal, eu sunt oricum o lepră că stau de 6 ani aci și nu am făcut și io o facultate d-aia renumită. Renumită în Africa și de unde își mai iau ăștia profesorii .
De multe ori prefer sa citesc acest blog in detrimentul informatiilor vechi de pe hotnews.ro
🙂
Above a Thai restaurant and a shuttered café on George Street in Oxford, a short walk from the colleges of the country’s oldest university, lies a less renowned institution: Oxford Business College
HUE HUE HUE.
Are Oxford în nume, marketingul e totul.
ratasem articolul vechi – si da, deja pe masura ce citeam articolul lor ma enervam – gen aia nu au criterii de admitere, nu au nici o modalitate de a face prezenta, nu au profesorii modalitati de evaluare – dar e vina romanilor ca vin la cursuri. 62% din diplome sunt in bussines management. Plus ca nu inteleg sincer cum o tara ca uk-ul nu are niste locuri subventionate de stat pt studii universitare. Barem pt cetateni! Nu cer pomana pt toata lumea, da barem pt cetateni, barem in domeniile cheie de care au ei nevoie! Ici colo au cateva… Read more »
Au alt sistem. Statul subventionează sistemul universitar ( undergraduate le spun ei – graduate e master si doctorat ) .
The current system of funding higher education tuition operates on sharing the cost
between taxpayers and graduates – 35% of the cost of teaching in higher education is
funded by government and 65% by graduates.2 The government also provides around
£6 billion in annual funding to support research in higher education.
Dar modul de subvenționare e diferit. Nu ai pomanageală ( părerea mea) ca în România, cu locuri la buget și locuri la taxă. Universitățile sunt administrate independent de corpul lor academic și ei decid ce burse acordă, cui și pe ce criterii – din unele agreate public .
De regulă ai criterii de excelență și sociale ( hardship) cam ca în România – diferența e că nu finanțează 100% loaze care iau peste un barem la admiteri. Finanțează într-o proporție decisă de ei pe bază de interviuri și evaluări – dacă aplici pe sărăcie vin la tine acasă să vadă ce și cum, etc – și subvenție 100% primesc chiar numai candidați excelenți. Cum zici tu :
Dar dintr-o altă perspectivă.
Ce îți scapă sunt partial scolarships și că sistemul e finanțat și de stat și totuși, nu ajungi la costuri astronomice ca în SUA. Tot mari sunt , dar nu chiar așa.
De ce nu vor?
Că au constatat, într-o notă separată, că sunt în cam cea mai mare proporție din Europa supracalificați, anume ”chelneri cu masterate” -în argou și le lipsesc oameni să facă anumite munci care nu au nevoie de calificări universitare. Constatările studiilor nu-s neapărat corecte, nu e că sunt britanicii supracalificați e că majoritatea sunt pregătiți pentru cai verzi pe pereți – e OK, la fel era și în România, nu știu cum mai e acum. Gen, dacă așa, la ce să mai și subvenționezi școlarizare gratis.
Da, dar pomangeala – care nu e specifica Romaniei, au multe alte tari – iti asigura un control cat de cat asupra a ce platesti de la stat sa studieze lumea in corelatie cu piata muncii.
Te asiguri ca ai barem niste doctori, niste agronomi etc – niste ceva unde nu prea se duce lumea de bunavoie dar de care ai nevoie in tara.
Asa dai bani la universitati oarecum in mod egal si uite rezultatul – 62% fac management cu finantare 35% banii statului – asta in cazul ideal in care returneaza imprumutul – si ajung chelneri cu diplome.
Sigur, cum stă România cu medicii? Răspund tot eu – oarecum, stă bine, la ce condiții oferă. Și parțial și din cauza asta, dar performanțe? Meh. UK nu a avut problema asta, cel puțin până acum, și și-a permis sistemul că apela la brain drain din alte țări, vasale, foste colonii, sau nu. Până au început să se tragă pe cur și să aducă maimuțe ( n-o spun rasist, o spun în sens de oameni nepregătiți ) pe orice job, ca să-i plătească cu mărunțiș că proștii-s mai ieftini, normal. Asa dai bani la universitati oarecum in mod egal si… Read more »
asta cu facultatile in top 10 e fix ca aia cu “da rupem pe olimpiade”. Ca sistem vrei sa ai cat mai multe in top 100, chiar si 200. *nu zic ca is rele alea de top 10, doamne fereste. Dar, e bine sa ai si zona aia medie, nu numa top si restu muie. Si, nu stiu cum stau Uk la restu, dar imi amintesc de discutiile voastre ca nu prea gasesti englezi competenti, pe cat ar trebui. Si aia doare. in Suedia la fel. Se lauda cu ceva facultati de top 100, deh, tara mica, au si ei… Read more »
*nu zic ca is rele alea de top 10, doamne fereste. Dar, e bine sa ai si zona aia medie, nu numa top si restu muie. Mă: Ia uite ici. https://www.timeshighereducation.com/student/best-universities/best-universities-uk Observi că au 12 universități în primele 100 din lume? Pula mea de 12% din cele mai bune universități din lume sunt britanice. Câte țări sunt în lume și ce populație are UK? Dup-aia, cea mai bună universitate românească e pe locul 800 și ceva în lume. – gen intre 800 si 1000, cam așa se socotește intervalul la nivelul ăla. UK are 81 de universități până la nivelul… Read more »
Ia uite ici – nu judecam boss Ukul. Doar zicea ca “avem in top 10” nu e musai flex.
