Șoapte la ureche: Auchan

E a doua oară în ultima lună când aud în Auchan, o casieră informându-le pe altele ( nu-s aceleași)  cum că a auzit discuții despre cum Auchan încearcă să se vândă și că e în discuții să fie preluați.

E un pic ciudat si nu am incredere in casiere, ca Auchan au preluat in 2015 magazinele Real,-  ( ale Metro Cash & Carry, care a renuntat la tipul asta de retail  in Romania si pana acum posibil sa fi renuntat de tot la lantul Real,-.

Iar in 2017 Auchan au preluat si magazinele OK ( 3 magazine, ne-cine-stie-ce) .

Dar daca astia se vand, intrebarea e :  Cui ? Si cine poate sa ii cumpere? Nu cred ca business-ul de retail a mers prost in ultimii ani in Romulania, dimpotrivă, românilor le-a crescut bugetul de consum pe cap de vită furajată, inclusiv calitatea furajelor de import cumpărate.  Adicătelea, dacă astora le mere prost, cine ar putea sa-i preia? Mă-ndoiesc că ceilalți franceji, de la Cora, ar putea să.

În fine, poate e ceva ca la radio Yerevan “n-o fi mașină, o fi bicicletă și poate nu se dă, se ia”. Am zis și eu aici ca să rămână notat, în caz că se concretizează ceva. Chiar sunt curios care e nivelul de scurgere de informații printre angajați.

În alte știri, tot la a doua bârfă de gen am asistat și în ceea ce privește personalul și migrația forței de muncă. Zicea o casieră că-și dă demisia că a găsit să lucreze controlor de calitate la nu știu ce fabrică din Chitila. Mai sunt fabrici prin București ? Pe mine asta m-a șocat și faptul c-a zis că banii sunt ”cam la fel, dar măcar e mai bine la muncă.”  Iar aici e ceva ce mă pune pe gânduri, că aveam impresia că munca de casier e relativ ușoară ( plm , nici calcule nu mai trebuie să faci în epoca noastră) și prost plătită și credeam că munca de controlor de calitate e mai dificilă și un ceva mai puțin prost plătită, nu? Adică, oamenii ăia asigura calitatea produ..bla-bla. Dar nu e asta știrea , ci că doamnele discutau de o a treia casieră, care nu a mai venit  la muncă brusc, fără preaviz, că s-a mutat in UK. Că are pe fie-sa la școală și a dat-o la școală acolo să-nvețe engleză iar ea s-a angajat casieră la supermarket acolo și că aci oricum nu se descurca că nu-i mai plătea ”ăla” pensia alimentară de nu știu când. Just, pula mea. Asta înseamnă să fie coadă la casă. Și asta că eram la ălea ”automate” – nu râdeț’.

Probabil doamna merită ceva premiu de cea mai inteligentă casieră în viață.  Adică-s pe undeva sigur-sigur  că nu duce cine-știe ce viață bună acolo, dacă lucrează casieră pe la vreun Tesco sau ADSA, da’ măcar copiii au o șansă semnificativ îmbunătățită. Genu’ de femeie cu coaie.

Iar mind blowing e că asta era a doua discuție de gen. În prima cu două luni înainte,  venise o supraveghetoare  ( șefă de casiere, cum s-o numi) și întreba că unde e [altă casieră].

-Nu mai vine, a plecat în UK.

-Păi, așa fără preaviz, fără demisie?

Lol, îmi venea să râd. Și-a ratat casiera de carieră în supermarket ( sau invers?), n-o mai primesc ăștia înapoi, probabil că-i opresc și ultimul salariu, dacă i l-or fi plătit pe penultimul, gen :).

Bine, eu azi doar dau publish la articolul ăsta și scriu finalul. Primele 25 de rânduri le-am scris acum o lună. Nu am mai fost recent la supermarket să văd dacă mai e vreo casieră măcar.

Bate vântul depopulării tot mai aprig și mă gândesc dacă-n final, în ideea că aș rămâne aici, aș ajunge jupân într-o țară puțină, sau cel mai prost din curtea școlii?

