Noul Laptop trebuia să fie Dell

Vă spun mâine ce e.

Într-o noapte, cum stau eu și lucrez seara târziu până mă uită somnul, au bătut unii la ușă. Deloc preocupat de ora târzie, le-am deschis și i-am întrebat cine sunt și ce vor.

– Că suntem de la NASA și avem nevoie de…

Le-am tăiat-o scurt.

-Poate vreți să spuneți de la ESA, că aici în UK nu e în jurisdicția americanilor ălora.

-Așa, corect, de la ESA suntem, da’ avem nevoie de tine în spațiu.

-La ora asta, dom’ne? Nu mai puteați aștepta până dimineață? Unde dracului ne urcăm în spațiu noaptea, că nu vedem nimica pe întuneric.

-Nu, acuma, că e grabă mare.

-Și cu ce-aș putea eu să vă ajut, vi s-a stricat SAP-ul pe Stația Internațională, sau ce? Că la altceva cred că găsiți pe altcineva mai bun.

-Nu că trebuie să configurăm ceva.

-Bine, dar. Stați așa să mă schimb din pijamale și vin.

-Hai mai repede, că stăm cu racheta pornită și consumă mult.

-O fi, dar trebuie să-mi găsesc rucsacul, că cu pandemia asta n-am mai plecat la muncă de-un car de vreme și nu știu pe unde l-am lăsat. Gata. Hai că arunc laptopul în el și mergem.

Iau laptopul și încărcătorul , în sfârșit mi-am luat și eu un Dell Precision cu ecran din ala mișto și 16/10, cu șasiu din aluminiu, fiță, ce să mai. Mă trezesc cu o palmă după ceafă și-l aud pe vinovat cum se dezumflă de dezamăgire.

-Aăăă. Păi ce-ai făcut, mă , nene, mă?!!! Unde dracului crezi că te duci așa?

-Așa cum?

-Așa cu laptopul ăla. TU NU ȘTII CARE E SINGURUL LAPTOP CERTIFICAT ÎN SPAȚIU?!

-Mba da, scuze, dar să vedeți că eu voiam să cumpăr Thinkpad, chiar am făcut comandă de două ori, dar m-au amânat 4 luni de fiecare dată, zici că toată lumea vrea să meargă în spațiu în perioada asta.

-Ce scuze, uăi pulică, ai văzut tu pe cineva cu Dell în spațiu? Tu crezi că noi aici lucrăm cu scuze? Dacă se fărâmă mâine Stația internațională și pică ne cerem scuze și gata?

-Nu, dar am auzit ca HP ZBook…

-Ce HP, băi, ăsta-i Dell, da?

-Da, că eu l-am luat pentru munca mea, că nu știam că veniți chiar acuma, că până acum de peste 10 ani folosesc doar Thinkpaduri și m-am toot uitat lung, dar dacă n-a venit nimeni am zis că nu e bai, dacă tura asta îl cumpăr pe ăsta. Mă duc și îl caut pe ăla vechi, sau poate aveți dumneavoastr[ vreunul să-mi împrumutați.

-Ce ăla vechi, băi, un’ te crezi aici?! Ia uite la el, nici laptop n-are și el vrea în spațiu. Ia, hai gata, că plecăm, am greșit adresa.

-Hai, domne, că nu mă lăsați așa, că n-am știut…

Și s-au dus , m-am trezit baltă, dar mi-a fost clar că nu-mi cumpăr io laptop care nu e certificat că funcționează în spațiu, că dacă mă prind nepregătit și ratez?

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Catalinx
Catalinx
3 years ago

Pai n-ai citit ce-am scris?
Din 2016 au apărut.
Iar ălea din poză sunt laptopuri ”terestre”, nu de spațiu.

Adrian S.
Adrian S.
3 years ago

Detectez un ușor accent moldoviniesc? Uăi, baiete! 🤓