Imo: Tre’ sa vedeț’ asta

Am să fac reclamă unui apartament, aparent de lux din București. Nu, nu e al meu,  nici nu știu al cui e. 

Un amic se uită să-și ia ceva casă în Germania, în timp ce eu mai scrollez prețul la case prin UK.  Și, plm, fiindcă e sărăcan și el, ne uitam cam la același tip de case; ieftine – pe la 200k. Lire , euro, nu mai contează în câteva luni.

Adică genul de casă pe care putem s-o luăm, că așa zicem noi oltenii, a cumpăra e un termen vag, cu banii jos.  Iar la banii ăștia am mai zis că tre’ și faci niște compromisuri. Dar cât timp e casă și nu e în București s-ar putea să merite. Sau nu. 

Și în timp ce ne uitam noi pe la orașe satelit ale unor orașe de interes îi zic că – bă, ce săraci suntem. Ăia care cumpără prin orașelele alea calumea probabil că râd de noi ca de ciumafleți. El că nu, că noi nu suntem săraci că pula mea, doar că sunt unii mai bogați ca noi […] și-a ajuns la ”că uite că sunt apartamente de milioane de euro și în București”. La care am zis -nu, nu se poate.  Evident că se poate.

În linkul ăla se vede asta. Ok, zonă bună, suprafața mare. Lux. Și kitsch cât cuprinde. 

Zic, ok, multa lumina, atmosfera clasică, pentru oameni cu Stihl.

Bine, merge și cu gazon de plastic și scaune din alea de 5 lei, de bar comunal, pe terasă, importantă e intenția. 

”gazon”

In fine, apreciez dormitorul cu tablouri cu pizde si așternutul șifonat; este, cum se zice – enabler. Și nu vreau să fac mișto cu următoarea chestie, întreb cât se poate de serios: 

Acolo, în rama aia, e o icoana cu Arsenie Boca ?

Poate mă înșel, dar dacă te-ai rugat la icoana cu Arsenie și ți-a dat domnu’  apartament d-un milion jumate,  pot și eu. 

Nu, nu vreau apartamentul ăla, sau altul , doar banii, jumătate acum jumătate după, și mă descurc eu mai departe. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
10 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Mike
Mike
5 years ago

Sunt indivizi care vor sa albeasca niste bani.

Stropic
Stropic
5 years ago

da, exact. Nimeni întreg la cap nu ar da 1.5 mil pe asta.

Dacă tot cauti in uk:

https://www.mirror.co.uk/news/uk-news/london-apartment-becomes-uks-most-13391337

acum serios, cine ar da 160 mil pe un apartament, indiferent cum e el?

Stropic
Stropic
5 years ago

8,2 milioane o garsoniera?? Si nu crezi ca e spalare de bani? De acord, mai eleganta, nu tiganeala, dar tot spălare de bani? Sunt 41 de case de care spuneai mai devreme, de 200k. Nu chiar un cartier, dar o stradă sigur da, daca nu două. Ce finisaje poate avea o garsoniera ca sa dai pe bune banii ăștia? Mai degrabă inteleg un penthouse la 160 de mil (deși nici pe ala dar hai), da, arunc cu banii, stau din cand in cand acolo, ca e centru si e comod, macar am sauna si sala de sport si piscina etc,… Read more »

Stropic
Stropic
5 years ago

Ala a fost apartamentul lui Gigi Becali sau ceva, în fiecare camera e o icoană, am numărat 6 până acum. In special deasupra frigiderului mi se pare o idee buna:))

capsunaru
capsunaru
5 years ago

Al lui Daniel,mah.Plin de becuri lumanare,cruci atarnate,icoane,borduri aurite,sfesnice electrice (cu intrerupator pe fir,made in China… 🙂
Gazon de plastic,tencuieli facute de Dorel calorifer de tabla.
Ce mai,OCAZIE, frigider/cuptor-depinde de anotimp

Mike
Mike
5 years ago

Cica in biblioteca sunt numai cotoarele de carti imbricate in piele sa se asorteze la culoarea lemnului. Ce pula mea sa mai citeasca machedonii sa-si strice ochii.