CV update: spărgător de lacăte

Dimineața cântă cucul, fraierii se duc la lucru …

Doar nu credeați că eu m-am mutat aici pă Anglea ca să muncesc .

Asta e încă o pagină din jurnalul lui Hagi Tudose.

Când m-am mutat aici mi-au zis proprietarii că îmi dau ei codul pentru lacătul de la poarta curții din spatele casei. Nu că îmi trebuia neapărat, dar mi-e scârbă să stau cu coșurile de gunoi tot timpul în fața casei, chit că englezii par a fi ok cu obiceiul.

Mi-l dau ei, da, dar la pulivară, că de fiecare dată când le aduceam aminte fie ignorau fie “da, să-l căutam”. Până la urmă le-am zis de la obraz: bă, eu cred că nu îl mai știți, va deranjează dacă sparg lacătul ăla și cumpăr altul și vă spun eu codul să îl țineți minte?

-Nu.

Bun. Și am început să îmi valorific talentele de desfăcut lacăte cu cifru, care de-a lungul ultimilor 15-20 de ani au dispărut cu desăvârșire, sau au apărut lacăte mai noi ,care nu mai au aceleași buguri. Dracu’ știe care-i adevărul,  că m-am uitat și pe YouTube pentru update-uri de tehnică și nimic. Pesemne încuietorile de la bagajele de avion și lacătele de bagaje de avion sunt chiar de căcat, că pe alea le pot sparge.

Eh, să chemăm un “locksmith” zic. Am auzit eu că e cam scump cu lăcătușii ăștia prin UK , dar zic să întreb de ceva preț. Și întreb.

Cel mai mic preț – 65 de lire, probabil un incompetent, că primii doi mi-au dat preturi gen 120 de lire sau 150 “If you need immediate assistance”. Să tai un lacăt, mă !

Un Bolt cutter e de la 18 lire in sus (alea de 90 cm lungime și 12mm deschiderea) .

Eu am luat unul puternic cu £25 adus acasă de Amazon. Puternic gen de abia are loc în casă, dar zic că eu nu am servomușchi și experiență, să compensăm prin unelte.

S-a cam speriat soția de el când l-am primit ieri, credea că e ceva covor, lol.

Tăietor de lacate

Mi-era frică că o să mă coste 24 de lire + 65 :), dar nu , de data asta am nimerit-o și cred că puteam să tai lacătul ăla și cu o sculă mai mică, dar cum întotdeauna e bine să fie mai mare , mai groasă și mai tare , las-așa că nu se plânge nimeni.

Mergea și unul de 24″ – 60cm și pentru un mușchiulos posibil să fi mers și cu unul de 450 mm. Important e sa se deschidă fălcile destul de mult să încapă bara pe care vrei s-o tai. Eu am luat unul de 12mm, bara lacătului are 7.8 – am zis să mai rămână ceva loc, să nu fiu la maxim.

Deci nu dați banii pe prostii, luați unelte la copii.

Taie lacate

Am tăiat lacătul ăla din feat in sub 30 de secunde, așa că dacă știți vreun pont pe undeva, let me know, să punem și noi de-un business productiv romulan.

Lacat cu cifru , combination lockpad

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Marius
Marius
5 years ago

Orice gasesti pe amazon se gaseste pe diverse site-uri mult mai ieftin. Am un amic care se gandea sa sparga o banca acum o saptamana…zicea ca ce are 3-4 milioane de fiecare 😛 Incerca sa isi faca echipa deci daca vrei va pun in legatura 🙂

Marius
Marius
5 years ago

Sunt multe site-uri englezesti care ofera preturi calitate si ajung chiar mai repede ca alea dupa amazion cu tot cu prime. Vorbesc din experienta. Am cumparat enorm de mult de pe amazon si ebay si mi-am facut o parere destul de buna despre ce si cum. Oricum ca si idee mai toate site-urie au chat si iti spun ei sigur daca au pe stoc si cand ajung.

Legat de rusi : sa fim seriosi mai stiu eu politisti care au prins un hot in flagrant dar disparuse banii cumva…asa e cand nu are cine te controla pe tine 🙂

iMars.ro
iMars.ro
5 years ago

Cred ca mai e loc de inca unul in bransa.

Redoo
5 years ago

Am o gură de lup furată de tataia pe vremea când punea umărul la ctitorirea casei poporului…nu cred că i-au fost ascuțite fălcile vreodată.

w41ru5
w41ru5
5 years ago

2 chei fixe MARI si muschii din dotare – dar depinde si de lacat

animaloo
4 years ago

maica, cea mai scumpa dintre variante ai ales-o 🙂

Eu am reusit sa desfac un lacat cu cifru. E ceva de munca si ajuta sa cam stii bucati din cod, dar pana la urma iese.
Altfel. un ciocan il deschidea imediat