Provident peste tot

Vine o zi in viața oricărui blogăr să scrie despre Provident și ce minunați sunt ei. E ziua aia când foamea bate deontologia și respectul față de cititori și îți bagi pula în familia lor și îi vinzi la kil, săracii dracu’ că oricum nu plătesc lectura, gen .

Așa că azi e rândul meu să fac reclamă și să vă trimit pe mâna cămătarilor. Sau ceva, vedeți voi.

Mutat aici, nu îmi imaginam că ăștia din UK au scăpat de plaga IFN-urilor și a împrumuturilor instant cu dobândă pân’ la cer. De unde, aici cred că s-a inventat cămătăria. Pe ABSOLUT TOATE gardurile și site-urile vezi reclame de “finanțare a cumpărăturilor” luat în rate , etc, de mă întreb uneori dacă ăștia au vreo liră în buzunar sau trăiesc de la salariu la salariu tot ca să plătească ratele la cămătari.

Dar de Provident nu auzisem aici și pe mine nu prea m-a deranjat nimeni să îmi ofere credit. M-au bântuit unii pe mailul de firmă de UK că vor să îmi finanțeze ei afacerea așa nitam-nisam. I-am înjurat direct în românește cu niste expresii intraductibile, desigur.

Ieri a sunat cineva de pe un număr de fix pe UK pe numărul mamei soției, ăla de UK pe care oricum nu îl folosește, ci stă printr-un telefon de ale mele, l-a folosit doar ca să se înscrie la NIN și l-a dat doar ălora de la NHS. Prin urmare, am luat-o drept greșeală și nu am stat s-o caut cu telefonul prin casă.

Azi a primit un plic – TOATĂ LUMEA primește plicuri pe aici, dacă lipsesc câteva luni de acasă am să găsesc sasul de la intrare plin până la bec cu hârtii și maculatură.

Ce să fie, ce să fie?

Băi, nu mă surprinde minunata oportunitate a unui împrumut cu dobândă de numai 500% (  Sile și Nuțu își mușcă buzele de invidie, ar fi niște domni aici) , nici faptul că au profilat-o corect la vârstă și la venituri, mai puțin la situația familială și financiară, dar nu aveau de unde.

Daaar, de unde pula mea au ei numele și adresa? Că se află doar în câteva locuri : NIN, Consiliu, NHS . Să îi futem noi un pic în guriță pe domnii de la stat, sau nu?

Păi de aia nu are GDPR-ul coadă, futu-i mămicuța ei de treabă.

Că dacă și serviciile statului te trafichează în țara asta mai civilizată decât România și te dau pe mâna cămătarilor, ce pula mea pretenții să mai ai de la privați și alți (de)formatori de opinie, sanchi.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Doru Vlad
Doru Vlad
4 years ago

Bai nu cred ca statul le&a dat baza de date. E ppsibil că vărul lui Patel sa fi avut nuntă si cum ghinionul face că stă tocmai in India, Patel sa fi fost nevoit să cumpere bilete de avion. Si știi cum e familie mare, trebuie să îi iei pe toți că ce zic după aia nemurile, trebuia și Patel să facă cumva rost de bani.
Ca și romulan care cunoaște astfel de situații ma declar întristat că nu ești empatic cu Patel.

Stropic
Stropic
4 years ago

Wooow, pana la 1000 lire. Cu dobanda 500% si rate saptamanale. Nu e salariul min 1500 sau ceva? Ma mir ca au vreun client.

Ce inseamna “gain an understanding of your outgoings”? Imi da o dobanda mai mica daca am multe cheltuieli sau cum? :))

0040
0040
4 years ago

Aia de la banca ta nu au numele si adresa? Pe mine in Ro m-au pus sa completez formular de rezidenta fiscala ca cica era cerut de lege… (some years ago).

Nu e posibil ca astia din secorul bancar sa aiba un DB comun? Mai ales ca (in Ro, nu stiu de UK, dar poate au si aia ceva de genul)….tranzactiile mari se raporteaza la stat, ce e peste 5000euro pe zi. Poate ai avut vreo tranzactie de le-a facut cu ochiul…