Prima basina marca Lenovo. Review intarziat.T440

 

Da , stiu . A aparut deja Lenovo T450s iar eu vorbesc de cai morti. In Romania inca se mai vinde asta. Eu il am de o jumatate de an deja.

L-am primit ca sa-l inlocuiasca pe hardughia de T420. Ala laptop! serios vorbesc. E bun si asta din poza , arata profi , dupa cum se vede , iti faci “treaba” cu el.

Bah, mi-e imi placeau cel mai mult laptopurile Qompaq, asta acu 12-15 ani. I-au cumparat aia de la HP si s-a ales pulberea de ei. Mai erau Sony Vayo , dar le-au plasticarit si le-au futut in pizda de au ajuns de la clasa premium , sa arate ca niste chinezarii. Si nu mai ai ce sa iti iei , zau, care sa arate quality, decat saracia de mac-mac.

Mai este/ era  Lenovo. Astia s-au tinut de treaba dupa ce au cumparat IBM. Adica , tata , daca aveai un Thinkpad , era tot ce iti trebuie.  Puteai sa te tragi cu el pe scari  sa faci street fighting si n-avea nici pe dracu’. Pe bune, l-am dus p-ala vechi la birou, ca altfel asteptam voluntari sa facem o proba.  Gen sa va dau vreunuia vreo doua palete peste bot, din voleu maxim, sa va arat ca pe urma il sterg de sange cu servetelul umed si  continui sa programez, asa vreo 4 ore jumate , ca atat tinea bateria dupa doi ani de folosinta. Si, nu sunt bulangiu , dau cu latul , ca daca dau cu dunga nu mai apucati finalul review-ului.

Pe partea de kung fu si asta micu’ , ca e mai mic un pic , e de 14, in loc de 14.5 – e bun . Aproape la fel de bun.  E mai usor si nu face priza asa bine cand dai cu ascutitul. Dar rezista . Are aceeasi tastatura, acelasi buton rosu, pe care il vedeti intre tastele G si H. Aaa, nu-l vedeti. Eh , s-a pierdut cumva , deci , nah.  Si are acelasi ecran de cacat de tip Lenovo cu anti glare si economicos, dar zici ca e facut din hartie igienica reciclata sau asa ceva.  Whatever . Cu asta eram obisnuit.DSC_0339

 

Hai sa va spun ce m-a surprins negativ , totusi. Pai, ca bateria astuia nou tine numai 3 ore  si un pic piculet picut , dar cu ecranul pe “aproape stins mode ”

Si daca il lasi pe sleep, consuma baterie aproape ca pornit. Gen in 12 ore ala e. Sleep da? Pe hibernate se duce in 24. Hardughia de 420 tinea mai mult.
Și avea procesor d-ala mai vechi mai consumator și mai ne underclockat.

Si ca sa iasa din sleep ii trebuie in gura ma-sii 3 minute. Si are SSD. 256 gigi. Ma pis pe el. Toshiba al nevestei , vechi de aproape 5 ani , cu HDD normal isi revine din sleep in  30 de secunde , maxim un minut.  Sigur, Toshiba  n-are programe de “securitate” IT, care sa nu te lase sa intri pe site-uri porno , sau sa verifice daca intri si sa te dea in gat.  Asta cica are. Si alte loggere si delayere. Dar sa-i iau rasa in pula  si ala vechi avea si se misca mai cu talent.

Si tot i5 amandoua , dar asta e ultra frate , adica mai infranat asa sa consume putin.

Video? Te pisi pe el.

Dar e Uuuuultrabook. O rabla adica. Nu mai are unitate optica ( ok , e invechit conceptul) , are  doar doua porturi USB,  muva VGA si miniHDMI, inca mai are mufa de retea si cam atat. Uuultrakill!

Zau , imi vine sa sar pe el sa-l faram , dar obosesc aiurea .

Ce e interesant la el , e ca pot sa faci hot swap la baterie, gen daca ti se consuma si ai una de rezerva dar nu vrei sa stingi . Mai are el o baterie interna care tine ceva gen 5 minute , sau asa ceva.

 

Nimic bah , nimic nu mai e ce era…ntz, ntz, ntz!

Ba si imi pare oarecum rau. De  mai bine de 5 ani lucrez cam numai pe Lenovo , respectiv raposatul IBM. M-am invatat si cu tastatura naspeta fara numpad …

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
10 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Marian
Marian
8 years ago

offtopic: Intrebare de noob, de ce ai vreo 20 de enteruri dupa poza?
ontopic: Tu ca sa programezi n-ai nevoie de un display de vreo 17 asa? 🙂 sau de monitor extern? Sau de adaptor minihdmi la hdmi/display port? 🙂

Marian
Marian
8 years ago

formatarea e ugly si pe mobile si pe pc 🙂
Si fontul de reply.. in fine 🙂 la tine acasa tu faci regulile 😛

fullmeta1
fullmeta1
8 years ago

> e de 14, in loc de 14.5

si T420 are display-ul de 14″, deci sunt la fel. Cea mai mare problema la T440, pentru mine, este lipsa butoanelor fizice pentru trackpoint, de asta am preferat sa iau un T430. Plus lipsa unei variante cu “discrete graphics”.

fullmeta1
fullmeta1
8 years ago

Da, pentru mine lipsa acelor butoane (fizice) e deal-breaker, folosesc exclusiv trackpointul, nu am mai folosit un mouse de multi ani de zile, iar cu trackpadul nu-s obisnuit, si nici nu cred ca are aceasi eficienta (trebuie sa-ti plimbi mereu mainele ca sa-l folosesti…); cu 3h pe baterie sunt ok, din fericire. Noroc ca incepand cu seria urmatoare – *50 – butoanele sunt inapoi, la cererea publicului. Probabil la T420 aveai baterie extinsa, de asta tinea atat. Dar e mai slim, e mai usor, win some, loose some, trecerea la noua tastatura chiclet incepand cu *30 a fost un pas… Read more »

fullmeta1
fullmeta1
8 years ago

Si inca ceva, ca ziceai ca tine cam putin in sleep/hibernate, dezactiveaza:

Fingerprint software -> Settings -> Authentication tab -> Power-on security section -> Use fingerprint scan instead of power on button

probabil o sa ajute un pic.