Pă Kenneth River

Crește Readingul în inima mea, în special acum că-s homeless.

Nu-i treabă de impuls totuși , o ard prin orașul ăsta de ceva vreme, dar doar de o lună de când m-am întors în septembrie am ars-o pe picioare prin spatele casei . Doar să îmi dau seama că întâmplător, nu știam asta când am propus să ne mutăm aici, orașul se aseamănă mult cu satul meu natal, doar că e mai mișto un pic.

La fel ca în sat, la 10 minute de mers pe jos, ajung pe luncă, pe izlaz.

Pe lângă râul Kenneth mergem cu copilul mic de mână deunăzi, mai ieri cu amândoi. Ba adunăm mure, ba, când murele nu mai sunt, doar ne uităm după lebede.

Dap, chiar așa cum se vede, în timp ce eu căutam orașe mai ieftine și mai frumoase, ba la marginea mării, ba la dracu cu cărți îl nimerisem fără să știu, ca orbul Brăila (Braille).

Unde pui că e plin și de pescari, ca la Olt, ce mai. Unii mai amatori, alții mai echipați, după cum poți vedea, la anul îmi iau permis de pescuit aici, asta e clar.

Unii nu prindeau nimic nici cu 7 undițe, pe alții îi durea în bască și prindeau la o singură undiță crăpceni frumoși. Ei zic că îl mănâncă, râul pare un pic cam poluat pentru asta, rămâne de văzut/ încercat.

După juma’ de oră, 40 de minute de mers într-o direcție ajungi in poieniță la Burghfield , la o bodegă de tip beer garden, beau o bere, plecăm acasă, bună rutină.

In partea cealaltă , dacă mergi și mergi, că soția vrea să ne plimbăm pe jos până se dă kilometrajul la Google location tracker peste cap, ajungi in centru.

Dar până să ajungi acolo, treci pe lângă niște căsuțe care au ieșire direct la baltă așa. Unele la care mă uit lung așa.

Eh , seara când ne înturnam acasă , tot pe lângă râu, la intrarea in cartier am putut desluși un cătun de români. Nu vedeam niciunul pe stradă dar puteam auzi clar manele cu dușmani și străinătate. Așa da, că doar nu am venit aici să ascult Spice Girls, sau ce muzică or mai avea ăștia . Nu?

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
10 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Doru Vlad
Doru Vlad
4 years ago

Băi tare frumos pe acolo! Dar de fiecare dată cand mă întreb de ce nu mau trag cate o vacanță pe acolo stau un pic și îmi aduc aminte de cele 17 grade in luna August cu ploaie mocănească și mă calmez imediat. Rămân la pozele tale si la când o dori hazardul să mai ajung. Bani de bună voie nu o să scot din buzunar pentru a vizita paliurile britanice!

Stropic
Stropic
4 years ago

Eu absolut de fiecare data am nimerit soare! Puneti mana de la mana sa ma mut acolo sa nu fie decat soare :))

Poate doar iti place in natura. Hai ca e asa frumos.

Catalinx
Catalinx
4 years ago

Ploua de saptamana trecuta zilnic :(. Trebuie multe maini sa fie numai soare p-aici.
Pana in martie s-a terminat smecheria.

Buruc
Buruc
4 years ago

Daca va incalzeste cu ceva … mi am luat al doilea dehumidifier si merge continuu de 2 zile … :))

Buruc
Buruc
4 years ago

:))) pot sa ti dau recomandari din tzepele mele… vezi temperatura optima de operare ca sub 20 de grade pare ca nu trage umiditate desi scrie 3-35grade la… functionare si ‘made for british climate’
Si de fapt nu incalzeste aerul dar pt ca te mai scapa de umezeala pare ca e mai cald in casa cu cateva grade…asa sa ne ajute Zeul ploii eterne

Buruc
Buruc
4 years ago

Aeroterma nu mai face fatza se pare :)) incep sa cred ca povestea cu uscatul aerului era un mit …(plus ca n o lasam sa mearga noaptea sau cand nu sunt acasa ca sa nu risc sa prajeasca vreo priza la 3kW)
Ordinea la mine a fost asa – mini dezumidificator pt dormitor mic, apoi aeroterma si sapt trecuta un dezumidificator mai mare … n am mucegai in casa dar dupa ploile astea simteam un miros de pestera cand intram pe hol wtf. Asa dracia aia merge continuu cand se umple vasul cu apa se opreste singur

Anonim
Anonim
4 years ago

Un dezumidificator special(ex Trotec TTK69E) scoate in 24h si 20lde apa, daca are de unde(si, surprinzator, chiar are de unde inclusiv in .ro). Asa ca aerotermele, AC-urile si alte aparate care “usuca” aerul sunt bune doar cand umiditatea NU e o problema.