Un vot greu, de la CeTePeu

Scriu asta nu ca reacție la imbecilitatea  spusă la Digi și întărită de  CTP pe Republica ( Socialista Romania), ci ca reacție la cum este primită.

V-am văzut pe facebook cum ați dat like ideii de a permite votul numai celor care au BAC-ul luat; voi, care sunteți chiar mai agramați, mai puțin educați și mai proști decât mine.  Pot să-mi permit  încă vreo 10 virgule puse prost și să mănânc două trei litere până la sfârștul textului și-s ok.  Mai am până ajung să vorbesc și să scriu atât de prost și de imbecil ca voi.  Și totuși, dacă sunteți în lista mea de facebook, cu BAC-ul luat sau nu,  probabil că aveți dreptul la vot, căci, de regula, nu am în listă din  ăia care sunt o povară a societății care nu produc și nu plătesc taxe una d-un leu, dar vor să aibă păreri despre cine să-i conducă și cum să-mi folosească mie banii.  N-au ce să vorbească cu mine ăia.

Inițial, mă-ntrebam dacă înverșunarea lu’ Cetepulea pleacă de la obsesia  și  dezamăgirea legată de faptul că  lu’ fiu-său i-au trebuit trei ani să ia examenul ăsta  care te  face idiot cu acte și-l vede el așa, ca un etalon universal.  Gen, coaie, ai luat BAC-ul, gata – ești cetățean cu drepturi. OK, omul e afectat de viața lui, de-aia am spus că textul nu e o reacție la imbecilitatea lui.

1: Dar, bă, mai bine de jumătate din voi v-ați furat BAC-ul și vă infatuați acum că “proștii” să nu voteze. Ipocriților. Dați voturile înapoi, dacă ăsta e un criteriu.

2: Țara asta a fost construită de proști și condusă de hoți care n-au muncit o zi în viața lor, sau nu producând vreun leu pentru țară, și nu de ieri.  Probabil de aia și arată așa. Nu că mi-ar păsa. Puteți să-mi retrageți dreptul de vot, deși am și școală, plătesc și bani la stat.  Că votul meu nu a contat vreodată până acum și nu există atâția oameni fără BAC, ca să poți da vina pe ei că-s o majoritate. Nu-nu.

Nu, nu-s eu ăla cu ”sus clasa muncitoare” și cu ”lupta de clasă” – l-au omorât pe ăla. Nici nu-mi pasă de asta.

3: Despre ce-mi pasă e ca sunt o grămadă de diplome  care  zboară în toate părțile și-s destui absolvenți de licee și facultăți care-s paraziți. Îi înlocuiți pe ăia fără diplomă cu unii cu diplomă, cu certificat de șomer. Tipic pentru români, ce să spun.

4: Sunt de acord că-i problematic să voteze toată  lumea, nici mie nu-mi place democrația universală și egalitatea în drepturi  de la naștere. Drepturile le câștigi, băi. Și da, democrația e de căcat, suntem conduși de idioți. Ca voi și ca CTP,  care vă lăsați  pradă emoțiilor și acordați o importanță artificială unei hârtii pe care nimeni nu o mai ia in serios.

Dar dacă vrei un criteriu pentru dreptul de vot uită-te la cine decide cum sunt folosiți banii tăi și către cine merg.  Un căcat de test bazat pe niște cunoștințe, majoritatea inutile, dobândite în școală nu te califică să nimic.  Faptul că ai citit Moromeții și ai învățat comentariile nu te califica, bă, să decizi tu cine să ne conducă pe noi. Că în romanul ăla se ridica la nivel de cult statul degeaba , discuția la radio-șanț și evitarea plății taxelor. Păi, pentru că ai citit și ai învățat AIA vrei tu drept de vot? Marș la căcat.

