Cauciucuri de 10

Am citit articolul ăsta la Radu, adică am văzut vlogu’, că i-a fost lene să scrie, despre un tip care a făcut scandal la o companie de cauciucuri că i-au încurcat comanda și în final nu le-a cumpărat pentru că aveau indice de consum “E” față de in reclama “C”.

Lăsând la o parte chestiunile de principiu, lumea crede (și eu credeam la fel) că în general cauciucurile nu prea influențează consumul.

Meh, ce să vezi. Eu știam că am să consum mai mult cu noile cauciucuri, dar mă gândeam că nu prea mult. Adică BFG-urile astea T/A KO2 , au indice de consum “F” ,iar cele pe care le aveam deja ( și de care nu am mai găsit, că altfel îmi trebuiau doar două) erau “E” C.

Mai știți articolele în care mă lăudăm cu consumul meu de pensionar la SUV -ul 3.0 TDI?

Sunt istorie. Acum, cu cauciucurile astea regulamentare și consum regulamentar o găleată la sută de km. Sau mai mult .

Nu merg mai repede (dimpotrivă) sau pe alte drumuri, mașina se afla in aceeași condiție și folosesc același ulei. Observația nu este sporadică ci continuă și pe orice tip de drum am 0.9-1l/100 km in plus de când am montat caucioace astea.

Dar arată într-un mare fel !

4 Replies to “Cauciucuri de 10”

 1. Serios?
  Pai, ce zici: Astea sau alea din articol Nokian sunt sigure?
  Ca le-am avut si consumau cu 1 litru la suta mai putin. Aveau rating E pe carosabil umed aia era un usor incovenient, dar uite alea din link nu au problema asta.

  Daca faci calculul 1l/ 100 km *30-40k km inseamna undeva la 500-600 EUR bani pe care ii platesti in plus pentru combustibil.
  Cauciucurile au preturi similare in functie de clasa de calitate nu de caracteristica de consum al benzii de rulare.

  Cred ca e chiar un element determinanta asta.
  Ca daca iti cumperi, sa zicem, Bridgestone, Michelin, Continental, Pirelli, sunt toate din gama cea mai de calitate, iar daca te costa 30-50 EUR/ cauciuc in plus doar ca e unul care consuma mai putin, face toti banii, poti sa ii scoti din buzunar, daca e vorba de diferente de la C la F, de exemplu.

 2. Io la trotinetele mele de sirion n-am gasit numa’ cu indice de consum C pentru 165/65/R14 si pentru vara si pentru iarana, asa ca n-am sesizat diferente de consum (exceptand faptul ca cea cu 4×4 si tractiune integrala sta cam pe la 6.7 benzina – 8 gpl si aia cu cutie normala ii cam 5.7 benzina), da’ doamna are ceva continetal cu indice consum A de iarna si toyo cu C de vara si se simte.

  Arata fain cauciucurile de 10 si cred ca o sa-si faca toti banii cand vine zapada.

 3. da’ doamna are ceva continetal cu indice consum A de iarna si toyo cu C de vara si se simte

  Exista cauciucuri cu indice de consum A? Nici nu stiam.credem ca-i asa, o himera :).

  Arata fain cauciucurile de 10 si cred ca o sa-si faca toti banii cand vine zapada.

  Asa sper, ca eu nu am pofta de lanturi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.