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
11 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
fullmeta1
fullmeta1
5 years ago

Cel mai prost din curtea scolii. Si eu la fel, dar nu cred ca te incalzeste cu ceva.

0040
0040
5 years ago

Pai si in alte state nu sunt proprietatile super scumpe si cam ocupate deja? Ca Germania are 82 milioane locuitori, Franta 67 mil., Italia 60 mil, Spania 47 mil., Olanda 17, Belgia 12 ….si se tot duce lumea. Ori apartamentele cred ca sunt ceva mai scumpe, la fel si casele cu teren. Doar UK cu 65 milioane o sa mai stopeze cu brexitul. Austria, Polonia si tarile nordice ce par asa mai decente comparativ cu suprafetele ocupate. Mai vezi si altceva decat casa ,casa, oras, autostrada… Grecia cred ca e iar misto daca nu mai ai grija banilor, iti iei… Read more »

fullmeta1
fullmeta1
Reply to  0040
5 years ago

Pai si daca sunt ce? Cu munca si putin noroc te descurci; cam toti cei pe care-i stiu, plecati prin vest (colegi, rude) deja si-au luat case sau apartamente; si vorbim de Oslo, Amsterdam, Londra, Dublin. Si nici Catalin nu munceste pe bottle caps, ca-n Fallout.

0040
0040
5 years ago

Da, am inteles ca nu munceste pe scobitori, dar ziceam asa…. daca as avea suficienti bani cat sa ma retrag si sa nu mai muncesc, nu m-as retrage unde e aglomeratie. Dar daca nu vrei sa te retragi ci doar sa tragi in continuare, dar in alt context, in alt mediu, mda… makes sense.

Mad
Mad
5 years ago

Vanzarile astea dureaza. Nu as vrea sa dispara Auchan. Nici cand a disparut Billa sau Real nu mi-a placut. E vorba de diversitatea sortimentelor. Mamei ii placea pateul Billa de porc( zicea ca are gustul ala de pateu dinainte) Cu cat sunt mai multe firme cu atat mai multi producatori au sanse sa-si vanda produsele. Asa, daca raman 3-4 pe piata pot sa impuna conditii. In privinta locului, cred ca inca stam bine. Inca nu s-a aruncat nimeni in aer, nu a iesit niciun cutitar pe strada sa injunghie la intamplare,atacuri cu acid- vad ca a fost unul dar sper… Read more »

Mad
Mad
5 years ago

In privinta copiilor- am spus-o cu obida. Ai dreptate in privinta violurilor si a violentei dar aici la noi nu e rasiala. In naivitatea mea eu crdeam ca peste tot e ca la noi. In 2015 am vazut asta:https://www.youtube.com/watch?v=T29rMY9xUlM pe urma astea :https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/o-romanca-a-murit-la-un-spital-din-spania-dupa-ce-nu-a-primit-asistenta-medicala-timp-de-mai-multe-ore-852394 https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/scandal-urias-in-franta-o-tanara-de-22-de-ani-a-murit-dupa-ce-operatoarea-unui-serviciu-de-urgenta-nu-i-a-trimis-ambulanta-926927 http://ketherius.ro/2018/02/21/la-urgenta-altora/ https://www.libertatea.ro/stiri/stiri-externe/sistemul-medical-britanic-fraudat-cu-un-miliard-de-lire-sterline-anual-2023981 https://mises.org/library/truth-about-swedencare De la nemti nu am nicun link dar am citit ca le-a crescut asigurarea si scazut numarul servicilor din pachet plus ca si lor le-a crescut timpul de asteptare. Pe mine ma intereseaza pentru batranete sistemul sanitar si siguranta publica. Ca atunci nu mai poti manca/bea ca la tinerete. Iar in privinta invatamantului,… Read more »

Manowar
5 years ago

Tu ajungi (sau deja esti) jupan.
Copiii, pe de alta parte…