Disneyland Paris. Sfaturi practice

Mi-e prea lene sa pun cap la cap toate  lucrurile  intr-un post si nici atat timp n-am .

V-ati gandit sa mergeti la Disneyland Paris ca e cool si misto si tre’ sa-l vezi macar odata in viata , daca nu tu , macar copiii tai? Pai hai sa va fac viata mai usoara .

Sfatul  no. 1.

Nu va duceti! Pe bune , stati in pula mea acas’, faceti altceva , dar nu va duceti . 

…Ca urmatoarea data cand mai ajung eu acolo va fi cu siguranta atunci cand nimeni nu se va mai duce. Pe bune! Vrei sa vezi chestia asta , in  timpul primaverii ( gen ca mine) , in timpul hallowen-ului sau in apropierea sarbatorilor ? Pula mea , probabil ca n-ati citit sfaturile astea sau sunteti mai cretini  chiar si decat mine. Asta e cel mai ignorat sfat fireste , pentru ca din moment ce ajungi acolo observi ca  aia care detin parcul s-au inspirat fara indoiala din comunismul romanesc, dar nu numai ca s-au inspirat , au ridicat chestia asta la rang de arta.

DSC_0210

 

Ce tot spun? Cozi , coaie , cozi pentru orice , mai  ale dracu’ decat celebrele cozi la lapte din perioada odioasa.  Ceausescu ar fi mandru de astia !

Exemple:  1). Vrei sa te dai in carusel cu caluti? Coada de  20 de minute . O mizerie.  Stii cat te dai ? 2 -3 minute . Adica 2 ture “lungi” si jumatate ?  Are you fucking nuts? Nici nu porneste bine chestia aia ca te dai jos sa vina alti prosti care-au asteptat 20 de minute. Chestia asta are o rata de efort / satisfactie mai proasta decat sexul. Ma rog , pentru un barbat. Si da, m-am dat in saracia aia . Am furat  fericirea unui copil pentru ca  3 bilete pentru stat in picioare la coada toata ziua la 2 adulti si un copil costa mirobilanta suma de 204 EUR. Nu nu e prea scump pentru fericirea copilului tau . Este EVIDENT prea ieftin din moment ce astia vand prea multe bilete incat se face acolo un amalgam de oameni pacaliti care tot ce pot sa faca e sa se frece unii de alti la cozi. Trebuie sa ai coaie frate , sa fi detinator de parc de distractii si sa folosesti tactica asta de marketing ATAT de josnica! Sa mor , eu i-as deporta p-aia in Coreea de Nord , din moment ce le place stilul atat de mult. Cat pula mea e de greu sa cresti pretul biletelor pana la valoarea la care  aia care-si permit sa plateasca nu-s mai multi decat capacitatea parcului. Adica frate , ia-mi banii pe ceva ce merita . Daca merita 200 de EUR pe trei persoane ? La dracu , NU! Cand 80% din timp nu faci NIMIC decat astepti inseamna ca am platit bani sa stau la coada. Pai sa-mi suga pula ca nu mi-ar fi convenit nici sa ma plateasca ei pe mine.. Aaa credeti ca 20 de minute la coada e totusi acceptabil ?

 

2).Vrei sa mergi sa faci turul piratilor cu o barcuta pe  balta ? Coada de 1 ora. Turul, bai, e simpatic asa, chiar interesant daca esti copil. Nimic de zis. Cat dureaza? 5 minute . Maxim.

3). Vrei sa vezi casuta lu’ Robinson? O mizerie  intr-un copac. Coada juma’ de ora . Care se prelungeste ca nu stiu ce verifica aia . Pe urma se anuleaza.

4) Vrei sa faci  un Star Tour, care dureaza 4 minute? Cel mai des coada dureaza 100 minute+. Sigur , poti cumpara  ceva FASPASS, pentru  cateva chestii , printre care  si asta. Cu fastpath coada e mai scurta , de vreo 15 minute , ca-s mai putini idioti care sa vrea sa plateasca fastpass si tot sa stea la coada cu fastpass-ul in mana. La o coada mai scurta , fireste.

5) Esti idiot si vrei sa te plimbi cu trenul in jurul parcului ? Trenul trece odata la 15 -30 de minute , in functie de ora din zi  si incap ceva gen 100 de oameni in el, care odata urcati , ai dracu’ daca se mai dau jos.  Timp de asteptare ? 00 minute. Asta pentru ca display-ul era din doua cifre. Dupa jumatate de ora  m-am intors, ca ajunsesem la jumatatea cozii. In jumatate de ora , poti sa faci cacatul ala de tur pe jos.

Sfatul 2

Pentru ca imi veti ignora sfatul 1 , ca si cand nici n-ar fi scris, aveti nevoie de sfatul #2.

Ce e de facut?