2 in top 10 si 12 in top 100 e flex 🙂
Eu tot nu inteleg unde a dat fail UKul. Oare sa fie la faptul ca si-au bagat pula in industrie, uitand ca o parte din populatie e retarda?
Si nu, nu are de a face cu emigrantii. Aia is bomboana de pe coliva.
Eu cred că s-ar putea să aibă de-a face și cu imigranții.
15% din populația țării ăștia sunt imigranți.
Se socotesc a fi imigranți doar cei ce s-au născut în afara țării. Lucru care eludează niște categorii de populație anume descendenții imigranților care și-au făcut în țara asta mica sau marea lor enclavă.
Dar cred că are de a face că ăstora le cam plac ”subiecții”, sclavii, sau sclavi like – și au tratat, în ultimii ani, greșit niște aspecte. Nu numai ei.
avand in vedere ca ei ceva probleme au avut mereu, vezi futaiu vs Liverpool. Vezi existenta curentului punk. Asta asa, numa secolu trecut, ca daca vorbim de 19, cand ei erau ai mai bogati de pe planeta si pe plan intern aia se bateau pe painea uscata cu sobolanii…deja mergem in alte discutii
Practic, cand bagi in treaba asta si imigrantii normal ca se duce totu pe pula. Dar tot nu inteleg cum plm
Exact, importi mana de munca – educata, da? – din afara, ca britanicii nu pot sau nu vor. Nu stiu cum e asta un win. Gandeste-te ca termini liceul acum si tre sa faci o facultate. Esti un student mediu, nu un geniu. E super ca costa mai putin ca in us, dar iti e totusi asa usor sa te inscrii la 50k datorie? Si specializarile astea tehnice al naibii dureaza si mai multi ani, de parca vor sa inveti ceva. Si daca cumva pici examenele ca e tehnic si e greu? O sa fii somer, cu datorie de 30k… Read more »
Nu. Acum ” s-a întâmplat o extorsiune a unui degajament într-o apă”, dar istoric britanicii au presat pe import de forță de muncă în competiție cu populația lor. Se se întâmplă e un revers capitalist, struțo-cămilo-capitalist de fapt, al medaliei. Când importă doar ieftin.
DA. Problema e că e prea ușor , lol. Că de aia abuzează romulanii. Și că se studiază căcaturi doar ca să ardă bani și să ”mănâncă gura la toată lumea” , situație care crează mai multe clase de paraziți – decât erau deja în sistem.
Și că e o situație nemotivantă.
Condițiile de aplicare la credite sunt să te primească o universitate – presupun că deduci că asta nu e greu.
Creditul e garantat de stat cu bani din taxele populației ( și imprumuturi, care țin taxele sus, aș adăuga eu).
Returnarea se face în maxim 40 de ani – dacă nu ai returnat până atunci, ești absolvit de datorie, și ai obligația de a returna ceva procent din venituri doar dacă veniturile tale depășesc 25,000 de lire pe an.
You’re on Plan 1 and have an income of £33,000 a year, meaning you get paid £2,750 each month.
Calculation:
£2,750 – £2,082 (your income minus the Plan 1 threshold) = £668
9% of £668 = £60.12
This means the amount you’d repay each month would be £60.
Example
You’re on Plan 4 and have an income of £36,000 a year, meaning you get paid £3,000 each month.
Calculation:
£3,000 – £2,616 (your income minus the Plan 4 threshold) = £384
9% of £384 = £34.56
This means the amount you’d repay each month would be £34.
O problemă e că dobânzile sunt măricele și depind ȘI ALEA de ce venituri ai tu lol .
