Am luat cu asalt puburile și-am băut o bere. Acasă

Spre deosebire de România, care ia cu asalt ATI-ul și se selectează, care cum prinde, cu oxigen hiperbaric, sau ventilație manuală, bagă ăștia oxigen în ei până mor, în UK lumea e pe relaxare, gata – ultimul lockdown s-a terminat.

Spre deosebire de români, care fac nazuri , că vor vaccin din ăla bunul și bere din aia proastă, ăștia aici nu fac nazuri, dacă altceva nu găsesc, bagă și vaccin mai prost și bere mai bună.

Cum ziceam sâmbătă, luni s-au deschis berăriile și-am zis că merg să rup covidul pe genunchi. Dacă și domnul prim-ministru a anunțat că merge la o bere, să mergem toți, zic. Sprijinim economia locală.

Dar rezervare nu am făcut , că m-am gândit eu că nu o să fie plin ochi și dacă o să fie, poate nu vreau să îmi dau coate.

Dacă dimineața ningea (12 aprilie, lumee!) și era cât p-aici să strice petrecerea,

după amiază s-au topit tot și a răsărit soarele. La 5 jumate am lăsat dracu’ munca, am luat soția de mână și haida să bem ceva.

Juma’ de oră pe jos până în satul vecin la “Th e Cunning Man”.

Am dat bună-ziua la gâște și mi-am văzut de drum, că nu era timp de pierdut.

Ajuns la fața locului, am văzut că lumea furase startul. Luni, bă , la 6 seara. Ce înseamnă să lucre toată lumea “de acasă”.

S-au organizat frumos , cu bar afară, au mai pus mese, să placă la toată lumea.

Cum eu nu m-am organizat cu o rezervare m-au trimis înapoi acasă că erau rezervați complet.

Noi nu am plecat acasă așa cu una cu două, am luat autobuzul cu covizi către centru. Nu era plin, nici gol, nici toată lumea nu purta măști, ca în UK așa.

La zerodegrees era tot plin, așa că plm.

Zic că să dau un ochi pe faleză, la terasele de pe lângă Oracle. Și acolo plin ochi. N-aveai unde să bei o bere nici în picioare.

De asta merge băi treaba in țara asta. Îți spune prim ministrul să ieși la bere, nu stai la discuții, faci rezervare și susții economia locală. Toată lumea se conformează.

Cât despre noi. Gen, mai sunt zile, prin mai, încolo, că momentan avem niște trebi.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Doru Vlad
Doru Vlad
3 years ago

Bere cu geaca pe tine? Poate daca ma plătesc! Nene eu vreau o ieșire pe bune nu să băgăm alcool in noi cu orice preț! Iar terasa e deschisă și în Romanistan si aici chiar a fost cald zilele astea la buza mării.

Stropic
Stropic
3 years ago

Sper ca toata lumea bea un grog sau vreun vin fiert, altfel subscriu, sa beau bere pe frig asa? Geee, nu multumesc. Nu beau bere pe frig sau pe caldura. :))

Fery
Fery
3 years ago

“oxigen hiperbaric”

nu se da oxigen hiperbaric in ATI in romania, nici macar atunci cand e indicatie (intoxicatie cu monoxid). Nu se poate administra pe masca sau intubat, ai nevoie de camera hiperbarica si medic specialist in asta. Nu stiu sa fie in romania in sistemul de stat asa ceva.

i’ll show myself out, ca n-are legatura cu berea (aia e cu dioxid)

Catalinx
Catalinx
3 years ago

Era o gluma, in sensul ca au dat presiunea mai mare la furtune ( si dupa aia au oprit-o de tot ),
Se fac tratamente cu oxigen hiperbaric la privati.
https://www.reginamaria.ro/articole-medicale/rolul-terapiei-cu-oxigen-hiperbaric-recuperarea-post-infectie-covid-19
As fi interesat sa ii duc pe ai batrani la o sesiune, daca i-as putea convinge si sa vorbesc cu medicii sa aplice niste variatii de concentratie, de la saturatie 100% la 20%, pentru a da corpului impresia ( din diferenta) de hipoxie, ca ar trebui sa induca anumite procese, dar ala e alt articol si momentan eu ma chinui sa fac rost de un cacat de vaccin.