Zic asa, ca odata ajunsi acolo, sa incercati sa nu faceti ca mine  si ca ceilalti 100 000 de turisti si anume sa nu vizitati mai intai Parcul 1, ci mergeti mai intai la Parcul 2, studiourile Walt DIsney , unde nu e nici dracu’ la prima ora . Don’t fucking go with the mob.  Mai ales ca studiourile alea se inchid la 18:30 -19:00. Si pe bune  ca aveti ce vedea. E un tur cu efecte speciale  pe care copiii il iubesc. Luati de vedeti , filmat cam prost ca la mine era 7 seara , eram obosit si batut de vant.

[Primit reclamatie ca video e invers . Vad si eu ca nu sunt orb. Rotit , dar Youtube se misca greu. Reveniti maine 😀 ]


Pentru copii , e interesant Labirintul lui Alice. Si cand zic copii , ma gandesc la 5 – 10 ani , nu d-aia de se uita dupa gagici , baieti . Coada e mereu relativ scurta ,  5- 10 minute , iar turul dureaza tot cam atat. Deci e , oarecum , fair share , prin comparatie.

DSC_0215

In rest , puteti  face chestiile care au fastpass. platiti mizeria aia si le faceti. Asta pana la 7:30 seara . Dupa ora aia , lumea mai pleaca acas.  Daca ati facut greseala sa mergeti la Disney , iar la 7:30 vreti sa plecati acasa , trebuie ca sunteti cei  mai idioti indivizi de pe planeta.  Tocmai atunci cand timpul de asteptare la toate cacaturile scade la sub 30 de minute , inclusiv la Star Tour-ul vietii. Sunt niste cesti care se invart, iar copiilor pare sa le placa. Tot asa , dupa 6 , nu se sta mult la coada . Un 10 minute .  Mi-e imi ies matele pe gura de la invartit , dar ce vrei…

 

Mai e un tur cu barcute  printr-un fel de  traseu, multi-culti , unde-s  papusi  imbracate in culorile traditionale ale, aparent tuturor natiilor de pe planeta , facand chestii caracteristice dupa care-i poti recunoaste. E interesant. Tot asa , dupa 6.

Si turul piratilor e interesant , dar nu mergeti ca tatzi prostii in prima jumatate a zilei. Practic ar fi super daca ati putea sa lasati totul pentru  dupa 6 seara . daca totusi ajungeti acolo inainte de pranz si sunteti ademeniti de privelistea din restaurantul  cu ecosistem acoperit ( e tot din plastic  – ecosistemul) , nu fiti prosti pana la capat sa luati pranzul acolo. Ok , puteti ramane la un suc  ca privelistea e chiar interesanta , ceva , dar daca vreti sa mancati , mancarea e de cacat . Sa nu ziceti ca nu v-am spus.  De cacat nu pentru Paris , Franta , ci pentru  Ferentari , Bucuresti. In special meniurile pentru copii.

 

In timpul in care veti astepta ca niste idioti , gandindu-va la ce-am scris eu aci  si cata dreptate am avut , va puteti uita la sau in castelul asta .  Asta e frumos, iar poza e asa cum a iesit din aparat , gen telefon . Deci tre’ sa recunosc , ceva mai misto decat in Cismigiu , sau Parcul Tineretului.

 

DSC_0233

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Din cand in cand , cred ca la pranz si pe la 5-6 sunt show-uri cu personajele  din desenele animate .  Aia pe care-i stiti , toti.

Nu e cine stie ce , desi , uneori recuzita si costumele sunt chiar admirabile , oricat de grinch ai fi. Cu siguranta le veti  urmari, ca veti fi atat de obositi incat va veti  bucura ca nu tre sa stati la coada pentru o chestie . Asta-i lilber observabil.

DSC_0243

 

DSC_0253

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Le Grand Finale. Ai stat toata ziua  la cozi , rebegit , amarat , si vrei sa pleci fix ca cei mai prosti turisti la 9 si jumatate ca la 10 oricum se inchide ? Esti prost. La 10 seara e spectacolul de incheiere , cu proiectii pe castelul ala frumos , muzica si focuri de artificii. Pentru mine era doar vag interesant si obositor in acelasi timp ca aveam copil in carca, dar copiii tind sa fie de aceeasi parere.

 

 

Sfatul 3

Bilete . Luati de pe net . Daca va tin coaiele , alegeti-va ca natie franceji si luati la pret redus. Sunt de trei tipuri . Magic mini , Magic , si Super Magic . Nu nu primesti nimic in plus la vreun tip , e vorba de perioada cand le poti folosi. Au calendar pe site, Cand am  fost eu , nu puteam intra cu mini asa ca am optat pentru Magic , care-s necesare cam in orice weekend. Daca vrei sa mergi de halloween  sau aproape de sarbatorile de iarna , super magic sunt obligatorii.

 

Sfatul 4. Cu ce ajungi?.

Din  Paris .  Cu RER A , e un fel de tren / metrou  regional pentru regiunea Ile – de – France ( gen Ilfovul lor). Chestia asta e chiar la capat ,  Marne La Valee, n-ai cum s-o ratezi , chiar n-ai.

Pe RER A asta il iei din  statia  Chatellet – Le Halle , cea mai mare statie din Paris unde comuta zilnic cca 700 000 de oameni. Asa ca fii pregatit sa mergi prin underground mult.  Cum ajungi acolo? Pai , plm , eu stiu unde esti cazat? Cel mai probabil cu metroul , cu RER B, sau RER D.