Annual income Interest rate £27,295 or less 4.3% £27,296 to £49,130 4.3%, plus up to 3% £49,130 or more 7.3%
____
Sunt trei probleme la mijloc. Una că oamenii cu intenții serioase, joburi care se cer pe piață sunt jupuiți mai mult decât luzării de pe electrolizei, care studiază căcaturi nefolositoare și care nu vor avea niciodată salarii mari.
A doua e că și angajatorii sunt motivați să-și bată joc pe linie de salariazare, nu numai din cauza schemei.,
A treia că continuă să importe forță de muncă din afară, calificată doar cu numele, adică maimuțe plătite ca maimuțele care concurează cu ăștia școlarizați aici.
Toate astea generează un trend de parazitism, dar problema nu e chiar accesul la educație, ci modul cum sistemul lor a fost corupt de schemele ăstea.
Dacă vrei, după părerea mea, pragul de la care se cere să plătești înapoi împrumutul pentru studii e prea mic!Lol
Ar trebui să fie , ochiometric un 50,000 / an – cu legătură la pragurile de impozitare și ce consideră țara asta oameni mai wealthy așa, pentru facultate și undeva la 100,000 pe an pentru doctorat. Probabil ceva intre pentru programe de master. Dacă mărești pragul, ori termini banii și bagi țara în faliment mai rapid, la ce să te mai chinui, ori iei măsuri să finanțezi prospecte și produse educaționale competitive, nu căcat cu perje.
Și garanția de stat să fie condiționată de unele aspecte de baremuri de selecție.
Pentru că acum e externalizată și selecția și creditarea, iar statul e doar cu răspunderea.
Dupa parerea mea nu ar trebui sa fie un prag, la modul te gandesti inainte de facultate si ce faci dupa te priveste. Pai daca la 27k au cica 27% din studenti care platesc! Eu nu inteleg cum e posibil asta, ca zau daca stiu pe cineva plecat in uk sub suma asta – unii fara facultate, unii fara liceu (!!!), altii cu spiru haret, si cumva toti au reusit sa ia atat sau peste. Iti dai seama ca daca urci la 50k o sa iti dea 1% banii inapoi si da, bagi faliment direct, nu stiu ce produse educationale… Read more »
După părerea mea, dimpotrivă. Păi mi se oferă educație. Statul urlă peste tot că să facem educație. Pe banii mei. OK – și ce fac cu ea? Vrei să fac facultăți? Să iau împrumut pentru asta? Lux, îmi garantezi un job măcar de 100k pe an? Aaa, nu ? Și zici că vrei banii înapoi, adică să-mi tragi țeapă? [Foto jos] Eu nu inteleg cum e posibil asta, ca zau daca stiu pe cineva plecat in uk sub suma asta – unii fara facultate, unii fara liceu (!!!), altii cu spiru haret, si cumva toti au reusit sa ia atat… Read more »
Articolul din Sunday pute de rasism. Parca au inventat romanii schemele dubioase de a fi admis la o universitate fara lb engleza, examene, fara verificari etc Cum adica multi studenti cu identitate falsa 😀😀😀 E doar o alta morisca de tocat bani din care care ce sa vezi au profitat si romanii nu doar agentii lor: ”There are 341 franchised providers, and by 2023 about 138,000 students were enrolled on their courses — 62 per cent of whom were studying business and management.” Ce wlegant se jmparteau banii pana sa vina romanii sa le arate poola 🤓😀 Typically, the franchised… Read more »
Eu pot spune cum, dar prefer să n-o fac în public.
englejii nu au cum sa fie rasisti vs romani.
Hai sa invatam sa folosim cuvintele corecte
Ba da au. [2], [3].
Ne încadrăm la două.
1 Pe criterii de naționalitate.
2.Pe criterii de etnicitate – că ne spun la toți gipsani.
În UK la recensământ și orice formulare de la guvern în care ți se cer informații cu privire la etnicitate suntem trecuți la ”white other”
atat ca noi la rasism inca folosim varianta clasica…rasa. Ca scriem in romana.
Plm “hai sa zicem racial” dar sa ne referim de fapt la nationalitate, ca plm, xenofobie e cam lung. rasist e usor si suna si misto si e rau. Ca limba e flexibila, deci transformam totu sa nu mai intelegem ce si cum
Bine. Putem folosi si ce zicea dragos patrascu: noi albii de est europa istem ca rolexu de bangladesh si sa fim rasisti, dar pana una alta istem tot albi de-ai lor
Racial discrimination is any discrimination against hair texture.
datenpula mea. Daca zic ceva de tine sunt rasist ca avem textura parului diferita. Datenpulamea.
