Bani mei…banii mei, se pișă Arafat pe voi de ei

Mă uitam că am plătit niște taxe mai ieri, atât în Marea Britanie (pă Anglea) cât și în România, frățește, să nu se supere vreuna din țări că au rămas cu mâna nebăgată la mine în buzunar.

Mărunțiș. Față de ce plătiți ăia care sunteți angajați pe joburi permanente, și aveți joburi cât-de-cât OK, e, în general puțin; mai plătesc și alte taxe, dar orișicăcât, față de cât plătiți unii din voi eu sunt pantaloni scurți. Și totuși nu mi se pare așa de ici de colo. Dacă ai salariu 2000 de euro pe lună plătești taxe cam cât mine ( în România) – hai un pic mai mult.

De banii ăștia, vine Arafat și vă dă rudele afară din spital și-i bagă pe alții, bolnavi de covid, iar pe voi vă doare în pulă. Că cică să nu ajungă medicii în situația de a alege pe cine bagă la urgențe și cine așteaptă ca domnu’ Lăzărescu în salvare până îi vine rândul la aer. Mai simplu să decidă el asta și faptul că în România nu te mai poți trata momentan de nimic altceva de covid, decât la privat, sau dacă dai șpagă – normal.

Iar bula aia mai ”inteligentă” dintre voi zic așa :

Că nu e OK să protesteze nimeni, că e o situație excepțională – care ține de un an, evident.

Că nu sunt resurse și pula mea.

Normal, că nu sunt resurse, habar n-aveți câte impozite plătiți și ce se întâmplă cu ele – e drept că la a doua parte nu știu nici eu.

Presupun că pe Arafat nu-l dă nimeni afară, ăla și-a câștigat locul acolo pe viață, e ca Isărescu, un clasic în viață.

Ce să zic, eu continui, ca și voi, să-i plătesc pe maimuțoii ăia să-și bată joc de voi, dacă vă place. I-ați votat, le sugeți pula că ce buni sunt față de PSD ( nu implic nici măcar în glumă că PSD au fost sau ar fi buni, că tot pe Arafat îl rulau și ei, lol ) dați-le dedicații de toți banii. Și de ai mei. Cu dedicație specială, 100 de lei și pentru jandarmi și poliție , să-nchidă petrecerea frumos. Ăia chiar se pișă pe voi la propriu, merită banii.

9 Replies to “Bani mei…banii mei, se pișă Arafat pe voi de ei”

 1. Pai banii aia sunt spalati, impreuna cu halatele medicilor. Ma indoiesc ca ajung prea multi unde trebuie. Din cate stiu taxe de sanatate(si restul in general) –> bugetul de stat –> redistribuire conform nevoilor(pensii, santate, etc ).

 2. Nu as baga mana in foc pentru nimeni, dar de unde stii ca altii platesc mai mult? Din experienta mea, platesc mult aia care sunt imbecili pe o anumita latura a vietii. Tot din experienta cam orice tara ofera niste portite prin care sa poti sa-ti reduci taxele semnificativ. Puse acolo intentionat, in special pentru cei care castiga anumite sume de bani.

  Uite in cazul meu, nu am platit mai mult de 7% in ultimii ani, iar impozitul progresiv unde stau eu merge spre 30%. Desigur ma mandresc cu lucrul asta. Altii platesc maxim si se mandresc si ei cu chestia asta – doar contribuie la bunastatea societatii. Trezirea la realitate vine tarziu sau prea tarziu

 3. @Pendejo: omu’ se referea la salariații care au un venit cât de cât. Ăia sigur nu știu ce plătesc, dar plătesc gros. Liber-profesioniștii și comercianții mai “divaghează”.

  @Cătălin: eh, nu știm… uite ! Tocmai ne-a dat-o secu’ pe țeavă, ca să ne dea material de bălăcărit și să nu-i băgăm în seamă pe adevărații vinovați:

  https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/familia-fostului-ministru-sebastian-vladescu-detine-firma-care-asigura-mentenanta-ventilatoarelor-din-tir-ul-ati-de-la-victor-babes-1494027

  Vlădescu, hai că vi-l amintiți, ăla de finanțe, pe schemă cu Tăriceanu și cu Boc, un fel de penelist… Probleme, Gogule?

  Ideea e că toată lumea înjură acum ventilatoarele lui Vlădi, dar am impresia că alea au mers în parametri. Problema a apărut când parametrii au fost depășiți (presiunea de intrare la O2 > 6 bari) și alea au intrat în default mode. Cu tot cu pacienți. Nasol e că dacă la aparate le dai restart si repornesc, la pacienți nu a mai mers cu restartul. Poate “restart in Ms-Dos” pe lumea cealaltă.

  Ce aș vrea eu să aflu, dar nu știu dacă ni se va spune prea curând, este cine se ocupa de alimentarea cu oxigen de pe TIR-uri. Că din vina ăluia le-au sărit pacienților siguranțele de la paturi. Am bănuiala că e ceva mai liberal tipul decât Vlădescu, adică are carnet de partid galben, nu portocaliu. Poate că vor scoate la înaintare vreun Dorel, posibil chiar pe nefericitul ăla care n-a vrut să intre de teama covidului, și vor zice că ăla trebuia să dea robinetul mai încet.

 4. @Adrian S: TIR-ul de ATI e conectat la stocatoare furnizate de catre Linde Gas(Nu au prea multe optiune de unde alege in Romania). Dar intre TIR si stocator ar trebui sa fie cel putin doua regulatoare de presiune care sa previna orice anomalie. Ramane de vazut ce a cedat de a ajuns peste 6 bari de OO in ventilatoare.

 5. @Adrian S.: eu nu ma refeream la salariatii care au venit cat de cat, ci la cei care au venit mare sau foarte mare. Greu de crezut, dar porti si portite exista peste tot. Cu cat castigi mai mult, cu atat platesti mai putin.

 6. Nu-s toti asa. Sunt destui care incaseaza salariu si platesc taxe la salaiu, la bonus, la prima. De la un nivel de management te incadrezi la anumite beneficii mai putin taxate, poate dividende, poate anumite costuri cu viata externalizate pe firma. Dar nu-i aplicabil la toata lumea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.