Altceva e interesant. Beletul e cam 12 -15 EUR . Ceva mai mic pentru copchii. Te duci la informatii si ceri bilet la Dineyland. Vezi ca astia dau amenzi . Cele mai multe nu ca lumea n-are bilete , ci ca-s turisti prosti care n-au bilet de care trebuie ( e  pe zone) , ci au bilet de zona 1 , sau Zonele 1, 2 – cele mai comune.  Nu merge asa. Nu ai bilet potrivit ? Platesti la controlor cu suprataxa. A fost 33 EUR  pentru un cuplu de spaniolosi. Noi am dat atat pe 3 persoane , dus + intors.

 

IMG_20150328_102946
#SeDa amenzi!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daca o intrebi pe fie-mea , zice ca i-a placut . Normal copii. Au toaata viata inainte. Daca  ma intrebi pe mine care imi vedeam moartea apropiindu-se  in timp ce aia imi mancau orele pe banii mei , pot spune  ( trimite-ti copiii departe , daca nu i-ati  trimis deja) :  Sa-mi bag pula in toti maimutoii Disney. Unu , cate unu.

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
fullmeta1
fullmeta1
9 years ago

Trebuie sa-ti faci un pic temele inainte, daca vrei sa scapi de (marea) aglomeratie; in principiu nu vara (iulie-august), nu in vacante, nu in weekend (da, stiu, mai complicat daca ai copii la scoala). Eu am fost acolo acum doi ani, la mijloc de iunie, in timpul saptamanii si a fost suportabil – cozi de 5-10-15 min., intr-un singur loc am stat 40 min. (horror!). Legat de fastpass – acesta nu costa nimic, ticketele fastpass se iau de la automatele din interior, gratis, smecheria este ca-ti genereaza o ora (un interval) la care trebuie sa te duci la coada de… Read more »

admin
Reply to  fullmeta1
9 years ago

Aia cu să îți alegi momentul e valabila dacă îți faci vacanta acolo și nu înțeleg de ce ai face asta. Dacă e vorba de un weekend, oportunități e mai dificil. Iar aia cu fastpass gratis, am zis ca se stătea un sfert de ora cu el în mana da? Și era doar la vreo 2 chestii. Din Cdg e varianta cu tgv, dar pe bune, te trancalezi cu toate bagajele după tine direct din aeroport? Știu, poti sta la hotel în satul Disney și atunci are sens, dar nu as înțelege de ce ai vrea sa stai la hotel… Read more »

fullmeta1
fullmeta1
9 years ago

Asta este atunci, te duci in weekend, e aglomerat. Si nu, fastpassul nu era doar la vreo doua chestii, si oricum e de preferat sa stai 15 min. in loc de 40, nu? Si nu mi-am facut vacanta acolo, insa mi-am permis cateva zile din concediu si acolo, tocmai pentru a scapa de aglomeratie. Iar varianta cu TGV-ul am at-o ca alternativa la RER, in caz ca nu vrei sa te trancalezi cu bagajele prin Les Halles, daca stai in zona Disney. Cat despre alegerea hotelului, fiecare are motivele lui, e inutil sa discutam despre asta. Dar da, este obositor… Read more »

admin
9 years ago

Si nu, fastpassul nu era doar la vreo doua chestii, Pai hai sa vedem , n-am pretentia ca le-am gasit pe toate unde erau , ca nu am incercat macar sa ajung la toate activitatile. Unele dintre ele din motive de copil prea mic. Am vazut fastpass – ghiseu si intrare de fastpass – la Star Tour, la ceva tur de montagne russe, dar acolo nu puteam sa merg , cum am spus si la inca o chestie care era inchisa , in lucru gen . Si ok , poti sa imi arati mai multe atractii care au fastpass pe… Read more »

fullmeta1
fullmeta1
9 years ago

Pai era o autoironie, ziceam la fel si daca era vreme proasta, na, copiii si Parisul 😀 Parcul, da, nu as aloca mai mult de 2+1 zile (Disneyland + Walt Disney). Fastpass: http://www.disneylandparis.co.uk/guest-services/fast-pass/ (nu ma intelege gresit, nu alerg sa castig vreun concurs de fastpass-uri, nu am de ce, am spus doar cum stiam ca functioneaza treaba asta, sper ca nu am spus prostii; oricum, automatele iti aratau intervalul urmator de timp pentru care-ti emiteau fastpass-ul, iar asta te ajuta ca sa nu “incaleci” fastpass-urile, dar ai dreptate, fata de numarul total de atractii cele cu fastpass sunt relative putine… Read more »

fullmeta1
fullmeta1
9 years ago

You can only have one FASTPASS® ticket at a time per person. Another ticket can only be obtained once the previous one has been used or 2 hours after the previous one

Deci nici nu ai grija sa incaleci ticketele, nu mai tineam minte, dar tot e bine ca-ti arata intervalul, macar stii daca il iei sau nu.