Probă-probă: Oursson JM7002/OR

După vreo două săptămâni mi-au trimis domnii de la Depanero storcătorul înapoi. Nici bună ziua, nici futu-te în cur, m-am trezit cu SMS de la curier că el livrează. Nu știam ce, și mai ales cui, că eu nu eram in țară. L-am sunat pe tata să îl pun în gardă, pe urmă ăla sună că disperatul iar eu respingeam constant că eram intr-o ședință. După două rejecturi i-am trimis și SMS cu numărul lui tata, dar omul era prins în acțiune și-a mai sunat de vreo câteva ori din inerție.

Pe urmă l-am sunat pe tata și a livrat. Și îl întreabă pe tata:

-Dom’ne, sunteți tatăl băiatului de la care am ridicat storcătorul ăsta?

-Da.

-Dom’ne, copilul dumneavoastră are ceva la cap, e bolnav ? ( Aia e, când ai față de nebun. )

-Nu, dom’ne, de ce?

Acu’ , eu am gărgăunii mei și n-am boala sănătoasă, vorba aia, doar locuiesc pe strada spitalului de psihiatrie , da’ tata e un domn, nu mă dă de gol.

-Păi, zice curierul, când am ridicat pachetul, data trecută, mi-a făcut poze.

Tata râde. Chiar i-am făcut, că ridica un produs fără să îl fi chemat eu, era chemat de Depanero. Am făcut poză și la conținutul coletului.

-Păi normal că ți-a făcut poze, bă, și io ți-aș fi făcut dacă aveam cu ce.

Lol.

In fine, la subiect, am testat aparatul , a mers , iar azi l-am pus la muncă adevărată. A adunat mama merele căzute pe jos și m-am pus de-am stors vreo 13 sticle de suc, fiind număr cu ghinion, una se sparse la sterilizare, 12 fiind număr biblic, una mă trăda și sari dopu’.

Despre storcăcios:

Una la mână: Pe lumea asta eu cunosc doua tipuri de storcătoare:

(Poza e a unuia random, nu l-am avut pe ăsta vreodată )

Unele cu un fel de sită răzătoare, centrifugală, care răzuiește fructele, sucul curge pe niște găurele iar pulpa e aruncata centrifugal într-un vas cumva împrejurul sitei.

Unele cu melc de care nu știam până l-am cumpărat pe ăsta și care se rotesc încet și chiar storc fructul, uite aici cum, că turnai și un film, în caz că nu știți tehnologia. Iar pulpa iese aproape ca un pelete de uscată pe jos .

Eu nu îi fac reclamă ăstuia , că nu am mai avut altele cu melc și habar nu am dacă e bun in comparație cu altele. Evident că am o idee, dar vorbim pe cifre și pe pus mâna, nu pe presupuneri.

Dar ce pot să vă spun dacă ar fi să vă întrebați dacă să vă luați unul cu sită sau cu melc e că dacă părerile sunt împărțite cu privire la argumentele decisive, e pentru că parerologii sunt fie idioți, fie șarlatani .

După ce am înțeles principiile de funcționare mi-am dat seama că nu există motiv pentru care să vrei un storcător centrifugal, dacă știi că există și din astea cu melc. Eu am avut și din celălalt și sunt așa, ca un tratament naturist in comparație cu medicina pe bază de chimicale și bisturiu.

Ți se pare că e totul mai bine când vezi viteză și tehnologie, doar că nimic nu merge cum trebuie și poți banii asta când vezi pulpa că nu îi bine stoarsă, dar nu îți dai seama exact ce nu e in ordine.

Bine, cele mai multe au design atât de prost încât eu mă uitam la ele în magazin și așa după o privire mai atentă mă puteam întreba singur – bă, dar de ce ☁ fi făcut ăștia chestia asta altfel?

Există vreun dezavantaj la chestiuța asta? Băi, da; deși curățatul merge în general mai ușor decât la alea centrifugale, e partea aia pe unde se îndeasă peleți storși, e un canal de plastic , de dimensiuni mici, cu rol de presă , care e dificil de curățat. Eu am terminat in 3-5 minute, dar fiind la țară am folosit un aparat de curățat cu presiune , în curte. La orași nu prea ai opțiunea asta la chiuveta din bucătărie, va trebui să te ajuți de diverse ustensile: cuțit, ceva șurubelniță sau alte alea; aveți grijă la plastice, că nu-s de fier gen.

Ah, după cum vedeți în film, eu am tăiat fructele, merg și mai spre întregi, da’ nu fi lepră, că nu știu dacă am zis, aparatul are vasele din plastic, nu din metal.

2 Replies to “Probă-probă: Oursson JM7002/OR”

  1. wow cita afilierea cu tehnologii comparate!! :))

    pai spune mosule pina la capat: de ce nu luasi un blender (smoothie maker)?

  2. :))
    Blender avem deja demult dar e altceva, nu poti sa faci suc cu ala . Cu asta fac suc de baut la iarna, ca altfel merele se strica.
    Nu prea bem smoothie-uri desi acu ar fi bun unu, ca iar sunt la regim de bebelusi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.