Apple: După perdeaua războiului comercial

…dintre US și China, e locul unde vrea să ascundă Tim Cook vânzările Apple sub target.

Argumentele sunt că politicile US și Chinei cu privire la importuri de tehnologie îi afectează, spunând cu juma’ de gura ceva de reluctanța consumatorilor de a-și upgrada telefoanele.

Ceea ce nu prea rezonează cu faptul că chinezii sunt, în general, pro Apple/iPhone.

Nici cu faptul că iau în considerare să deschidă din nou producția de iPhone 8 care se vinde mai bine decât XR.

E greu să pui degetul pe rană și să recunoști problema. Prețul a depășit zona de confort, sau posibilitățile materiale ale majorității consumatorilor de iPhone, iar China e o piață cu o putere de cumpărare care era în creștere dar nu chiar la nivel de US/ Europa de Vest ( în ansamblu ) .

Pentru mine discuția nu e la nivelul de “haha, uite Apple se duce dracului” că nu cred că e cazul. Ci de, în contextul încetinirii economice pe cam toate planurile, dacă și China face pași înapoi și va fi parte din viitoarea criza economică, oare în ce direcție se vor mișca companiile. Iar strategia Apple ar putea fi un indiciu a supra a ceea ce mă pot aștepta eu in continuare.

Mai exact – previziunea de vânzări pentru următorul trimestru e oricum în scădere și au dezavantajul că probabil Huawei ( o companie chinezească ) produce probabil cel mai bun telefon din lume, care e un pic mai ieftin.

E interesant de văzut dacă Apple se poziționează pentru recâștigarea pieții in China, sau se mulțumesc să își conserve pozitia in US/Europa/Middle East.

E interesant deoarece,mai devreme sau mai târziu trendul ( economic, nu ăla de cumpărare de iPhone) din China se va răsfrânge și peste restul lumii.

Se pare că vine iarna…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
21 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Claudiu
Claudiu
5 years ago

Apple s-a oprit din a inova (cam de când a murit SJ) și s-a lăcomit la a cere 1000+ fucking Euro pe un telefon, asta s-a întâmplat cu ei.
Acum i-a ajuns realitatea din urma, nimic mai mult.
Pentru mine e un exemplu mai mult de “cum poți fute o companie pe termen lung, in timp ce o crești pe termen scurt”, decât de “winter is coming”.
Sa ne înțelegem, winter is coming, dar separat de Apple și Apple separat de winter is coming 🙂

Stropic
Stropic
5 years ago

Smartphones “are not as sexy as they used to be”, Ms Milanesi said.

Cam sums it up. Nu mai e o chestie wow, nu mai investește asa multa lume in telefon pentru ca nu prea ii mai pasa nimănui. Foștii lor cumparatori iau alte tampenii, smartwatch, alexa, alexa cu video, căști wireless, boxe waterproof etc.

Manowar
5 years ago

Eu nu-s cumparator de produse Apple, deci nu contez in “statistica”. Dar, ca posesor de smartphone (da, stiu, eu si restul planetei) pot spune ca exista o limita pe care nu-s pregatit sa o depasesc. In cazul meu, se-nvarte pe la 500 de lire. Haaaai 600 daca-i o chestie la care zic WOW!!!! Altfel, 500. Pe telefonul actual am dat 300..something. Ca un fel de “upgrade”. Acum, eu inteleg ca 1200 de lire nu inseamna mult pentru un telefon care te tine doi ani (50 de lire pe luna, plm), dar eu unul nu sunt pregatit sa dau atat de… Read more »

0040
0040
5 years ago

Cum justific diferenta aia de 900 de lire? https://www.youtube.com/watch?v=Y1o1nwlpY4I ( start from 08:00 ) Pai la petardele astea mai noi cu baterie incorporata parca ar fi misto sa nu “inghete”. Am si eu un jeg de Asus, si zic ca sa-l fac de rusine, care imi mai face freeze asa cand si cand de nu mai raspunde la nimic, si nu pot sa-i fac nimic, se opreste si nu se mai aprinde cu orele/zilele. Foooooarte frustrant… mai are si ultimele updates la android 8 pe el……. D-aia inca tin Note cu baterie detasabila. Am avut si android v4 si acum… Read more »

capsunaru
capsunaru
5 years ago

The best Xxxiaomi….forever
🙂

0040
0040
5 years ago

Cam toate telefoanele, inclusiv Asus, au ceva combinație de taste pentru hard reset. => A hard reset, also known as a factory reset or master reset, is the restoration of a device to the state it was in when it left the factory. Aaaaa…. eu vreau doar sa porneasca. De preferat cu agenda si ce avea inainte daca se poate 😀 Too much to ask? Pana mea si e luat nou din magazin………. 🙁 Nu dau doi bani pe teste cu USB killer. => Neither do I, dar altfel vorba lui Manowar, pe ce justifici diferenta enorma de pret? Ca… Read more »