Pe undeva are sens. Ai auzit de ”mi-a venit unul d-ăsta cu părul rasta la interviu – păi ce noi angajăm drogați d-ăștia reggae?”? Eu da. Cea mai amuzantă și inofensivă formă de discriminare împotriva texturii părului e ”Crețule, mă-ta e acasa?”. Dar nu știți voi din ăstea. Dar, fiind din Oltenia, am primit amabilități mai clare pe unde am fost la școală. -Ce e, bă, cu claia asta de păr la tine în cap. Nici măcar nu stă și el frumos, drept prins în coadă. ”Și cu perciunii ăia de zlătar… păi, ce, ești evreu sau poponar? Te duci… Read more »
atat ca noi la rasism inca folosim varianta clasica…rasa. Ca scriem in romana. Varianta clasică include astea – dacă vezi un român pe stradă în Suedia îl recunoști? Singura problemă e că, în general în România, noi ne numeam albi, restul mai închiși la culoare, diferite tipuri de ciori și cu asta basta. Ăștia prin Europa de nord-vest au un paletar de culoare și texturi diferit. Suntem albi dar nu la fel de albi, cel puțin eu sunt alb de Oltenia, dacă mă prinzi iarna poți să mă confunzi cu italieni, greci, dar vara – Levant. Rasismul are sens propriu… Read more »
vezi, te-ai pisat pe intelesul “rasismului” cand aduci exemple de “la mine in sat ma luau aia la pula ca aveam pleata”
practic, hai sa consideram “rasism” orice diferenta intre oameni. Ma iau de grasi “is rasist”. Hai sa inflationam cuvantul pana nu mai are nici un sens logic
io nu zic ca nu exista discriminari pe baze mega aleatorii. Cum ai freza, ce futi, ce mananci, cata pula ai. Dar “rasism” la toate…
Domnu’ – discriminarea rasială nu se referă numai la taxonomia generică – alb, negru, negru de nisip,și ce mai cunoaște fiecare, pentru că etichetele taxonomice sunt extrase din diferențele dintre trăsături intre populații – ți-am dat link. Vezi
și arborii fenetici publicați de Luigi Sforza.
În principiu rasele sunt definite ca subspecii și identificarea s-a făcut ( în parte chiar și asta fiind o cauză a dezvoltării rasismului ) prin inspecția vizuală a diferitor clase de trăsături.
Iar textura părului – e doar una dintre ele – e una din trăsăturile care împarte etichetele taxonomice de rase. Textura părului meu, dacă vrei, nu prea e de români, nu e de albi nordici, sau anglosaxoni, e mai de mediteraneeni așa.
Romulanii nefiind prea culți fac asemănări pe care le știu ei, cu evrei, cu zlătari – faptul că eu NU SUNT ce cred ei că sunt sau ce apar că sunt nu face rasismul lor să nu existe.
Dacă eu îți zic ție ”bă, țigan împuțit” , nu are importanță dacă ești sau nu.
Cănd colegele lu’ fie-mea, nu știu cum pula mea se întâmplă că-s numai d-ălea negre ca noaptea ( nu vreau să scriu ce vreau să scriu că-s copii și intră la categoria proști) îi zic lu’ fie-mea că e țigancă – aia care seamănă la ten cu mă-sa, nu cu mine, gen când intră în clasă se face ziuă – n-are importanță că ea nu e țigancă – ăia sunt rasiști.
Nu contează unde se întâmplă rasismul și nici cât de docți sau inculți sunt rasiștii și nu e că se luau de mine că aveam pleată – aia mă enerva pe mine atunci, dar rasismul nu stă în asta, nicidecum.
Ci în faptul că asociau părul meu ( mai aveau alți colegi păr unii mai lung decât al meu) cu ”evrei” ( da, mi-au zis mai mulți că aș avea astfel de trăsături, nu sunt sigur că e așa , dar nu eu judec), ”țigani”/ ”zlătari”, ”poponari” – aici e rasism – mai puțin partea cu poponarii – aia e discriminare pe criterii sexuale.
Repet, nu e vorba de faptul că cu mine vorbea directorul liceului ca un țăran de la coada vacii – că aia era , pentru că ce urmărea era să mă jignească că aveam părul mare. Rasismul e în cealaltă asociere peiorativă.
