Scurt: 8.6. Si vama Giurgiu

Ieri m-am intors in Bucuresti. N-am mai luat-o pe la Black Voda, ci pe la Giurgiu. De la iesirea din Romania de saptamana trecuta   pana la intrarea in Bucuresti consumul mediu era de 8.6l/ 100 km, pentru ca autostrazile in Bulgaria nu prea sunt, la fel ca si prin Romania, si pentru ca am respectat viteza legala prin Bulgaria. Am si observat ca, in general, bulgaretii chiar merg un pic mai incet decat se circula prin Romania si nu din cauza traficului, nici neaparat din cauza drumurilor mai proaste.

Bucurestiul a fost o cu totul alta poveste, am ajuns acasa cu media de consum 9.0 l/ 100 km, m-am pierdut prin oras cu tot cu GPS  si cu indicatiile nevestei ( da, locuiesc pe aici de vreo 15 ani, dar nu prin toate cotloanele) ,  m-am suparat si cu copiii care se pisau pe ei de ceva vreme si cu sotia si cu alti soferi care erau sa intre in mine ca eram prea nervos si obosit sa le mai acord vreo prioritate, futu-i in gura si pe aia cu prioritatea lor. Plm, altfel da,  am trecut un pic mai repede prin vama Giurgiu, dar faptul ca am traversat Bucurestiul sa ajung acasa m-a tras inapoi cu vreo ora.

Puteam, desigur s-o iau pe centura, care pe partea de sud est e de o banda pe sens, dar cand am ajuns la intersectia cu centura am observat ca se circula foarte bine pe ea. Asa de bine.

Deci data viitoare tot pe drumul stiut, chit ca consum mai multa motorina si astept mai mult in vama ( uneori), dar ajung acasa mai sanatos mintal.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
filip pacurar
5 years ago

Ce masina ai? 😀

Alex
Alex
5 years ago

Nasol sa ai i mașina cu motor atât de mare.
Nu ai nici o șansă sa mergi legal.
Eu am 140 de cai și e un chin sa merg cu 60 kmh prin localități.

Catalinx
Catalinx
5 years ago

Nu știu de ce crezi că nu. Mașina merge foarte bine și consumă mai puțin dacă respect viteza legala. Că nu o respect eu mereu e altceva. Pe autostradă, când circulez cu familia, cam respect limita de viteză, mai ales că, plm, o fi trei litri dar e barcă și înaltă, nu are aceeași manevrabilitate și stabilitate ca o mașină mică. Prin localități și pe DN-uri, na, mai sar peste limită, dar nu fantastic. Nici măcar nu știu sigur cât prinde. Am mers o dată cu cam 200 pe ceas, deci aproape 190 real să văd dacă ajunge la 200… Read more »

Fery
Fery
5 years ago

ba cand ai cutie automata si tempomat, nu conteaza cat de mare e motorul, din contra, motoarele mari sunt mai eficiente ca dezvolta cuplu mai mare la ture mai mici, deci randament putin mai mare.
Si nu, cu 140 de cai n-ai probleme de mers legal, asa cum n-ai nici cu 300. Depinde de cat tii la permis, banii din buzunar sau sa nu omori oameni, whichever comes first.