Pă Mallorca: Calvia Beach note de plată random 2

…tot la ăia cu pirații eram doar cu soția , peștele ăla arăta la fel de dubios gătit în realitate ca in poză, cam sushificat așa. La gust era lux, dar am mâncat mai degrabă partea albă, mai bine gătită decât mijlocul, doar din prudență.

După aia am mai fost într-o zi la unii asemănători cu o terasă ieftină românească de la Costinești, unde ne-a servit un român pe același still – repede fugitiv, cu aruncat sucurile pe masă și luați-le voi cum știți că le-ați cerut, la fel și mâncarea. E ok i-am lăsat și bacșiș, măcar n-a flegmat pe pizza. Sper.

Eu mi-am luat pește sabie și a fost minunat, soția calamarii din poze , pe care i-a mâncat , ori de foame ori că i-au plăcut, nu mai țin minte, dar mie îmi cam făceau cu ochiul și nu că n-ar fi fost gătiți destul.

Puerto Rico îi spune la terasa aia care arata cam pușcată așa, dar e curat, au niște papagali in colivie cu care se joaca copiii și nu , nu au postat pe Facebook că colivia nu e loc de joacă, că cine vine cu copiii să îi țină în lesă.

Au mai fost și prin alte locuri, ei , fără mine, că eu dacă am lucrat de luni până joi, vacanța mea începea de la ora 17:00. Mă rog spre 18:00 că așa sunt eu fraier și mă mai întind după program și când ma așteaptă piscina. Cineva trebuie să facă și bani de vacanța asta. 

Ah, ultima, încă o tură la ăia cu chelneri trași, de data asta am stat după mâncare de ni s-au lungit ochii. La miejii nopții am ajuns la hotel.

Hai, bă, cu mâncarea , bă, că se face noapte.

S-a făcut noapte.

De aia și nota de plata ceva mai mare că până a venit mâncarea am băut de am spart și la ăștia bautura era baza pe notă. Glumesc, era o terasă mai scumpă și dacă ar fi avut și personal suficient, la câte mese serveau, ar fi fost ok.

Deși poți să pui șpaga la chelneri în plata cu cardul, de data asta mi-a zis una din chelnerii care ne-au servit , că “da, puteți, dar știți se duc direct în contul companiei” . Pai foarte bine, poate așa au bani să mai angajeze personal. De fapt, i-am zis că atunci hai că încerc să văd dacă am sa plătesc toată nota cu cash, că am doar hârtii de 50. Suflet de mamă.

Că nu, că are să îmi dea rest doar la bacșiș. Lux. I-am zis sa oprească 20 ( foarte mult, la ce serviciu lent am primit, dar așa sunt io fraier , încurajez serviciile proaste, promit să mă schimb ) , a venit imediat cu restul și citeam pe fața ei cum m-ar fi futut din priviri ( da, obiectualizarea femeii, dați cu huo), nu că de ce atrăgător arătam eu cu verigheta pe mană, soția și copiii de față, cât că na, salariile pe chelnereală în Spania… te bucuri la 20 de euro, ce să faci.

====

Later Edit: Îmi arăta cineva aseara „aglomerația” de la Saturn, că tocmai ce se întorseseră de la mare de unde erau șezloangele la fel de scumpe, sau ieftine, ca ălea din Mallorca. Dar cred că scumpe că nu era nimeni pe niciunul, se punea praful pe ele. în toată marea era în apă el și cu familia lui. Eh, cred că au fost făcute și pozele și filmările discreționar, dar orișicât! Gol e 1 august – mai rar, însă cred, așa cum am spus, că e OK, așa se reglează și devine turismul ceea ce trebuie să fie, ceva cu o nișă mai corectă.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Mad
Mad
1 year ago

Nu mai stiu unde e articolul asa ca scriu aici.
Vorbeai odata de carne. Acu are la kauf ceva muschi irlanda din spata vita.
https://www.kaufland.ro/oferte/oferte-saptamanale/saptamana-curenta/produs.so_id=00076400.html
Poate vrei sa testezi. Mie cel mai fraged mi s-a parut vitelul( cand l-am gasit)
Chiar voiam sa te-ntreb: cum se spune la manzat si la vitel in engleza.
Ca beef e vita,nu?

Ar mai fi si asta https://www.kaufland.ro/oferte/oferte-saptamanale/saptamana-curenta/produs.so_id=00088935.html

catalinx
catalinx
1 year ago

vitel e veal si in limba engleza eu nu cunosc un cuvant pentru diferenta intre manzat si vitel neintarcat , in sensul in care celalalt vitel , neintarcat, cred ca este “milk-fed veal”, dar am vazut doar in restaurant, nu stiu daca gasesti carne de vitel asa tanar ( economic nu prea e viabil sa ii sacrfici inainte de a deveni manzati).

Mad
Mad
1 year ago

Ai dreptate. Uitasem cuvantul 😌 “veal”
Dar vitelul e mai fraged decat manzatul.
In 3-5 min in tigaie e medium perfect 😋