Filme: Poor Things

Am văzut filmul ăsta  de la biblioteca națională, nu la cinema , doar pentru că am văzut că era nominalizat la Oscar și nu știu ce . Când a rulat la cinema ni s-a părut și mie și soției c o să fie neatractiv și pentru ea chiar așa a și fost, că a abandonat pe la trei sferturi, gen era plictisită din primele minute.

A fost deci și din cauza asta o decizie bună să nu îl vedem la cinema.  Cealaltă cauză e că are scene de sex cât pentru un film soft porno, sau soft core, nu știu cum ii zice.

Ceea ce, in context, pentru ceea ce vrea să spună poate să fie OK,  dar este probabil la limita a ceea ce poți difuza la un cinematograf generalist și nu e exclus să vezi pe unul într-un colț că a înțeles puțin diferit ( nu neapărat greșit ) filmul și că îl savurează cu o labă, în loc de popcorn ca toată lumea.

Mie mi-a plăcut  mult, pentru că mi-a plăcut Frankenstein, una din primele cărți pe care le-am citit în limba engleză iar filmul ăsta este o explorare mult mai adâncă a Frankensteinesque-ului.

Este plin de simboluri de viață , cuprinde clișee și curente – unii ar putea fi sensibili la feminism, dar este in ordine în cazul ăsta . 

Filmul ar putea deveni un clasic, dacă nu ar avea atât de multe scene de sex, care e posibil să îl devalorizeze un pic, deși ele sunt acolo să șocheze și să susțină argumente simbolice, nu ca material de labă, dar este posibil ca asta să stea un pic în calea popularității.

În ceea ce mă privește este cel mai bun film pe care l-am văzut anul ăsta, dar na, e martie, dar cum am zis, soția dormea de ceva vreme când s-a terminat, deci dacă mă înjurați, că aveți altă părere, n-aveți decât, nu dau doi bani pe ea.

5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
0040
0040
1 month ago

Meh… la ce carare pe mijloc i-au facut lui Emma Stone, cam greu de laba. Desi e clar cine e main char, mie mi s-a parut ca cel mai bine a jucat Mark Rufallo. Asta pana nu se cracaneaza Emma si ia toata audienta.

Daca ti-a placut asta, sa vezi si Captain Fantastic (2016). Nici ala nu e pt target feminin.