Cronicile Shannara – sezonu’ doi. Adu-ți aminte să mai și mori

Mă enervează să fac binging din două motive care-s unul și același.

Că-i vorba de seriale, care de obicei sunt proaste, în sensul de diluate, ciorbă lungă, cadre contemplative care se repetă, chestii neesențiale ,sau care nu se dezvoltă nicicum, deci informație inutilă în contextul unui show cu informație inutilă.

Și doi, că nu am răbdare să mai pierd timpul în rate și, cu excepția cazurilor când mă pune gagica la somn sau la sex, whichever comes first, nu  se întamplă  să văd și eu câte un episod două o dată, ca omu’ , ci câte un sezon două, sau câte dracu’ încap într-o noapte.

Și pierd timpul aiurea și fut jumătate din a doua zi, ca  duminica asta in care trebuia să merg la târg sa cumpăr niște pomi. Am mers eu, dar pe la un 11 așa.

Dar asta e un film bun. Asa de bun, ca dupa primul sezon a fost anulat de MTV si vandut catre Spike. Care dupa al doilea sezon l-a anulat si e posibil , dar nu si probabil sa mai existe al treilea sezon, dar filmat la altii.

Primul sezon l-am văzut cu copilul și, chit că pe mine m-a plictisit un pic, copilul l-a devorat pe tot cu excepția a câtorva scene cu sex, în valoare totală de nu mai mult de 5 minute, peste care am dat eu skip. Amuzant ca nu am o problema sa vada capete taiate. Dar de acum, gata, eu unul nu mai cenzurez nimic.

Al doilea sezon l-am văzut singur că copilului nu i s-a părut interesant pentru că nu mai are la fel de multă bătaie și efecte, ci ”ăia mai mult fug și se ascund” – true.

Dar filmul se dezvoltă mai bine și m-a cam ținut ostatic toată noaptea.

Nu-i vreo capodoperă, dimpotrivă e enervant, dar în felul ăla în care-s enervanți pufuleții, de mănânci toată punga să scapi de ei și nu prea te poți opri.

Ar fi o poveste frumoasă de tip fantasy, cu salvatul lumii, cu elfi, gnomi, oameni , troli  și demoni, dacă nu ar fi una PLINĂ de incompetenți.  Iar asta era și în prima serie.

De la Bruce Willis încoa, nu mai poți să vezi un film cu eroi competenți.  Unul mai incompetent și mai retardat decât altul, iar în filmul ăsta se face carieră pe asta.

Coaie, TOATA echipa de super-eroi, de la A la Z sunt unul mai incompetent si mai dobitoc decat celalalt. Poti sa spui ca astia salveaza lumea  – de doua ori – din intamplare.

Seful lor pe magie, un druid – Allanon, isi mananca bataie, in principiu in orice scena, fie  de la demoni,fie de la oameni care nu stiu nicio magie, practic, peste tot e prins si rupt in bataie. Dar pozeaza intr-un fel de Gandalf, singura chestie epica fiind modul in care reuseste sa fie umflat de toata lumea.

Noroc ca in seria doi mai apare si fie-sa  la fel de incompetenta, dar macar la aia te astepti.

Iti dai seama ca, huh, filmul se va sfarsi relativ cu bine cand un lunatic druidizat de catre Allanon ( care bineinteles ca e mai puternic si mai skillat decat el si il si bate de vreo 2 ori) reincarneaza raul suprem  folosind o inima, un craniu si sange de druid de la Allanon asta, si cand raul suprem ia chipul si asemanarea incompetentului. Orice om de pe strada era mai bun.

Asa ca PC: tracker – da, filmul e la zi:

personaje principale muieret -> check

regina femeie ( deh, a raposat barba’su) si negresa  cu urmasa la tron tot la fel-> check

rege alb care isi da viata sa salveze printesa negresa -> check

personaj principial druida asiatica -> check

relatie lesby -> check – se uita fie-mea cam ciudat cand se lingeau doua, dar ce sa faci, asta e lumea in care traim, tati. Asa e acuma.

Comportament de gay si tot felul de gayșaguri ( fara sex)  – check

Pot sa contiui pana maine.  Si toate astea in sezonul doi, ca in primul era toata lumea relativ alba, regulamentar.  Dar a fost criticat pentru asta.

Ah si da, bai, astia nici cand se sacrifica ( vorba aia sacrificiul suprem ) sau cand sunt ucisi nu mor. Noo, raman ei prinsi in copaci, in inima sangeranda, in pizda ma-sii, si mai fac chestii pe acolo. Nu-i de ajuns ca sunt incompetenti in viata, continua s-o faca si in moarte. De aia e un film interesant.  In prima serie mureau pe capete de ziceai ca se termina actorii pana la jumatatea seriei.

Altfel, filmul are “scenografie” lucrata si cadre trase misto.  Influentat din mai multe filme de gen, cum ar fi LOTR – e vizibil in plm, dar macar e adus la zi. Arata binisor desi parerea generala e ca nu.

Ca nota finala, copiii aia isi fac meseria binisor, majoritatea lor, si pare ca se iau mai in serios decat ii ia filmul, mai ales ca arata toti suspicios de bine/ modern pentru un univers post-apocaliptic.  Si nu cunosc pe absolut nimeni din distributie. Regina din Leah, am mai vazut-o in Aeon Flux, dar nu retin numele. astia care va uitati la seriale posibil sa cunoasteti mai multi.

Dar, plm , fanteziile sunt pentru adolescenti, daca e sa fim sinceri asa ca poate am eu pretentii exagerate.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Val
Val
5 years ago

M-am uitat la sezonul 1 pentru nea druidul care e jucat de actorul care l-a interpretat pe Crixus in Spartacus. Dar, vorba ta, bataie la fiecare pas incasata, cam la fel ca in celalalt serial…am lasat-o balta. Stiu ca am mai surpins un episod la un moment dat cu pustiul care facea ceva operatie pe elfi/gnomi/ceva si am zis ca mi-a placut mie Doctor House, dar nici chiar asa.

Stropic
Stropic
5 years ago

ah, nu-s chiar anonimi, mai e cineva din arrow, tipul din spartacus – pe care desigur, il recomand daca cumva nu l-ai vazut pana acum.

alternativa la binging este sa stai sa astepti cu taraita de la saptamana la saptamana si asta e si mai enervant. ultimele doua seriale cu binging au fost westworld (primul sezon, clasic), si you (da, nu ma asteptam, dar mi-a placut).

Ronnie
Ronnie
5 years ago

gagicutele din rolurile principale erau faine (aia mai mica si hoata e pustoaica care a jucat in Labirintul unui faun). scenografia e supermisto, ideea filmului mergea lejer de 2-3 sezoane, cele 3 personaje principale isi gasisera o chimie in menage a troi-ul eroic, dar … zici ca bugetul filmului l-au cheltuit in primele episoade si apoi au rescris scenariul sa fie mai cheap. am asteptat sezonul 2, am vazut vreo 3 episoade si apoi am uitat de el (prea multa suferinta pe Will si prea multa boceala dupa Amberlee). culmea, scenele de bataie sunt cele care trag filmul in jos… Read more »

Redoo
5 years ago

Parca, parca am citit una sau doua carti din seria Shannara da parca nu e cum zici ca e filmul. Bine, habar nu aveam ca exista si film…o sa-l caut sa vad si eu cu ochii mei.