Gedeperi-mi-ati! O stire prezentata prost

Se da stirea asta, posibil advertoriala,  cu un titlu inselator.

Se spune ca Vodafox e in dilema daca sa stearga sau nu datele personale ale utilizatorilor si ca SRI ii cam preseaza s-o faca.  Da’ ei, saracii, sunt altfel intr-un suflect preocupati de utilizatorii lor, sau ma rog, cam asta incearca prost articolul sa redea.

Pe Scurt : ANSPDCP a obligat  Vodafone sa  stearga datele colectate de la utilizatori fara consimtamantul lor, care este, copii  dupe  cartile de identitate.  Ca asa e la noi, si cand mergi la veceu, inainte sa ti se permita sa platesti taxa de 1 leu si sa te caci, ti se face o copie a buletinului si certificatului de casatorie, divort, dupa caz, si abia apoi ti se permite sa te asezi pe buda.

Acuma, Vodafone iti dai seama ca le-ar fi sters imediat, ca ei nu vor, dom’ne, datele personale, dar cica ii obliga SRI-ul sa le aiba, nu stiu exact in baza a ce ii obliga, ca in Romulania inca poti cumpara o cartela SIM fara buletin. Da-n fine, sa presupunem ca e vorba de siguranta nationala, iar operatorul nu carteste impotriva acestui aspect.  Motiv pentru care au mers in instanta si au cerut anularea deciziei, pe baza presiunilor SRI. Bai, pana aici sunt dispus sa cred ca au fost de bune intentii. Cand ai doua presiuni legale opozabile, nu vrei sa iti asumi tu responsabilitatea deciziei, ca te fute ala defavorizat in cur de nu te vezi. Mergi frumos in instanta, deschizi o actiune de gen, lasi instanta sa se pronunte si te executi conform sentintei.

In acest caz instanta a zis ca muie SRI-urilor ( dosar  5182/2/2018 ).

Acuma, justitia a zis asa :

“Tip solutie: Respinge cererea de suspendare
Solutia pe scurt: Respinge excepţia tardivităţii acţiunii ca neîntemeiată. Respinge cererea ca neîntemeiată. Cu recurs în termen de 5 zile de la data comunicării, ce se va depune la sediul CAB. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 12.09.2018.
Document: Hotarâre  3573/2018  12.09.2018”

Din ce vad aici,  astia au ridicat ceva exceptie ca ar fi venit decizia ANSPDCP ” prea tarziu” – whatever that means, ca altfel nu are sens exceptia tardivitatii actiunii. Deci LA MISTO.

In acest punct, Vodafone trebuia sa fi luat act de decizia justitiei iar copia actului meu de identitate sa nu mai fie la ei.   Dar nu.  Citez : 

operatorul a atacat sentința la instanța superioară la 8 octombrie.

Aha, a dracului dilema, bah.  Deci iti spune agentia cu pricina ce sa faci, ii dai in judecata, iti spune si justitia ce sa faci, da’ tu ataci sentinta ca esti in dilema, pentru ca SRI.

Nu, coaie, Vodafone nu e in nicio dilema. Pur si simplu nu vor sa le stearga , si presupun ca-i mai mult acolo decat doar copii de carti de identitate, si se caca pe ei cum vor. Fie asta, fie omuletii de la SRI si alte servicii inflitrati in structura de conducere a companiei ( cine crede ca nu exista asa ceva ma-sa e proasta)  fac pushing cu de la sine putere intru sprijinul organizatiilor pe care le reprezinta de fapt.

In ceea ce ma priveste pe mine treaba e simpla. In Romulania Vodafone  = securisti si  n-o sa mai am eu prea curand un numar la ei. Nu ca ma doare in cur de copia actului de identitate, ca este una si la Orange, daca e p-asa, dar din principiu – io nu sponsorizez securitatea si hai sictir si faliment placut.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Alex
Alex
5 years ago

În toate tarile din lumea asta securiști sunt băgați în companiile mari. Cine crede altfel, e credul

Licaon_Kter
Licaon_Kter
5 years ago

Vorbeam cu o ruda din Vodafone RO spre Vodafone AltaTara, dupa 1 minut se intrerupe.

Ne cautam unu pe altu si apoi ne prindem, si imi zice: “stii, vorbeam, nu te-am mai auzit un pic…..apoi AM AUZIT TOATA DISCUTIA NOASTRA ANTERIORA si s’a intrerupt”

lol

catalinx
catalinx
5 years ago

:))). Ori ecoul, ori s-a prins banda :))).

Fery
Fery
5 years ago

Da, asa si eu ieri pe roaming. Se intrerupe putin si se reda conversatia din urma cu 5 minute (nu pe vdf)

catalinx
catalinx
5 years ago

Dupa intrerupere s-or fi gandit ca ai uitat ce-ai vorbit, si era un fel de ” din episoadele anterioare” 🙂