Împodobește mă-ta bradu

Că mama nu mai are cum. E din ciclul “de Crăciun fii mai bun”.

Am venit la final de noiembrie în România sa fac 3 chestii.

1 – să rezolv cu făcutul unui gard. M-a ajutat tata. E important să faci garduri.

2- Să marchez limitele unor terenuri. M-a ajutat un inginer cadastrist. E important să marchezi limitele corect, ca să nu te bați cu vecinii pe unde faci gardul.

3- Să fac un studiu geotehnic și unul de ridicări. S-ar amânat pentru la anu’, că nu era la fel de important.

4a -Cel mai important, să plantez langa livada de nuci, către stradă, un rand de tei , care să miroase frumos în câțiva ani – m-a ajutat tata. Să miroase in sensul de să se bucure toată lumea care trece pe stradă de asta, nu numai noi.

4b – Să plantez niste cireși și vișini , că cireșii s-au cam uscat,iar vișinii nu prea îi prind copți când ajung acasă, anii ăștia. Tot așa , m-a ajutat tata.

4c- Să plantez niste brazi, 3 la număr , la final de tei, directiva de la soție, că ei îi plac brazii. Nici mie nu îmi displac, singurul reproș e că din fructele lor nu poți face țuică, altfel sunt foarte buni. Eh aici m-am executat, am cumpărat brazii, i-am arătat soției și a zis să îi împodobim de Crăciun și îi pun pe urmă. Nu eram sigur că rezistă. Tata a avut altă idee, că poate ii fură cineva . Cine să…

Nu știu, dar a venit Crăciunul și cineva a avut nevoie de 3 brazi, vreun consătean probabil.

Mna, de Crăciun trebuie să fiu mai bun, adică cel viitor mă va prinde cu gard inalt și camere, că fiecare trebuie să decidă pentru el dacă pentru un pom merită o pușcărie , fie ea și cu suspendare – inițial.

De Crăciunul ăsta mă mulțumesc să gândesc numai de bine și nu mă refer la cele cuvenite, gen ” să i se usuce mâna… copiii de cancer” și restul paraclisului oltenesc.

Nu. Dintr-un motiv care îmi scapă acum sper cay cine îi folosește, după ce se bucură de ei să ii planteze, să i se prindă și să crească mari. Cred că o să reclam furtul că așa trebuie, nu pentru că mă aștept la vreo rezolvare, ci pentru că așa trebuie.

Notă – brazii nu se plantează toamna, obligatoriu după Crăciun.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stropic
Stropic
2 years ago

Eu zic ca sunt oameni prevazatori – si ii fura oricand pentru anul urmator.

0040
0040
2 years ago

Sa ne spui daca rad pulitistii de tine. 🙂
Tin minte cand eram mic, la tzara, asa am fost si eu sa reclam ca bicicleta mi-a fost furata si erau aia asa de bine dispusi mai ca se abtineau sa nu rada.

Nu s-a gasit…asa ca tot cancer, morti & raniti si sa ma pish pe coliva lor le-am urat si eu autorilor, in gandul meu.

Viorel
Viorel
2 years ago

Fructele bradului pot fi folosite la tuica! Alimentezi focul sub cazan cu conuri si curge mai cu spor 😀