Dreptul la vot ar trebui acordat cetățenilor care produc bani și plătesc impozite. Ei sunt statul. Da, egal, nu în raport cu banii produși, pentru că unii îi produc din furt, iar dreptul la vot e o calitate și nu ar trebui să fie comandat de o cantitate. E o problematică legată de interesele pe care le aperi și cu ce.  Examenul pizdii nu te califică la nimic, poți să te ștergi cu el la cur, iar dacă e prea tare cartonul de la diplomă, trimite-mi-l ca fac eu un efort.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
13 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Maxutz
Maxutz
5 years ago

Ascultam zilele trecute emisiunea aia de la ora 13 pe europafm, si unu’ a zis acolo o idee faina: sa aiba oamenii permis de vot la fel cum ai permis de conducere, cu examen si toate cele, iar TVR’u sa faca la televizor cursuri gratuite.

Stropic
Stropic
5 years ago

Eu sustin asta. Sa voteze aia de muncesc, ca banii lor se cheltuie acolo. Doar ca dai in intrebari:

-pensionarii au drept de vot? ca au muncit o viata, si platesc taxe din pensie…
-cat sa fi muncit in ultimii ani? e ok daca somez 4 ani si imi gasesc in preajma alegerilor un job de salahor pt doua luni?
-studentii pot vota? se pune ca munca educatia?
-cei care muncesc in afara tarii mai au drept de vot? ca sunt totusi cetateni

Manowar
5 years ago

Nu aia e solutia, ci renuntarea la jeguri centralizate. Aia e singura solutie. Te nasti in comuna de idioti? OK, voteaza ca un idiot, ca votezi pe banii tai. Gen pula “de la buget”. In timp, te lamuresti tu ca in comuna de alaturi e bine si la tine e nasol si poate te gandesti mai bine la urmatorul tur. Te nasti acolo, dar esti destept? Bagi un vot, daca nu iese bine, pleci. Ii lasi pe idioti sa moara singuri de foame. Ii lasi sa crape pe sobolanii care voteaza pe malai/galeata si aia e – sanatate. Inundatii? Cutremur?… Read more »

Manowar
Reply to  Catalinx
5 years ago

Nu, boss, nu ma refer la plecat din tara. Ca asta-i chestia incorecta pentru voi – pentru restu’ romanilor, adica, aia care nu sunteti complet idioti si nu votati pentru o punga de malai. Ca, realist vorbind, nu-i “normal” sa trebuiasca sa pleci din tara (ma rog, e, da’ intelegi tu ce spun). NORMAL ar fi sa-l voteze mortii pe Dragnea in Teleorman si sa aiba Dragnea acces strict la resursele alora din Teleorman, adica la resursele saracilor de-acolo. Sa le administreze pe-alea. Iar saracii care-l voteaza sa primeasca…partea lor din saracia aia. Cat timp Dragnea are acces la banii… Read more »

Manowar
Reply to  Catalinx
5 years ago

+ ca , la nive de tara, s-ar putea sa nu-ti convina genul ala de diferente unde un loc e sarac de crapa pietrele iar altele sunt de pe alta planeta Ba da, boss, iti convine. Pentru ca doar asa invata lumea – cu forta. Incearca tu sa-i explici cu binele si cu frumosul unui taran pomanagiu de ce ar trebui sa voteze X, de ce niste politici liberale/de dreapta in aparenta nasoale pentru el i-ar face bine long term. Sa vezi ce muie si ciomag in cap iti iei. Dar cand vede cu ochii lui saracia si nenorocirea si-i… Read more »

Mad
Mad
5 years ago

Corect !. Unde-i mai bine apare si infractionalitatea mai mare. Ca este marfa.
Comentariul lui CTP este de-a dreptul idiot. El a zis de bac, tu ai zis de taxe, altul mai tanar poate zice de o limita de varsta(45 ani), altul poate spune ca numai cei care au copii sunt interesati de soarta tarii.
Aceasta cutie a Pandorei este mai bine sa ramana inchisa.
Cand luptau aia pentru drept de vot universal, multi erau analfabeti si someri . Dar voiau si ei sa fie egali cu bogatasii macar in privinta asta.