Scurt, cu diaspora de alegeri

Dacă datele de pe siteurile de știri sunt corecte, până la ora 18:30 au votat cca 600k români și o să presupun că până la final ajung la 700k, haaai 800k . Dar nu aș fi sigur.

Și toți propagandiștii o ard cu “uite, dom’ne diaspora votează, își face datoria, etc”.

Bă, copii, prezența la vot e sub 50%. Și nu o să fie în veci peste 70% că nu sunt, probabil, mai mult de 70% din romani in țară , în niciun moment. Vorbesc de aia înregistrați cu dreptul de vot. Ia faceți voi un calcul sumar așa. Că din 18mil de votanți minim 3 milioane sunt in afara țării permanent sau temporar. Eu as zice că mai spre 4-5 așa 🙂 . Au votat mai puțin de 30% din ei. Probabil mult mai puțin.

În țară chiar se merge la vot. Probabil că dacă îngropații morții de pe liste și excludeți diaspora ajungeți spre 65-70% așa. De fapt nu știm exact că nu știe nici dracu’ câți români mai sunt în țară efectiv . Teoretic eu sunt acolo, cred că aseară m-au așteptat în comună la vot. Or fi si votat careva in locul meu, i-am lăsat lu’ tata o copie de buletin în caz că vrea să își asigure pensia cu ambele mâini. Practic, nimeni nu știe, nu ?

Pe Facebook majoritatea diasporenilor pe care ii văd că se laudă că au votat fie sunt plecați pe scurtă durată fie câțiva mai activiști defel.

Pe majoritatea îi doare in pulă, de fapt, așa cum și trebuie.

Doar vi se face propagandă cu poza lor atunci când e nevoie să fiți mobilizați, să fiți conștiincioși etc, precum atunci când plătiți taxe vi se spune că diasporenii sunt de căcat că ei vor doar să voteze, dar nu să plătească taxe în România. Depinde cine vă face propaganda. Wink-wink.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Mishu05
Mishu05
4 years ago

Asta cu “nu se stie cati sunt in tara” nu e adevarata. Fiecare primarie de comuna/oras mic stie exact cati sunt in localitate. Fiecare administrator de bloc stie exact cati sunt in bloc. Fiecare fost/actual securist/informator stie exact cati locuisc pe o strada de case. Se stie foarte precis cati suntem in tara iar estimarile mele sunt undeva pe la 13 hai 14mil. Si scade numarul constant. Si prin morti si prin cei care pleaca si prin copii care nu se nasc.

Catalinx
Catalinx
4 years ago

Mă faci să râd . Administratorul din blocul unde am locuit eu a aflat că sunt în UK când i-am spus eu. Acuma știe, da, dar nu mai contează la nimic că nu mai stau in blocul ăla. Ăia din sat de la mine mai știu de la mine că o ard pe aici, pentru ei altfel eram la București. Și la primărie și tot :)). Dar și dacă ar ști “exact”, cum zici tu așa , lol, la ce pula mea contează că știe X și Y despre Z și W , dar la nivel central sau general nu… Read more »

speedy.gonzales
speedy.gonzales
4 years ago

hai ca e tare asta cu primaria sau administatorul stie exact cat oameni are in subordine. acum vreo 10 ani la vechiul job daca intrebam “cate servere avem in server farm” primeam diverse raspunsuri in functie de cat de actualizata avea fiecare lista. si astea erau niste servere fizice (ca inca nu aparuse chestia cu virtualizarea) si puteai sa te duci sa le numeri ca pe ouala lui Nastase. in plus fiecare server avea cate un serial number si putea fi usor identificat in aplicatia de inventar. iar serverele odata puse pe pozitie rar se mai mutau de acolo. ce… Read more »

IIyama
IIyama
4 years ago

Personal nu mi-ar trece prin cap sa merg sa votez. Cum vad eu lucrurile votul e pentru fraierii retardati. Adica astepti sa primesti ceva de la cineva. Asta pentru ca tu nu ai realizat nimic. Pe deasupra mai esti si inapoiat, crezi ca aia din politica sunt acolo sa-ti indese tie in sac.

Catalinx
Catalinx
4 years ago

Eu nu cred asta. Cred că rezultatul votului e determinat de “fraieri retardați” pentru că sunt mai mulți. În principiu votul are mai mult sens cu atât mai mult cu cât tu depinzi mai puțin de el. La nivel individual vorbesc. Atunci când îți permiți să ai demnitate, preferințe etice, etc. Eu dacă mă duc la vot aleg pe cine vreau, nu îmi pasă de ce aleg ceilalți și de cine iese. Indiferent dacă îmi iese sau nu ceva am o opțiune. Faptul că opțiunea mea nu contează și că eu sunt un epsilon ca reprezentare socială și în distribuția… Read more »

Stropic
Stropic
4 years ago

Pai e vreo situatie in viata in care sa nu votezi ce vrei tu?

Poti avea oricand demnitate, ca nu intra nimeni in cabina cu tine sau ti se uita peste umar.

Doar scenariile pe care ti le faci sunt diferite. “Aoleu daca imi taie salariul, daca ma da afara”.

Stii, si tu ai putea croi scenarii din astea “Aoleu daca imi retrag dreptul de munca etc”. Nu ti le faci din alte motive. 🙂