Intrebarea zilei

Nu vreau sa fiu un troll, nu vreau sa fac un rant, ma intreb doar de-o chestie la care nu imi pot raspunde.

De ce,  Red Hat / CentOS care-s evident unele din cele mai bune sisteme de operare pentru servere nu au o interfata grafica stabila care sa mearga, ba, nu cine stie ce, dar cat de cat?

Stiu ce inseamna server, ce inseamna command line, dar pula mea, uite, de aia ma, Windows Server e totusi folosit de unele companii, de aia VMWare are success cu mizeria aia a lor de esxi host. De aia.

Plm, presupun ca e greu sa faci o interfata grafica pe un server linux care sa mearga generic, desi aia de la Suse pot. Pacat ca solutia openSUSE merge ca un cur pe ce vreau eu sa fac.

Plm, in timp ce presupun dezinstanez CentOSul pentru ultima oara,

Ehm, aia e

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
12 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Fery
Fery
5 years ago

ba nu stiu, mie imi merge X pe CentOS/RHEL suficient de bine. Acuma depinde si ce vrei de la el. Ce nu-ti place la el?

Fery
Fery
5 years ago

nu stiu ce sa zic. Io cate am instalat cu X pus inca de la instalare, toate or mers, pe hardware diferite, si in masini virtuale si de toate.
nu poti vedea in loguri ce crash iti da X? Poate ai ceva gherla de placa video si n-ai suport in kernel si ii trebe module. Stii militia.

Fery
Fery
5 years ago

mi se pare corect, nu-i apar, eram numa curios. si mie mi se pare retardat sa nu porneasca macar in mod VGA, da-l in ma-sa. Eu nu prea pun X pe ele, ma descurc text, dar si acolo imi pun midnight commander, ca imi bag si pula in vi si alte labe de astea de editat confuri.
E corect si ca daca ai treaba de facut cu el nu poti sta cu zilele sa instalezi os-ul, da-l dracu, ca e contraproductiv.

Manowar
5 years ago

HP ProLiant DL380 G7 Retired 30 Apr 2013 EOSL 30 Apr 2018 La tine ce data arata calendarul? Altfel: 1. Problema nu e de la linux, ci de la ATI care nu mai ofera suport pentru chipsetul ala. E trecut la legacy si pa si muie. 2. Serverul e expirat. Da, a fost mai ieftin decat un g9 (de exemplu) pentru un motiv (lumea scapa de ele). Also, nu cumperi HP pentru servere. Ever. the 3. Serverele nu sunt facute pentru GUI. Da, inteleg, tu vrei GUI, dar … dar. 4. Se poate rezolva, dar implica atata bataie de cap… Read more »

Manowar
5 years ago

Ah, da. The world moved on. Vmware e in trecut. Asta 1. Si 2, vinde-i serverul unui linuxar 🙂

Livache
Livache
5 years ago
catalinx
catalinx
5 years ago

Umm, da. Sunt #serverless momentan . Il facusem, aveam VMWARE pe el , dar nu se mai putea de galagie. L-am dus la un amic care are prea cald in beci, genul de cald care-l face sa se stinga – e mineriada continua la el si plm , sunt mai mult off. Mai incerc solutii cand ajung in Bucuresti.