Un brânci să nu mă prezint la un referendum de care nu știam .

Am fost informat pe toate canalele că peste o lună e referendumul pentru familia tradițională la care trebuie să nu mă duc.

Bă, cum vine asta? Păi dacă vreți să nu mă duc nu mă informați, ce dracului facem aici?

Pentru că da, nu am aflat de data referendumului dela coaliția pizdii, sau de la știri ( n-am mai văzut un canal TV la față de câteva luni ) , sau de la vreun site pro familia tradițională.

Ci de la opozanții ideii.

Și treaba asta cu “se face un referendum, cel mai bine este să nu ne prezentăm” izvorâtă de aceleași minți plate, care în alte ocazii mă îndeamnă să merg la vot și mă ocărăsc dacă nu merg, este de o ipocrizie greu de tras pe nas.

E ca la referendumul de demitere al lui Băsescu, după ce fusese suspendat și lumea o ardea cu “stați acasă că dacă mergeți riscăm suspendarea; cum ar fi hai sa capitalizăm cel mai bine pe seama celor care nu-s interesați, sau nu sunt în poziție să voteze și să câștigăm prin neprezentare, că aia înseamnă să fii mafiot democratic.

Am fost și atunci și am votat să nu îl demită pe chior, deși îmi era o scârbă de el ca de ciumă, dar mi se părea că parcă-parcă țara îl plânge, că vai, îl abuzează PSD-ul, iar atunci țineți-l, taică, dacă îl vreți, până v-ați sătura de el. Și da, votul meu nu a contat nici cât două paie, că lumea ori nu s-a dus, ori a votat da. Nu mi-ar putea păsa mai puțin de asta sau de referendumul ăsta.

Și bă, serios, e o pierdere de timp mizeria asta. Aș vrea un referendum pe tema stabilirii unui plafon maxim de îndatorare al țării, sau pe tema pensiilor, dacă și în funcție de ce se măresc, pe tema impozitelor și taxelor, unul pe tema competenței minime pe care trebuie să o aibă unii în poziția de a fi aleși, sau unul pe tema educației, sau pentru posibilitatea de-a demite un funcționar ales prin mailuri de retragere a susținerii de la mai mult de jumătate din bazinul de alegători. Sau. Sau. Sau.

Dar nu. Avem asta, și dacă la asta mi se cere să mă pronunț am să merg să mă pronunț. Dacă-s prin zonă, na, că tema nu merită vreun sacrificiu.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
10 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Alex
Alex
5 years ago

Ce treaba are subiectul articolului cu poza din articol? ?

Alex
Alex
5 years ago

Pe Moise.ro sr specifica faptul ca respectivul referendum nu va mai fi organizat

Nautilus
5 years ago

Cu vreo 25 de ani în urmă, noi aveam mineri, 500 USD limită la schimb și inflație. Adică nu prea multe posibilități. Americănoșii – tot pe vremea aia – ziceau că dacă pui la un loc o fată și doi băieți, ai 3 posibilități. De fapt, erau 4 posibilități, după cum ne-au dovedit Redtube și Youporn între timp. Referendumul, cum se obișnuia pe vremea minerilor, ne lasă numai 2 posibilități: – votezi ”nu”, și atunci lași deschisă posibilitatea oricui de a se căsători cu oricine, cam așa cum se face între partidele politice; – votezi ”da”, și atunci mai există… Read more »

Nautilus
5 years ago

E foarte posibil. Nu răspunde la întrebare: dacă detest orice ține de căsătorie, indiferent a cui, de la fidelitate la voal și de la gătit la soacre, io, coane Fănică, cu cine votez?…

Nautilus
5 years ago

Soluția pe vremea lui conu’ Fănică era cam așa: o țuică, două, trei, pe urmă dă-i cu bere, dă-i cu vin, dă-i cu vin, dă-i cu bere. Adică: te așezi pe șezlong, în stânga un bidon cu vin rece, în dreapta un butoiaș rece de bere cu tetină… vreau să zic dozator. Și în mână o cană mare. Întrebi așa: mă duc la vot? Dai peste cap o cană de vin tradițional românesc geto-dac heterosexual. Nu mă duc la vot? Dai peste cap o cană de bere netradițională olandeză soroșistă gay. Iar: mă duc la vot? Dai peste cap o… Read more »

Cosmin
5 years ago

N-au fost niciodata atatea polemici la un referendum. Probabil a avut dreptate Basescu cu procentul de 20% pe care l-au luat toti in ras.