Și, repet, mă doare în pulă, nu e ca și cum io aș fi ușă de biserică, dar e fără doar și poate – am simțit-o, știu cum e, la un moment dat poate să înțepe un pic, vorba aia , mai ales când ești și tu rasist și îți spun unii țigan – gen hei, ce pula mea facem aici?!!!
pai boss. Cand unu iti zice ca esti evreu/tigan (alte rase, in pula mea) el e rasist nu ca esti tu alb ca el. Ci pentru ca considera ca a fi evreu/tigan este insulta, ca ai ia non oameni. Si da, arati a evreu, mai esti si zgarcit ca unu, practic aia e zodia ta. is si io nitel evreu, da tu esti mai mult 🙂 daca bagam acum “rasism” intre englezi si romani, de ce nu intre englezi si suedezi. practic, deja ai bagat rasismu la “nu imi plac ailalti”, fara nici un fel de criteriu rasial. Sau poate… Read more »
Păi nu e vorba că dacă băgăm acum, că nu se pune problema că băgăm noi ceva, ci dacă se întâmplă sau nu.
Nu ma. E vb de termen. Discriminarea e clara
Cand unu iti zice ca esti evreu/tigan (alte rase, in pula mea) el e rasist nu ca esti tu alb ca el. Ci pentru ca considera ca a fi evreu/tigan este insulta, ca ai ia non oameni. Imi pare rau sa iti dau vestea asta, dar tiganii si evreii sunt tot albi. :)) Deci tehnic nu esti rasist daca urasti tiganii sau evreii? Doar….discriminant etnic? Tehic ai dreptate, rasism e discriminare intre rase diferite. Practic…e greu sa definesti cate rase exista si cine cui apartine. Au fost enspe teorii si carti si procese si precedente legale. Si pe masura ce… Read more »
Tehnic, orice rasist care se respectă, dacă găsește urmă de trăsătură caracteristică rasei respective la tine , te numește corcitură și tot la rasa penalizată intri, no question asked.
Vaaai, si dormi linistit doar pt ca ARATA alb? Ce ne-rasist din partea ta.
In SUA aveau teoria aia cu one-drop (la nivel de guvern sa ne intelegem) gen si o picatura de sange ajunge pentru segregare – cam cum se plangea Meghan Markle ca familia regala nu ii vede copiii ca fiind albi – dar fara contracte de sute de milioane cu netflix.
Eu dorm liniștit oricum. Dar da.
Păi de termen, da. Că nu ai înțeles . Treaba cu structura parului, care e dată acolo, ca exemplu, care nu e unic, nu se referă la faptul că ai freza într-un fel, coamă, codițe, sau chelie, ci faptul că părul ( sau ochii, sau nasul dacă vrei ) te delimitează într-o subspecie , rasă, etnicitate și asta înseamnă rasism, că termenul dincolo de eticheta populară de la țară din Romania , e mai complex de atâta, că lumea e largă și rasiștii mulți. Antisemitismul e o formă de rasism – discriminarea in cazul ăsta amestecă mai multe concepte și… Read more »
Da, ma, acuma deja esti rasist daca ii zici de freza la nu stiu care.
Romanii, on average, indiferent de culoarea pielii, se comporta ca niste tigani, oriunde se duc. Numa de scheme, combinatii si ciubucuri le sta capul.
Ma lesi cu englezii rasisti.
Also, ce e gresit in a fi rasist?
&
Gresit e cand intr un articol mentionezi roman de vreo 10 ori in loc sa mergi la cauza problemei care e fabrica de diplome unde toti vor o fituica luata pe datorie care sa i faca SEFI (60%+ din cursuri erau pe management ca acolo ai ‘entry lvel requiremebts subtire spre deloc) Daca ai face o statistica pe violuri si ar iesi paki .. iti spun 100% ca nu s ar mentiona asta. La fel si putorile pe benefits … cica dintr un milion de emigrabti venit li in ultimii 5 ani (non-ue) doar 20% muncesc.. dar n ai sa… Read more »
Deci rasismu e gresit daca e indreptat impotriva romanilor. Daca ar fi indreptat impotriva pakilor violatori, aia ar fi un beneficiu.
Again, explica ca unui prost: ce e gresit / rau in a fi rasist pe persoana fizica, ca mod de viata? Zic in afara ca faci puscarie daca te exprimi public.
Ca toata lumea rasism, rasism. But are they wrong?
Cred că vrea să spună că dacă ai o situație de speculă ( exploit ) al unei situații, care poate, sau poate nu conține și niște înșelăciune și fals , pe ici pe colo, și îi numești pe acuzați români, iar în situații de violuri îți ies alții nementionabili, de exemplu, atunci e greșit și rasism. Notă: Cred că e posibil ca intenția dublei masuri să nu fie rasismul ci managementul unor pericole sociale- dacă spui că pakis sunt violatori e posibil să iasă atât politic cât și social mai rău decât dacă spui că românii sunt hoți. Dar ca… Read more »