Un popor civilizat. A renunta la dreptul de a te apara

Desi asta devine oarecum masura civilizatiei , ma vad nevoit sa recunosc ca nu voi putea fi niciodata unu’ care ia bataie in stil de gentleman. Desi e util , foarte util in contextul in care imaginea conteaza, iar daca vrei sa dovedesti ceva trebuie sa fii grafic si clar.

Nope. Gen , daca vrei sa ma bati, parcurgem tot drumul de la A la Z. Vrei sa castigi , trebuie sa te coste. Nu conteaza daca pierd, nu conteaza daca mor , plm riscuri, gen vrei sa jucam  jocul asta , ok , nu exista reguli si nu accept reguli. Gen #tuaiinceput , gen  #oldstyle.

Am urmarit subiectul  fetei ( mi-e tot una daca e salvamontista, chelnerita , sau plm) rupta in gura in bar.

Poate n-aveti timp de atat text asa ca sumarizez:

Eftimie zice ca  daca-ti fute una de control unu’ care e cat casa e in avantajul tau sa dai inapoi sa pleci sa iti vezi de treaba, daca nu cumva simti ca poti sa-maturi cu el pe jos. De acord. Nu ca ma vad facand asta . A te apara e un drept. Poti renunta la el , daca vrei .

Arhi zice , o data ca jandarmul e obligat prin lege chiar si in timpul liber sa intervina. De acord , dar hahaha!

Tot el zice ca “e bine” sa iei bataie in Romania , ca  daca la venirea politiei nu e clar ca ai fost abuzat, se numeste ca a fost altercatie si primesti amenda si cam atat. Absolut de acord!  Ca nu merita sa iei si amenda si cat de cat bataie. Ori iei bataie   vizibil si scapi de amenda , ori invingi la knock-out si merita amenda, as completa eu.

Dorin Lazar zice ca femeile au tupeu pentru ca-s sigure ca nu le vor lovi barbatii si  evident ca se insala si poate e util sa nu testezi  limitele. Iarasi sunt de acord.

Pe de alta parte nu pot decat sa observ ca am devenit un popor civilizat, care actioneaza “ca la carte”, ca in vest as zice. Nu vorbesc de faptul ca ala a pocnit o femeie si nu a sarit nimeni sa o ajute. De acu’ 25 de ani  tata m-a invatat sa nu ma bat pentru femei. Da-le in sange , se descurca ele. Prin asta a se intelege , femei random , pe care nu  le cunosc. Nu trebuie sa fiu eu superman. De fapt , pot sa ma uit cu nachos si bere la unii care se bat langa mine daca nu am treaba cu ei.

In general , daca esti intr-un grup  si unu ia bataie , in timp  restul se uita “vaaai, ce urat, stai sa ne dam intr-o parte si sa chemam salvarea , politia “, plm , e ok , e civilizat , dar e de cacat. Parerea mea.

Problema cu civilizatia e ca unu  vine , te bate , se caca pe tine si pleaca. Tu chemi politia si pe cine mai vrei tu si daca nu cumva se iveste o situatie ca asta , cu video si acoperire media , pe ala il doare in pula si abuzeaza de oricine individual, chiar si facand parte dintr-un grup.

Hai sa v-o spun altfel. Daca eu sunt  un  magar d-asta malachist iar voi sunteti un grup civilizat , pot sa vin si sa va bat pe toti , cate unu, pe rand. Desi sunteti impreuna. Va veti mira si va veti indigna unu cate unu, dupa care o veti lua in freza pana cand vine politistul comunitar sa ne amendeze pe toti ca de ce ne batem. Sau dupa caz , sa ma lege pe mine , daca ma mai gaseste acolo si sa numere mortii si ranitii, daca am exagerat.  Ca de asta e ok sa fii terorist in Europa si sa tragi cuiu’ la o grenada sau sa treci cu mitraliera prin lume ca cu coasa prin porumbi. Ca  noi suntem civilizati chemam politia si asteptam. E ok ( cred). Asa e lumea acum. Acu’ 15 ani  o  petrecere de genul asta se sfarsea cu scaune/coaste rupte sau injunghiate   , cu sticle si geamuri sparte si in general interlopul  avea nevoie sa fie asistat de mai multi interlopi , nu prea avea curaj sa faca d-astea de unul singur, ca era tarapit de un grup pe care il ataca.

Adica erau niste costuri cand te apucai sa-i bati pe unii. Ajungeai si tu acasa cu un ochi negru , poate scos , poate pula mea. Un interlop arata ca un interlop , avea si el niste cicatrici , doi dinti lipsa , proba a faptului ca nu castigi mereu. Sau ma rog , aci in sud. Aia la Straja or fi fost mai moi si pe vremuri  , nu stiu.

Practic, se pare ca singurul risc de a fi  un bataus  acum e ala ca cineva sa te invite / instige sa il bati mar  fara a reactiona( practic sa se sacrifice) , si sa apari la tv si pe net  cu “damage” mare cat sa se ralieze “societatea civila” si sa fii pedepsit legal. Candva .