Stropic
Stropic
5 years ago

Nu e stop joc la modul ala, ca nu toate companiile au pierdut enspe miliarde in ultimele 3 luni. Smartwatch-urile sunt in crestere, spre exemplu. Imi aduce aminte de o scena: https://youtu.be/gxco_nyzmvc Si eu chiar cred asta, ca tin minte prin generala ce wow era sa ai lumina de ecran albastra sau pottocalie si nu verde la telefon. Si cred ca lumea plateste si pentru factorul asta de wow, ca strict de functionalitate merge si un huawei sau xiaomi, vorba aia. Pai ce wow, ca ma indoiesc ca tu, sau oricine care nu lucreaza la apple, poate face diferenta intre… Read more »

catalinx
catalinx
5 years ago

A hard reset, also known as a factory reset or master reset, is the restoration of a device to the state it was in when it left the factory. Aaaaa…. Atunci m-am exprimat eu gresit. E vorba de un reset din butoane cand nu mai merge ala din aplicatie. Eu am facut asta la Sony/Samsung/LG si si-au revenit cu tot ce aveau anterior. Dupa cum ziceam am un jeg de note, sh de pe olx. Mi l-a dat baiatu’ cu factura de cand l-a luat… m-am uitat acum. E cumparat din 2013. :)))) Still going strong. Succese in continuare dar… Read more »

Catalinx
5 years ago

Pai ce wow, ca ma indoiesc ca tu, sau oricine care nu lucreaza la apple, poate face diferenta intre un iphone x si un xr. :)) Nu am vazut XR, sau XS. Am vazut si m-am jucat pe iphone x. Nu prea am ce sa-i reprosez, in afara de pret – na, ca sa fiu sincer. @capsunaru: Cel mai bun Xiaomi pe care am pus mana e un My Mix 1 ( absolut superb pentru data fabricatiei), pe care tipul care il avea a zis ca a platit aproape 900 EUR acum 2 ani – gen WTF? Nu stiu daca… Read more »

0040
0040
5 years ago

… e depasit aproape la fel de tare ca si note-ul tau.
=> il folosesc pentru youtube, browsing, whatsapp, waze/gmaps cateodata. Mda, camera e cam depasita (dar pt aia am N808), in rest ce altceva?

capsunaru
capsunaru
5 years ago

asta ?
https://computerhoy.com/fichas/xiaomi-mi-mix

oricare ar fi,nu poate costa atat,doar daca-i cu Svarovski ?

capsunaru
capsunaru
5 years ago

coment disparut…

asta zici?Sau ceva de genul ?
https://computerhoy.com/fichas/xiaomi-mi-mix

nu poate costa 900 un xiaomi,decat daca-i cu Svarovski… ?

capsunaru
capsunaru
5 years ago

duplicat… 🙂

capsunaru
capsunaru
5 years ago

alt coment dus…

Bai,ai dracu nemti, uite,acum doua trei ore :
https://www.compradiccion.com/moviles-y-smartphones/oferta-flash-xiaomi-mi-mix-2s-64gb-305-euros-envio-gratis-espana

pana m-am sucit io,l-au facut 526 !!
continui cu anticul meu A5… ?

catalinx
catalinx
5 years ago

pe amazon uk vad ca e inca 344 de lire

capsunaru
capsunaru
5 years ago

Mno… io m-am obisnuit sa prind “ocazii” de genul de mai sus…Asa ajung sa cumpar si chestii care nu-mi sunt necesare.Cand vad reduceri la jumate (cutreier weburi cu oferte),pac, dau cu mausul si dracul….In ultimul timp incerc sa ma temperez,astept cateva ore,si,ce sa vezi…imi trece,ori se epuizeaza oferta 🙂
Vorbind de mobile, i-am luat recent maica-mii un telefon cu 60 din China.Acelasi,aici,cu alta marca (BQ),era peste 250..
Sau, alt exemplu: geci de piele feminine -oferte la 50/70 €, reduceri,incat ies la egalitate cu alea de gutaperca… 🙂 Fiica-mea e cu pielea si bumbacu’…. cre’ ca are 20 de bucati,toate culorile