Compresoru’ Black and Decker

Pen’ că trebuie să vopsesc acoperișul la căsuță, care este de 145 metri pătrați de tablă, am cerut un “preț!” de la niște domni care se ocupă cu asta și i-am găsit pe OLX. Care a fost 18 lei/mp ( doar manopera ) și care înseamnă 2610 lei pentru o operațiune care nu are de ce să dureze mai mult de o zi.

Implică, ce-i drept, niște scule mai profi – un compresor bun și niște schele. In rest 1, maxim 2 oameni și dacă eu pot să vopsesc circa 1 metru patrat la 2 – 3 minute cu o sculă proastă ( am un pistol pușcat de la Bosch) , un meșter nu are de ce să vopsească mai puțin de 1 metru pătrat pe minut. Cu pauze, cu încărcat pistolul la fiecare câțiva metri pătrați , acolo e muncă de 2 oameni și maxim o zi, dacă ar și pregăti suprafața corespunzător. Deci vreo 275 de euro de căciulă, incluzând deplasarea și sculele. Sigur, sună bine , dacă ai fi vopsitor – bravo lor; dar tata cică face el moca. Bine, el zice așa de un an.

Și nu știu dacă face el, dar, de banii ăștia, dacă nu face el, fac io.

Așa că mi-am cumpărat frumos un compresor că oricum aveam nevoie de el.

Am găsit ceva ofertă cu mai puțin de 600 de lei pentru un Black&Decker BD 205/24, 24 de litri de vas , motor de 1500w, 8 bari de presiune de lucru, cică 210 l/minut -aer refulat și set de 4 accesorii, probabil de calitate așa și așa.

Mi-am mai cumpărat separat un furtun lung mai profi, de 15 m, la 125 de lei.

Așa arată la unboxing . Urmează film la rezoluție mică și calitate proastă, pentru că e ținut pe serverul meu.

Uite și o poză, două, cu el.

Pistolul de vopsit și furtunul cu cuplă rapidă.

Partea bună. E ușor și se montează ușor.

Partea proastă e că e o jucărie și nu îți poți deschide vulcanizare cu el, evident. Partea și mai proastă e că are timp indicativ de funcționare a motorului circa 2.5 minute și pauza de 7.5 minute. Adică, dacă nu îl oprești tu, nu-i bai, se oprește singur , că are protecție – și  ai să stai să te uiți la el.

Ceea ce înseamnă că nu știu cât de potrivit va să fie pentru vopsit, voi vedea. Poate îl dau înapoi  gen .

Am făcut o probă de funcționare cu simulacru de vopsit.

Uite ici film mai bun , urcat pe YouTube.

Ce e de reținut e că pistolul merge in gol, nu e vopsea în rezervor, cu vopsea, debitul de aer disipat va scădea un pic, voi vedea cât.

Unul mai bun ( gen semnificativ mai bun ) era de la 850 de lei în sus fără vreun accesoriu. Dacă vrei accesorii de ceva calitate ( mai bună decât astea incluse aici ) mai bagi minim 100 de lei pe accesoriu. Eu am nevoie de umflat, să îmi golesc instalația de irigat înainte de îngheț, deci oricum cumpăram o chestie de genul, de vopsit și poate ceva de suflat. Momentan nu îmi trebuie pentru scule pneumatice și nici nu sunt sigur că motorul asta de 1.5 kw e bun de așa ceva .

Compresorul e cu ulei. E etichetat că ar consuma puțin ulei. Am să văd cat de puțin , am un litru de rezervă, cumpărat separat.

Dacă nu ar fi fost oferta asta nu cumpăram tipul ăsta de compresor, am văzut unele de la Stanley, verticale, cu ulei fără maintenanța, sau ceva italiene, FIAC sau Michelin cu grup de pompare Fiac.

Dar ăstea sunt mai scumpe și, na. Am zis că poate nu am nevoie. Sper să nu am , că nu am pofta să mă car cu asta înapoi pe retur.

Dupa cum am zis, nu il recomand sau ceva, pentru mine sper sa fie la limită, la limita la care pot sa il folosesc la ce am nevoie, daca ai nevoie de mai putin decat sa vopsesti un acoperis de casa, posibil ca-i ok.

Daca vrei sa vopsesti acoperisuri zilnic, ia-ti, in pula mea, altceva mai industrial, ca nici eu nu-mi iau calculatoare ieftine la promotie.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
13 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Webby
5 years ago

Stai bre oleaca. Daca e vorba de vopsit un acoperis de tabla, ce te impiedica sa iei o galeata de vopsea de calitate si sa dai cu un trafalet in loc de compresoare cu manometre, furtune & stuff? Merge si repede cu trafaletul, nici nu pierzi vopsea pulverizand in aer, dai si strat uniform si asa mai departe. Am vazut un om la Predeal vopsind asa, o casa care avea peste 100 de metri patrati, ca era numai parter. Cat am asteptat io pe cineva acolo a vopsit un sfert de acoperis, si crede-ma ca nu am asteptat cine stie… Read more »

Redoo
5 years ago

Boss, o sa mearga brici. E acoperis..diluezi vopseaua, o treci inainte printr-un ciorap de dama sa nu ai coji sau alte impuritati si te pui pe treaba. Reglezi la 3.5-4 atm pt pistol si-i dai drumul la treaba. O sa-ti faca fata la ce ai de facut. E acoperis nu te uiti la microni sau vopsea plansa….tot cu unul din asta mi-am vopsit eu aripile la masina..bine, pistolul a fost profi. App inainte sa dai vopsea, tragi intai pe faltul tablei, sa acoperi bine. Daca ai pete de rugina, o perie de sarma inainte si sufli cu jet de aer.… Read more »

Fery
Fery
5 years ago

singurul lucru de caca e furtunul ala, o sa ai la cadere de presiune pe el de doamne-feri. la 15m iti trebe ceva diametru mai mare. eu am luat furtun de gradina de ala galben din dedeman, rezista la 15bari si i-am pus cuple in capat. asa merge si la 30 de m cu pistol de roti. in plus nu stiu cum te descurci doar cu 15m de furtun daca ai de lucru pe acoperis, spiralul ala te incurca de vorbesti singur. compresorul consuma ulei infim, cat mai scapa pe langa segmenti, nu e ceva de speriat, dar iti zice… Read more »

teo
teo
5 years ago

ce vopsea ai de gand sa folosesti?

teo
teo
5 years ago

multumesc! poate ai timp sa faci niste poze inainte-dupa.

teo
teo
5 years ago

cool! dar nu inteleg daca vopseaua e data direct pe rugina sau a fost cumva inainte curatata. spor la treba!

Maniax
Maniax
5 years ago

Cam tarziu din ce vad in poze, dar o sa bag si eu 2 centi. Cand e vb de vopsit suprafete mari nimic nu bate pompele airless. Nu ai timpi morti ca la compresor, fara gramada de parti in miscare, etc. O pompa hidraulica parca si aia e. Am vopsit casa pe exterior cu una chinezeasca cumparata de pe Ebay UK cu vreo 150E si a mers brici. Vopsea groasa, acrilica. Nu trebuie sa diluezi vopseaua, eventual iei alta diuza si aia e. Poti da lavabila lejer cu ea. Cauta pe youtube airless paint sprayer.