Si se pare ca suntem buni la asta. Ma distreaza maxim faza cu ala care isi ia un pumn in freza, nu reactioneaza nicicum  violent , ci continua sa bea si sa traga din tigara a ” viata e grea , bai nene!”. Absolut criminal. Atata “stapanire de sine” , rar am mai vazut :).

Nu stiu ce sa zic , mie imi placea mai mult anterior , cu ochi pentru ochi  in stilul ” bag pula in ma-ta , m-ai plesnit, cand te intorci cu spatele ti-am rasturnat masa in cap, ma bati iarasi, vin cu buldozerul si iti trec peste casa cu ma-ta inauntru”.

Inca nu reusesc sa inteleg felul asta de a fi al societatii moderne.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
GLU
GLU
8 years ago

Articolul asta imi aduce aminte de expresia “politically correct”

radu
radu
8 years ago

Nu inteleg notiunea de aparare, sincer. Adica daca pe tine nu te ataca, sa te duci sa intervii asta nu mai e aparare, daca pe tine te ataca unul iarasi nu ai sanse reale sa te aperi fiindca te ataca mereu unul mai puternic, niciodata unul mai mic, de multe ori el beneficiaza de elementul surpriza si te ia pe nepregatite, in cazul asta era in garda malacul de cum i-a dat prima palma fetei. Acum cativa ani in melodiile de la BUG Mafia, in realitate interlopul e temut, pentru ca are o reputatie, chestiile de care mentionezi cu batai… Read more »

catalinx
8 years ago

Nu inteleg notiunea de aparare, sincer. Eu o inteleg. Scriu un articol despre asta , dar pe scurt,mai tot timpul am fost ala mai mic / pipernicit, tot timpul m-am aparat si in 80% din cazuri nu am pierdut. M-am aparat pentru mine inseamna a retalia. Iar in cazurile cand am pierdut sau nu am fost multumit de mine , “m-am aparat din nou” mai tarziu , peste o zi , doua. La momentul oportun. Nu exista reguli. Iar pentru prosti/babuini nu exista notiunea de respect , ci de frica, Sa zicem ca acum sunt putin pe din afara ca… Read more »

radu
radu
8 years ago

Catalin nu ai inteles nimic, in barul ala nu vad ce legatura are apararea despre care vorbim. Singura aparare e cea a fortelor de ordine, care ar trebui sa il ia si sa il bage inca cativa ani. din cate stiu nici legea nu te incurajeaza sa te aperi.

admin
8 years ago

in barul ala nu vad ce legatura are apararea despre care vorbim. Absolut nicio legatura. Vine unu ii fute 3 -4 scatoalce aluia cu barba. Ii mai fute uneia de control aluia care continua sa bea. Exact asa cum spui nicio legatura. Aia parca sunt pe alta lume. In lumea mea, cand ala se intoarce relaxat catre masa lui ii futi un scaun in cap, sau o sticla, sau ii tai un tendon, sau macar o perversa “ca pe targu ocna”, sunt in pula mea 3 victime deja. din cate stiu nici legea nu te incurajeaza sa te aperi 🙂… Read more »

radu
radu
8 years ago

pai ii fute ca poate a facut pe viteazul, exact greseala pe care o face fata, tocmai ce am zis inainte, a interveni nu e aparare. Tipa a mers la masa aluia si nu invers, de astea ziceam sa nu facem confuzii cand treburile sunt clare, se putea rezolva mai simplu fara violenta. Tu spui ca ii tai tendon eu zic ca s-ar putea sa esuezi si sa te taie el sau sa te bata cu scaunul si sticla, stii ca el nu avea ceva prieteni pe acolo care se bagau pentru el? Sunt multe legi care lipsesc si altele… Read more »

admin
Reply to  radu
8 years ago

@Radu.După cum am spus. Exista riscuri. Mai mult nu mai spun ca ma plictisește subiectul deja.

Nautilus
8 years ago

Acu’ 25 de ani o petrecere de genul asta se sfarsea cu scaune/coaste rupte sau injunghiate, cu sticle si geamuri sparte si interlopul ajungea acasa cu niste cicatrici si doi dinti lipsa, dar nu fiindca restul lumii erau mai muschiulosi decat el. Ci fiindca autoritatile nu se bagau. Cel mult militianul cauta pe cineva sa-l amendeze, ca sa poata pretinde ca si-a facut treaba. Treburile in care autoritatile dadeau cu barosul erau altele. Legate de delapidare, daca era vorba de hoti; sau de insulte la adresa Partidului, tovarasului, clasei muncitoare si alte cacaturi. Bataia nu afecta relatiile de clasa: geamurile… Read more »

admin
Reply to  Nautilus
8 years ago

@Nautilus. După aventura lui Iovan unul a fost împușcat pe un lac,proprietate privată . Iovan nu a fost condamnat, din câte rețin (poate ma înșel) . Nu știu celalalt. Pot să caut linkuri dacă nu știi despre ce vorbesc.
Later Edit. Se pare ca celalalt a fost condamnat :
http://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1046500-alexandru-radulescu-condamnat-23-ani-inchisoare.htm
Link – Iovan:
http://www.ziare.com/stiri/frauda/recursul-in-cazul-lui-adrian-iovan-respins-190751