Copaci și beton

Reminder că nu e neapărat bine să faci ce fac și alții.

Am văzut în sector cum a betonat Negoiță al II-lea imprejurul copacilor și mi-a plăcut cum arată, am zis în mintea mea că așa ar trebui să fac și eu acasă. Că dacă ăștia de la primărie fac, or știi ei ceva.

Acum două-trei săptămâni s-a rupt unul de prin zonă. A fost ceva vânt, dar nu chiar vijelie.

Aseară a picat și vecinul lui pe două mașini. Nici măcar nu adia vântul, poate să fi strănutat careva.

Acum e cam știrbă zona.

Da. Deci nu, acasă nu facem chiar așa, găsim altă soluție, una care să placă la toată lumea. Se pare că pomii nu se împacă cu betonul.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
10 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
buntzi
buntzi
5 years ago

De ce ai vrea să pui în curte mai mult beton decât e strict necesar?
Dacă vrei alei, aș zice că dalele alea care se așează pe pat de nisip sunt ceva mai potrivite. Ca să nu crească buruienile în jurul unor flori/plante, am constatat că mulcii (scoarța aia de copac) sunt cei mai eficienți.

catalinx
catalinx
5 years ago

Nu vreau sa pun mai mult decat e necesar. O bucata din curte e gradina. Alta e gazon/flori intre ele e intrarea vreo 7m latime si vreo 20-25 lungime. Aia e curta bruta. Nu creste iarba ca-s pasarile lu’ tata pe acolo. Nici nu pot sa las pamant ca se face namol cand ploua si vreau sa incorporez ceva canalizare pluviala. Sa pun dale pe pat de nisip pot, dar daca trec / stationez cu masina pe ele se lasa . Plus ca de cateva ori pe an mai intra cate o chestie de tonaj mai greu. Mai o remorca… Read more »

Alifie
Alifie
Reply to  catalinx
5 years ago

Dar ma gandesc sa fac o chestie hibrida. Sa betonez 2 alei pe unde vin rotile masinilor, peste sa pun nisip si peste dale. iar in rest, doar dale pe nisip. Dac-o merge fara sa se lase, ca nu-s asa sigur. Merge si ce spui tu, o sa crape betonul ala cand o sa intre masini mari (incarcate cu balast, nisip, cereale), da’ nu-i neaparat o problema, betonul chiar si crapat asigura rolul de strat de fundatie. La drumuri ii ca si la case, trebuie sa aiba o fundatie, merge si din beton, merge si din piatra sparta. Sunt mai… Read more »

Fery
Fery
5 years ago

Poti sa pui dale de alea hexagonale gaurite, prin gauri creste iarba, iar portanta au destula, ca de aia le folosesc astia la parcari pe aici. Si arata si bine.

boemul
Reply to  Fery
5 years ago

cum a zis Fery, fix aşa a făcut şi taică-miu la el.

catalinx
catalinx
5 years ago

cu rol filtrant si anticontaminator.

Ce inseamna asta? Ce sa filtreze?
La dale hexagonale m-am gandit, cu exceptia faptului ca oricum nu creste nimic, ca pigulesc pasarile tot. nu exista fir de iarba pe und umla alea.

Alifie
Alifie
Reply to  catalinx
5 years ago

Opreste patrunderea argilei din terenul de fundare spre straturile (rutiere) superioare (plus ca in cazul in care se foloseste piatra sparta, stopeaza migrarea ei in jos).

Alifie
Alifie
Reply to  catalinx
5 years ago

P.S. bonus, are si rol drenant si anticapilar.

Fery
Fery
5 years ago

ca sa creasca iarba trebe un cutit mare. apoi creste